Jackxxx написа:Мисля, на всички е ясно, че този сезон е решаващ за бъдещето на Оле. Или печели нещо и остава или бива уволнен. Толкоз. И това ще стане ясно още декември месец.
Горе долу съм съгласен. И да уточним само, че под "нещо" визираме титлата и/или Шампионската лига.
ФА Къп и особено Карабао са бонус, който не може да се счита за нещо грандиозно предвид времената, още повече и като повод Оле да остане и още една година.
Иначе е факт, че комерсиализмът до голяма степен "изяде" романтичността за купите, но какво да се направи, това е положението.
Хубаво е, че вече отпаднаха и преиграванията.
Преди години бяха специфичен и интересен елемент, но с времето и динамиката се промениха нещата.
Интересен основно от гл.точка на дивизионните отбори, за които Х срещу някои гранд е двойна печалба, независимо от всичко.
В единия случай печели клубът и местните, че например Ман Юнайтед ще им пристигне на гости, а в другия случай, всички играчи ще се докоснат до мечтата си да играят на Олд Трафорд.
ВЛ>ШЛ>ФА>ККама наистина не се издържа какъв нефелник е
Аз често се дразня като започнат да умуват с Карик и МакКена... Оле в средата, те от двете му страни го съветват, умислени, загрижени такива, Филън пък уж с най-голям опит, а понякога дори не го виждам там ли е, не е ли там...
Вярно е, че Оле има финалната дума, но на практика не знаем и какво му казват другите акълии до него.
Няма как да разберем кой какъв съвет е дал, до каква степен Оле би ги послушал, отколкото сам да измисли даден план в хода на мача и т.н.
Не знаем и доколко са сходни в идеите си, но щом са екип значи по-скоро имат повече общи мисли, отколкото да го играят на брейнсторминг.
За протокола - за мен лично Карлош Кейруш беше най-добрият асистент на сър Алекс в Манчестър Юнайтед.
Страшно добър специалист и интелигентен човек.
Между другото, чувал съм добри отзиви за щаба на Ливърпул, че със страшно добри експерти и анализатори се е обградил Клоп, което в днешните времена честно казано е огромно ноу хау!
Щом са се сетили/решили да попълнят екипа си с треньор по тъчовете, значи работата в действителност се изпипва в детайл.
Говоря от професионална гл. точка, може да са ни врагове, но в крайна сметка футболът се развива с огромни темпове и неслучайно неписано може да се каже, че е и вид наука, защото включва в себе си много направления - от медицина до анализ на база данни и статистика.
Не е като едно време - хронометъра, свирката, анализ на противника по видеокасета в столовата и толкова.