helic написа:вижте, ако трябва да си говорим честно и откровено без емоции, в момента ФК Левски е един така да се каже distressed asset (извинете за англоезичния термин). При правилно управление и добра перспектива, има такива distressed assets, които изплуват и се връщат към доброто съществуване. Обикновено ги изправят на крака хора, които знаят как да го направят, след което препродават този distressed asset на други.
В нашия случай и на децата в детската градина е ясно, че собственик не ни е бизнесмен/група, която да знае как да се оправя с distressed asset), а една легенда футболист, която няма качествата на бизнесмен.
Докато не дойде човек/група, която да знае как стават нещата, или ще си седим в будна кома години наред, или ще фалираме както си му е реда.
Последната година и нещо се характеризират с действия, които не виждам да са подобрили генерално ситуацията, даже сякаш напротив, леко са я влошили.
П.С. - Пример за такъв distressed asset футболен клуб е АС Милан. Положението там бе тежко, много тежко и финансово, и спортно-технически. Сдобиха се със собственик един хедж фонд - Елиът, дето са специалисти в тия работи и с правилни действия изправят клуба на крака. Скоро ще го препродадат вероятно, с печалба, тъй като знаят че не им е работа дълго време да управляват футболен клуб, бизнеса им е друг.
Аз често правя сравнения между двата ми любими отбори. И да, нещата бяха сходни, но Милан дръпна напред сериозно. Но, ако трябва да съм максималист, към настоящия момент вероятността Милан да си върне заслуженото място е също толкова невероятно, колкото и "Левски" да се върне там, където беше преди 10-15 години, да речем. Не е само до пари.