favaca8888 написа:Ще стане беля,ей!
Ония ден се скарах в едно заведение с някакъв доктор,който постоянно ми даваше зор да си слагам маската като ставам от масата.Ситуацията се разиграва в чужбина и стигнах до извода,че българите чисто психически, стоим много по-добре от всички останали ЕС членки.Ония се окичват с по 2 маски,шлемове,дезинфекцират си ръцете през 5 Мин. и т.н.Излючение правят обаче младите хора до 30г. Те пък се кефят да не спазват нищо и настройват по-старите срещу себе си и обратното.Та,ще стане беля,ей!
Къдеееее си бе Ковид 78 ,убоде ли се бе,пИпИрудооо

Аз пък видях във влака една баба с три маски.

За Запада си имам теории, като това, че там държавата не е мащеха, като у нас. В повечето западни държави, кажат им: ще направим това и това, за да подобрим жиивота ви. И го правят. Много от тези държави са социални. Оттам и реакцията на обществото - огромно доверие. Друг е въпроса, че държавата приннципно винаги е враг на индивида и индивидуалностите. За нас държавата винаги е била враг. Големите национални катастрофи са докарани от политиците. Убийствата на комунистическите изроди - държавата. Концлагери, тормоз - държавата. Лъжи, кражби, корупция - държавата, държавата и пак държавата. Но има и друго нещо: образованието. Пак, благодарение на тази държава, българското общество доскоро (10-ина години) беше с доста висок образователен ценз. А това означава голям процент мислещи хора. На Запад това е малко по-различно. На първо място образованието е доста скъпо. И има голяма разлика между високообразовани и недотам образовани. Един от проблемите за мен в момента е колко малко хора са посещавали часовете по биология и въобще са слушали в час. Колко от тях се спират да се замислят. Я чакай малко сега... Не. Визор-телето мисли вместо мен. Ето ,ТЕ казаха това или онова. И тъ нъ. Баси даже и в казармата мислехме. Изпълняваш, но не може всяка простотия.