Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2021 20:34

rane написа:
pomiqrat написа:2009 г. Дисниленд (Флорида) продаваха къщи с басейн за $60 хил. :shock: Не знам дали кварталът не е бил призрачен, де, ама 60 хилки. Още ме е яд, че не намерих инфо за района. Парите щяха да се избият бързо от наем
От всичките щати, където съм бил, Флорида е щатът с най-големите контрасти. Там можеш да видиш страшно богати хора с коли, яхти и къщи от които ченето ти да се удари в земята и райони на много бедни хора, живеещи в малки каравани, обрасли в трева отвсякъде.
Иначе хубавото на онази криза е, че дори и днес цените са все още що-годе нормални. Много силно ги разтресе тогава. Пролетта бях в Индиана и предлагаха апартаменти с 3 спални за огромната сума от 90 000$ :mrgreen:

В Русе е по-скъпо :lol:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 15 сеп 2021 20:44

pomiqrat написа:
Ако думне подобна криза, като в щатите през 2008-а силно се съмнявам, че ще остане така.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 сеп 2021 21:13

rane написа:
pomiqrat написа:
Ако думне подобна криза, като в щатите през 2008-а силно се съмнявам, че ще остане така.

Русе е чудат град. Един познат се шашна какви са цените по магазините лятото. Живее в София.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 15 сеп 2021 23:34

rane написа:
Опашката е едно от нещата, които биха ми разказали играта на почивката, а и не само. Но това съм си аз. За други оставам с впечатлението, че им е приятно да висят по опашки.

Това се опитвам да ти обясня, бре! Опашките са по телевизора. Само миналата седмица минах границата три пъти, на два различни пункта. Повече от 15 минути на минаване не ми е отнело. Ако това наричаш опашка - да, прав си, ходи на нашето море или най-добре не ходи никъде. Но не ми говори за драми, щото няма.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 сеп 2021 00:12

Драма с почивката в Гърция няма! Нито гърците спазваха това което уж е гласувано там при влизане в Гърция, нито българите при прибирането ни. Все пак на отиване имахме рекордно чакане от 45 мин. не ни се беше случвало до сега. В магазините и кафетата бях един от малкото влизащи с маска! Сертификат за ваксина нямам не съм ваксиниран и никой не ми е искал. Маска на плажа ли? :mrgreen:
Равносметката от лятото е че си прецакахме ранното море като за първи път от 2009-та ходихме на нащо море за което много съжалихме след прекараните 6 дни. Море реално нямаше след като 5 дни имаше червен флаг и някаква бабанка с червени гащи свиреше постоянно с дразнеща свирка. Нито един ден не можах да си поплувам.
В Гърция точно обратно, море равно като езеро през целия ден, насладихме се и поплувахме добре. Аз основно ходя на море заради самото море и плаж, заведения, хотели и дискотеки не ме вълнуват.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 16 сеп 2021 01:54

Real написа:
rane написа:
Опашката е едно от нещата, които биха ми разказали играта на почивката, а и не само. Но това съм си аз. За други оставам с впечатлението, че им е приятно да висят по опашки.

Това се опитвам да ти обясня, бре! Опашките са по телевизора. Само миналата седмица минах границата три пъти, на два различни пункта. Повече от 15 минути на минаване не ми е отнело. Ако това наричаш опашка - да, прав си, ходи на нашето море или най-добре не ходи никъде. Но не ми говори за драми, щото няма.
А ти защо си мислиш, че пиша за Гърция? Аз пиша, кое е нещото, което ми разваля почивката, а именно опашката. Тази година се отвисях по опашки и ми беше най-кривата отпуска от страшно дълго време(най-вече заради вируса).
И драма има, поне за такива, като мен. Вместо хората, дето обичат да ходят по чужбина да си се бяха изнесли, както други години, сега беше лудница почти навсякъде, където ходих, което е добре за България разбира се, но мен ме дразни да чакам на върволица и да се прескачам с хората.

И вече ти написах - трай си и поддържай слуховете за апокалипсис. За такива, като теб е по-добре.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 16 сеп 2021 02:04

Pichichi написа:Драма с почивката в Гърция няма! Нито гърците спазваха това което уж е гласувано там при влизане в Гърция, нито българите при прибирането ни. Все пак на отиване имахме рекордно чакане от 45 мин. не ни се беше случвало до сега. В магазините и кафетата бях един от малкото влизащи с маска! Сертификат за ваксина нямам не съм ваксиниран и никой не ми е искал. Маска на плажа ли? :mrgreen:
Равносметката от лятото е че си прецакахме ранното море като за първи път от 2009-та ходихме на нащо море за което много съжалихме след прекараните 6 дни. Море реално нямаше след като 5 дни имаше червен флаг и някаква бабанка с червени гащи свиреше постоянно с дразнеща свирка. Нито един ден не можах да си поплувам.
В Гърция точно обратно, море равно като езеро през целия ден, насладихме се и поплувахме добре. Аз основно ходя на море заради самото море и плаж, заведения, хотели и дискотеки не ме вълнуват.
След като не те интересуват заведения, хотели и дискотеки, както и те дразнят бабанки с червени гащи, защо тогава не ходиш по неохраняеми плажове? И като търсиш море равно като езеро, защо не ходиш по езера? То нали знаеш...море...вълни...вятър...в смисъл нормални са тези неща. По океаните пък какво става чат-пат :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 сеп 2021 09:58

Намери ми толкова чисто езеро и с такава топла вода, кажи ми къде се намира и съм там!
Ама да няма тиньоч както в 100 %-та от язовирите ни!
В България неохраняемите плажове съм ги изринал под Синеморец преди години, големият проблем на нащо море
е че е много по-бурно, от вълните водата се замътва поради финния пясък, доста водорасли има, преди
години и самата вода беше мръсна, септември вече е студено и навън и самата вода а задължително поне
един път ходя след 7/8 септември. Тези неща на Бяло море ги няма и водата е ОК дори и на 20-ти септември!

:mrgreen:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 сеп 2021 10:29

Пробвай Марина Роял Палас, там си отделен и имаш всичко, което може да предлага морето в БГ. Имаш си кортове за развлечение, ескорти и тн. И най малкото, всички включително спасителите си знаят мястото и се отнасят с клиентите по съвсем друг начин.
Сега няма как да направят морето топло като на други места, но... каквото може да се направи в БГ е направено.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 сеп 2021 13:26

Thsmith написа:Пробвай Марина Роял Палас, там си отделен и имаш всичко, което може да предлага морето в БГ. Имаш си кортове за развлечение, ескорти и тн. И най малкото, всички включително спасителите си знаят мястото и се отнасят с клиентите по съвсем друг начин.
Сега няма как да направят морето топло като на други места, но... каквото може да се направи в БГ е направено.

Кога за последно ходи там?
Защото последните два сезона цена-качество, ама хич не отговарят.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”