Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот blue avalanche » 18 авг 2021 21:16

honda написа:[/offtopic]
[offtopic]Приемам забележката - наистина и Бонек и Джентиле не са играли в полуфинала. Объркал съм се - спомням си един инцидент пред вратата на италианците ,когато нападател на поляците преметна един от италианските защетници през рекламните пана.
Бразилия имаше невроятен отбор ,но в онзи отбор нямаше баланс. Ако играеш с 5-ма чисто офанзивни играчи - Зико,Сокртес,
Фалкао, Едер, Сержиньо , който на 2- та секунда след като загубиш топката са вече зад линията на топката ,задачата в защита става много сложна защото ще се браниш с малцинство . Неслучайно руснаците при нормално съдийство щяха да ги бият с 2-3 гола разлика. Когато бразилците имаха срещу себе си тактически подготвен отбор имаха доста сериозни проблеми.[/offtopic]

[offtopic]Нека не говорим наизуст.
1. Фалкао си беше дефанзивен полузащитник. Това, че често участваше в атаките на отбора не го прави офанзивен. Междувпрочем Серезо също беше дефанзивен играч.
2. Бразилците вкараха два абсолютно редовни гола на руснаците. Значи, за да паднат с 3 гола разлика резултата трябва да е 5-2. Което значи, че съдията е ощетил СССР с цели 4 гола. Аз мача го гледах. Така, че нека не се изхвърляме толкова. Става ли?
3. В европейското турне преди световното разбалансираните бразилци изтрещяха Англия и Германия. Тези отбори минават ли за "тактически подготвени"?
4. Топката може и да не тупна зад голлинията на испанците, но и те не можаха да вкарат гол на разбалансираните бразилци, нали?
5. '86 изгермечиха Полша с 4-0. Сега, поляците, като типичен европейски отбор, дали бяха тактически подготвени?И още, и още...
Пак ще напомня, че 1981г. Фламенго биха Ливърпул с 3-0 за Междуконтиненталната.
А през 1970г. офанзивната Бразилия изгермечи дисциплинираните италианци с 4-1.
Разбалансираните бразилци са побеждавали на Световни и чехи, и румънци, и шведи...[/offtopic]

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 18 авг 2021 21:38

Не ,че нещо ама си направете тема ,,От старите ленти,,,,Олдис бът голдис,, или нещо подобно.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 авг 2021 08:39

koisa написа:[
Също не съм съгласен, че трябва да се държат некадърници по 2-3 години с надеждата да станат отбор. Освен да се пишат срамни резултати, да се чупят негативни рекорди и да ни бият като тъпани, друго не може да се постигне с такива. Нито могат да станат по-добри, нито да надскочат възможностите си. Файда от запазване на отбор има само, ако вътре има поне 7-8 качествени играчи и да се гради около тях малко по малко през всеки трансферен прозорец. Тогава наистина след 2-3 години може да стане отбор от тези играчи.

Ама, чакай, от пет ли, колко сезона джуркаме футболисти не всеки сезон, ми направо на полусезон. И резултатите са срамни. Наливаме от пусто в празно. Дай пък да опитат нещо различно.

Значи вземи един Мартин Райнов. Нали не искам да обиждам пича, но беше скаран с футбола. Въпреки това, ти виждаш, че след всеки мач фланелката му е цялата мокра. Той изгражда връзка с несретниците в защита. Знаят се кой къде застава, как обича да му подават топката и всякакви такива подробност. Едно звено вратар-защита-ДХ, което играе достатъчно дълго, според мен е по-добре, отколкото едно такова звено, на което елементите му се сменят всеки сезон. Просто няма смисъл. Резултатите ще са малко по-добри, а те така или иначе ще са несретници. И отделно, както написах смяната на еди футболист с друг освен футболни негативи (в нашия случай, понеже са обикновено неиграли с месеци свободни агенти), коства пари, които трябва да дадеш на мениджър или агенция. Както знаеш относно тренер или футболисти трябва се сменят при неуспехи, мнението ми е, че тренера, не футболистите трябва да си ходят. Има хора, които поддържат другата версия.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 19 авг 2021 10:20

bilyaletdinov написа:
Готвача написа:
metodito написа:
rhaegar написа:Аз пък днес чувам, че Краев2 има потенциал.

Аз пък получавам дежавю - някой да хули наш футболист и после"Ама тоз добър бил, ве"... Пак ще си говорим след някоя и друга година. ;) Пак казвам: треньори - основно некадърници. На какво ще ги научи един некадърник? Тигърът от Акуре ли де беше, при Стойчо не можеше да си умери краките, при Майстора заприлича на футболист. С Краев, другия - същото горе-долу. Горанов преди Роси и при него. И тъ нтъ.

Давате Краев/изгонвате го/ на Черно море и ако Илиан не успее да го направи футболист за който да се говори,го отписвате.Но по сигурното е че ще го направи национал. :!:

Виж сега то и Марто Минчев според вас е играч, ама чехите що го държат 2 години само във фитнеса? Нямаме играчи на средно европейско ниво, за по-високо не говоря. Иначе фалшиви герои с 2-3 силни мача в А група бол.

Разбирам че искаш да ме уязвиш,но да сравняваш сегашния Краев с Минчев е кощунство.Аз казвам че Илиан може да го изгради и подготви за продаване,а после какво ще прави не зависи нито от Илиан,нито от нас.Просто вашето момче видимо не е научено какво да прави,а и не виждам кой от сегашните ви треньори може да го направи.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 авг 2021 10:40

blue avalanche написа:
honda написа:[/offtopic]
[offtopic]Приемам забележката - наистина и Бонек и Джентиле не са играли в полуфинала. Объркал съм се - спомням си един инцидент пред вратата на италианците ,когато нападател на поляците преметна един от италианските защетници през рекламните пана.
Бразилия имаше невроятен отбор ,но в онзи отбор нямаше баланс. Ако играеш с 5-ма чисто офанзивни играчи - Зико,Сокртес,
Фалкао, Едер, Сержиньо , който на 2- та секунда след като загубиш топката са вече зад линията на топката ,задачата в защита става много сложна защото ще се браниш с малцинство . Неслучайно руснаците при нормално съдийство щяха да ги бият с 2-3 гола разлика. Когато бразилците имаха срещу себе си тактически подготвен отбор имаха доста сериозни проблеми.[/offtopic]

[offtopic]Нека не говорим наизуст.
1. Фалкао си беше дефанзивен полузащитник. Това, че често участваше в атаките на отбора не го прави офанзивен. Междувпрочем Серезо също беше дефанзивен играч.
2. Бразилците вкараха два абсолютно редовни гола на руснаците. Значи, за да паднат с 3 гола разлика резултата трябва да е 5-2. Което значи, че съдията е ощетил СССР с цели 4 гола. Аз мача го гледах. Така, че нека не се изхвърляме толкова. Става ли?
3. В европейското турне преди световното разбалансираните бразилци изтрещяха Англия и Германия. Тези отбори минават ли за "тактически подготвени"?
4. Топката може и да не тупна зад голлинията на испанците, но и те не можаха да вкарат гол на разбалансираните бразилци, нали?
5. '86 изгермечиха Полша с 4-0. Сега, поляците, като типичен европейски отбор, дали бяха тактически подготвени?И още, и още...
Пак ще напомня, че 1981г. Фламенго биха Ливърпул с 3-0 за Междуконтиненталната.
А през 1970г. офанзивната Бразилия изгермечи дисциплинираните италианци с 4-1.
Разбалансираните бразилци са побеждавали на Световни и чехи, и румънци, и шведи...[/offtopic]

[offtopic]Наистина ,хайде да не говорим наизуст. Освен теб има и други хора ,които са гледани футбол по онова време
1.От атакуващите футболисти на Бразилия кой играеше отдясно? - Благодаря ;)
2. 2 несвирени 100%дузпи за руснаците( с които резултата ставаше 3:0 , едната от които задължително трябваше да бъде гарнирана и с чк , по настоящите правила и двете щяха да бъдат с чк ), непризнат редовен гол малко преди края.Победния гол за Бразиля падна с 88-та минута. Тогава се вдигна доста шум относно съдийството във въпросния мач и не само в нашия печат. Първата ми съпруга е холандка и в тамошния печат същото определиха ,че съдията е спасил бразилците от разгром. Цял мач бразилците мачкаха - отправиха има няма 30 удара към вратата на Дасаев( почти всички удари от средно и далечно разстояние), но руснаците атакуваха по-опасно , а и бразилците имаха на вратата един некадърник дето за нищо не ставаше.
https://www.youtube.com/watch?v=BiHGQHloVTE
3. Наистина ли е необходимо да коментираме приятелски мачове? Преди СП-86 Бразилия загуби от Дания с 0:2 и от Унгария с 0:3 ( или обратното) ние пък победихме Уругвай с 4:1 и Дания с 3:0 , но в офоциалните мачове ситуацията беше различна.
4. Нещо си се объркал - испанците си вкараха редовен гол на Бразилия с ,който повеждаха с 1:0 - след удар на Мичел топката тупна зад голлинията но един австралийски съдия незнайно защо не призна гола. За което съдията беше наказан.
https://www.youtube.com/watch?v=GFuKGt5pLtA
5. Едва ли онзи отбор на Полша е мерило за класата на Бразилия . Поляците бяха слаби -предишния си мач го загубиха с 0:3 от Англия( 3 гола на Линекер)
Тук може да си говорим и пишем каолкото си искаме . На мен също ми харесваше начина на игра на Бразилия от края на 70-те и 80-те( до СП 86 , след това вече беше друг отбор- смениха се и треньори и играчи) игаеше много атрактивено ,постоянно в атака , много ефектно ,но не и ефективно. Какво постигна този отбор - едно голям НИЩО . Никакви успехи на СП( едно трето място), Също никакви успехи на Копа Америка( един загубен финал), загуба на финала на неофициалното СП (Мондиалито) през 1980. Мисля че е прекалено малко за един отбор ,който има претенции да бъде един от най-добрите за всички времена. Факт е ,че когато бразилците заиграха не толкова атрактивно постигнаха големи успехи. Самите бразилци нарекоха състава си от 1994г "най-невзрачния " според мен нито един от играчите от 1994 нямаше да намеримясто в състава от 1982 или 1986. Не аз съм този ,който упрекваше Теле Сантана ,че събира най-добрите бразилски футболисти и после решава кой къде ще играе.[/offtopic]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 авг 2021 10:50

шивача написа:
honda написа:
шивача написа:
honda написа:[offtopic]Ако искаме да бъдем максимално точни за лидер на онзи Юве на Трапатони се счита Роберто Бетега ,който е и юноша
на Ювентус и от най-дълго време в отбора, играе цялата си кариера в Ювентус, а след приключване на състезателната си кариера заема високи постове в клуба.
Иначе Джентиле освен ,че признат за най-големия "терорист" в историята на футбола е и един от най-добрите защитници персонални пазачи ,самия факт ,че в 3 последователни мача изключи от играта последоватено Марадона,Зико и Бонек говори достатъчно. Между другото за цялата си кариера Джентиле не е получавал червен картон.
И Гаетано Ширеа и Антонио Кабрини също бяха невероятни защитници даже нямам спомени кой беше капитан на "скуадрата" -Кабрини или Д.Дзоф. Ширеа-Джентиле-Кабрини и Д.Дзоф зад тях образуваха един от най-добрите защитни валове в историята на футбола, пред тях бяха играчи като Франко Каузио и Марко Тардели ,а в нападение Р.Бетега и П.Роси (за кратко).
Само за протокола Бруно Конти е легенда на Рома( беше наричан "малкия римлянин")[/offtopic]

Между другото това ренде Джнтиле е получавал червен картон :!: А Марадона го правеше сам да си говори. Както и цялата защита на Юве.

[offtopic]Не знам колко Марадона е правил да си италианците да си говорят сами , но доколкото си спомням мача беше спечелен безпроблемно от жабарите, като гола за Аржентина беше вкаран от Пасарела от фаул от много далеч малко преди края. Преди това имаше и отменен редовен гол за Италия с който резултата ставаше 3:0 . За Джентиле:
https://bleacherreport.com/articles/408 ... f-all-time
Извинявам се - има един чк в мач срещу Брюж ,но и той не е получен за грубости. Все пак 1 чк в над 600 мача за мен е изключителен показател особено за считания за най-груб футболист в историята на футбола.[/offtopic]

[offtopic]Джентиле извърши поне 10 нарушения срещу Диего. По друг начин нямаше как да го спре. Нормален съдия щеше да го изгони, особено в днешно време.[/offtopic]

[offtopic]Най-вероятно извърши много повече от 10 нарушения ,доста от които "отзад" ,но по тогавашните правила това не беше дори и жк. Малко след СП 82 ,промениха инструкциите - задължителен жк за т.н. "балтия" . По късно за СП1990 отново "затегнаха" правилата - при нарушение "застрашаващо здравето на футболиста" може да се вади директен чк. Но по време на СП 1982 за груб фаул много рядко се показваше дори жк.[/offtopic]

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 19 авг 2021 11:23

Най-искрено и благородно ви завиждам! Всичко това и аз съм го гледал, но помня само, че на световното в Испания едва не се разплаках, когато Италия би Бразилия, защото бразилците играеха като децата - красиво, красиво, но - както се каза, не за победа, а за да показват кой какво може. А футболът може и да е игра, но със състезателен характер. Така че победата по-правилата е цел номер едно. А за тях не беше ...

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 19 авг 2021 12:57

blue avalanche написа:Ами, като не искаме да държим некадърници 2-3 години, да не ги взимат!!! За какво взимат заплати треньори, скаути, директори??? Да си отварят зъркелите с кого подписват!
А, когато кадърните след 1г. си бият камшика, кво прайм?
Кадърни-некадърни догодина пак ще правим нов отбор. И пак ще слушаме как бълг.футболисти не щяли в Левски.

За да не се взимат такива футболисти първо трябва да се създаде нормално скаутско звено. Ние миналата и тази година правим отбор, колкото да имаме група за мача и да не изпаднем. Нито има план, нито визия как да изглежда отбора, какъв футбол да играе, какви цели да постигне и т.н. В момента, ако случим на нормален футболист ще е благодарение на късмета, а не защото някой го е следил и преценил, че ще пасне на визията и стилът на треньора.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 19 авг 2021 13:10

metodito написа: Както знаеш относно тренер или футболисти трябва се сменят при неуспехи, мнението ми е, че тренера, не футболистите трябва да си ходят. Има хора, които поддържат другата версия.

Аз съм един от тези, които поддържат подобна версия в случаите когато се работи с нискокачествени футболисти. Ако отбора е качествен, то тогава съм напълно съгласен, че треньора носи цялата отговорност за неуспехите. Но когато треньора се опитва да направи отбор от една сбирщина и нищо не се получава, то тук вината е на тези, които не могат да осигурят по-добри играчи. Това не са юноши на по 10 години, че да се очаква треньора да ги учи къде и как да застават, как да си спират топката и как да подават. Безсмислено е да очакваме, че даден треньор ще испее да накара такива играчи да надскочат 2-3 пъти нивото си, за да изглеждат прилично на терена всеки мач. Няма как да стане. Затова и не съм обвинявал нито Г. Тодоров, нито Славиша, нито сега Ж. Миланов (колкото и спорни качества да има).
Сираков да докара 5-6 играчи от нивото на Робърта, Ейолфсон, Яблонски, Прохазка, Тиам, че да имам претенции към Миланов.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 19 авг 2021 13:24

За да изчистим това с идващите играчи и срочността на договорите им , мисля че трябва да направим една анкета.
"Кои според вас са топ 5 мотивиращи фактора даден футболист да дойде?"
Висока заплата - Не даваме!
Борба за титла/купа - Не участваме!
Мачове в евротурнир - Не!
Job security - последните 2 години играчи за 2 отбора са напуснали поради неплатени заплати.

:lol: Та! Какви според вас са козовете за Левски при преговори с желани играчи ?

Върни се в “Левски”