Ла Лига (2021/2022)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Ла Лига (2021/2022)

Мнениеот Groucho » 07 авг 2021 18:14

Pichichi написа:Правилата засягат и трансферни суми и макар в случая да не плащат за трансфер на друг клуб те ще я платят на Меси тази сума. Лигата в този случай ще им каже че нямат такива пари за трансфери. Единствения шанс остава под масата и после ще ги запукат и в затвора.

Ае, какви правила е, чуек :lol: Колкото ПСЖ ги хващат правилата, толкова и Барселона щяха да ги хванат, ако имаха парите :lol:
Наемат го за 20 години за скаут на млади таланти примерно, годишен хонорар от 10 милиона за него и ходи доказвай, че Меси има сестра :lol:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 07 авг 2021 21:06

Играещ скаут, ... звучи иновативно :mrgreen:
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 07 авг 2021 21:35

Red_Neck написа:Играещ скаут, ... звучи иновативно :mrgreen:

Тогава баща му можеха да направят скаут с договор за 20 години и 10 милиона на лето, като това е иновативно.
На самия Меси - 250 000 заплата на сезон :lol:
Ако искаха да му дадат 200 милиона, за да играе още 3-4 години в Барселона, щяха да намерят схема и начини.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 авг 2021 22:03

Стига глупости. :lol:
Евентуално биха търсели всякакви вратички само ако Меси не беше на 34 години, ама всичко това за мен е един цирк на Лапорта и всичко е било ясно отдавна, че няма как да станат нещата, а Меси участва активно в това, за да не му се разсърдят феновете, че ги напуска за повече пари. Ако е искал да играе там щеше да си намали заплатата дори на 20 млн., защото той не е беден като църковна мишка, за да не му стигат тези пари като дори може да си позволи да играе без заплаща, защото пак всеки месец и всяка година му идват милиони от реклама и други неща.

Тоти едно време как се отказа да играе без заплата, за да може Рома да не фалира? :roll:

Спомнете си, че Лапорта като дойде на власт последният път изгони Роналдиньо, но сега искаше да действа по различен начин, защото Меси е икона за клуба и има голяма разлика с Роналдиньо от гледна точка на въздействието, което и двамата носят на феновете и на футбола. Ако беше действал агресивно щяха да му скочат феновете и сега много добре му се получиха нещата, че имаше с какво да се оправдание т.е. кризата, управата преди него и регламента на Ла Лига за заплатите.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 07 авг 2021 22:29

paceto написа:Стига глупости. :lol:
Евентуално биха търсели всякакви вратички само ако Меси не беше на 34 години, ама всичко това за мен е един цирк на Лапорта и всичко е било ясно отдавна, че няма как да станат нещата, а Меси участва активно в това, за да не му се разсърдят феновете, че ги напуска за повече пари.

И ко като е на 34 години? На ПСЖ както се вижда не им пречи ЕГН-то на Меси и ще му дадат по 50 милиона на сезон :lol:
Нямат нужните пари Барселона според мен, а не липса на желание да преподпишат с него, защото е стар.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 авг 2021 22:38

Groucho написа:
Евентуално биха търсели всякакви вратички само ако Меси не беше на 34 години, ама всичко това за мен е един цирк на Лапорта и всичко е било ясно отдавна, че няма как да станат нещата, а Меси участва активно в това, за да не му се разсърдят феновете, че ги напуска за повече пари.

И ко като е на 34 години? На ПСЖ както се вижда не им пречи ЕГН-то на Меси и ще му дадат по 50 милиона на сезон :lol:
Нямат нужните пари Барселона според мен, а не липса на желание да преподпишат с него, защото е стар.

Не ме разбра какво точно имах предвид. Ако Меси не беше на 34 изобщо нямаше да си позволят да го държат месец и нещо да е свободен агент, защото да оставиш най-голямата си звезда и легенда на клуба да му изтече договора на 30 юни говори, че или не искаш да е вече в клуба ти или все ти е тази какво ще стане след това. Точно тези ходове им бяха съмнителни и можеше да седнат доста преди да завърши сезона и да се разберат, а не да го чакат да му изтече договора и след това да сядаш и да се договоряш и да се разбереш уж с него и после да казваш "Ние се разбрахме, ама Лигата не ни позволява да го задържим" Как така си се разбрал с него след като знаеш, че няма да покриеш изискванията от федерацията? Лапорта ако беше встъпил в длъжност сега август бих се съгласил понеже не е бил в час с нещата, ама при положение, че си от март месец там и си се запознал с нещата, а и правилото не е от днес, то това оправдание е нелепо. Просто заради възрастта му не искат да бъркат в кошера и да се напъват толкова много да го задържат, защото ако успеят да натиснат федерацията после и другите ще искат такива привилегии за някои искания, които ще имат. Не може заради един играч да променят нещата и трябва сам да си оправяш бакиите, а не да се надяваш някой да клекне понеже това е Меси и Барселона, че дори и Реал да е това.

И както стана ясно, то дори да задържат Меси пак ще са на червено и трябва да се освободят от поне 5-6 играча, ама не твърди резерви, а от тези с високите заплати и от които може да вземат солидни суми. И пак положението им нямаше да е цветущи и щяха да са на кантар, а като махаш толкова играчи трябва и да вземеш и те също ще са на заплата. Както каза и самият той не може един футболист да е повече от клуба, защото ако бяха го направили с какви играчи щяха да останат само заради Меси да е там? Нали още есента щяха да им скочат заради слабите резултати.

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 07 авг 2021 22:46

То пък без Меси шампиони още ноември ще стават.... Ще видим кой е по зависим много скоро: Барса от Меси или обратното.

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 07 авг 2021 22:52

Паце, ти твърдеше, че всеки президент гледал да поднови на Меси и сме яко зависими от него, а и че Меси никога не е смятал да напуска, всичко било цирк за бартомеу. Сега обърна палачинката та и извади конспиративни теории, че Меси е знаел и всичкото това сега е цирк да го приемат по-лесно феновете. Феновете пак не го приеха лесно и плюят яко Лапорта, заради всичките му напразни обещания. Може би никога няма да разберем каква е истината, но по всичко личи подновяването не може да стане, защото заедно с него трябва да се приеме тая сделка на Тебас за CVC която е малоумна за 50 години напред да се продадат правата на ла лига. Беше ли прието това, трябваше да се изложи на опасност съдбата на клуба в дългосрочен план, нито Лапорта, нито Перес харесват тази сделка, но явно Тебас яко се е облажил. Плъхът бартомеу щеше да приеме без да мигне.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 авг 2021 23:11

Цирка беше миналата година, а мнението ми естествено ще се промени с оглед събитията в последните месеци. Това оставане на Меси да му изтече договора е съмнително решение, което говори, че е решил да напуска може би от доста време. Това да отидеш на Копа Америка и да не те е грижа за договора ти, че изтича и да си мълчиш по въпроса точно това говори и естествено, че и мнението ми ще се промени в тази посока. Мълчеше се още пролетта около договора му много преди да свърши сезона, но тогава всички го отдавахме, че чакат да свърши сезона и ще го обявяват или поне в рамките на няколко дни ще се разберат понеже нали се обичат двете страни. Всичко говореше, че ще остане сега понеже се виждаше, че е доволен зимата и там около кампанията за президент, че дори лично гласува за Лапорта, ама тези неща много бързо може да се променят особено като стане дума за пари, така че не бива да те изненадват тези неща. ;)

Естествено, че няма да го приемат добре напускането му, ама едно е по този начин да се махне и друго е Лапорта да излезе и да каже, че продава играча, защото имат нужда от пари и вече на възраст, в която не могат да му предложат добри условия. Тогава щеше да видиш съвсем друга реакция на феновете към него самият. То и сега дори има фенове, които си мислят, че това е цирк в очите на феновете и това го казват дори фенове на Барселона в самата Барселона. Дори и във вашият форум се прокрадват такива мнения около Лапорта, така че не е мое мнение само това.

Аз ви казах и преди време, че Меси трябваше да напусне поне преди 2-3 години, когато имаше все още живец за игра, защото в последно време се виждаше, че му липсва това по една или друга причина. Сега в ново първенство вероятно ще живне понеже сменяш обстановката и искаш да вкусиш нещо ново и различно. Искаше ми се да го видя в Англия, ама уви няма да стане и се забута в това умряло първенство на Франция. :|

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 авг 2021 11:13

Groucho написа:

Тези 50 млн ще ги избие само от артикулуи. Меситрябваше да бъде продаден на следващата години след продажбата на Неймар. Само ме е яд, че можеше да стигне до 500 гола в Ла Лига.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Архив”