Тенис - Всекидневна тема
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тенис - Всекидневна тема
Според мен пък Джокович си игра доста добре. Вчера, във втори и трети сет имаше съответно 4 и 3 непредизвикани грешки.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
nghcvth написа:Според мен пък Джокович си игра доста добре. Вчера, във втори и трети сет имаше съответно 4 и 3 непредизвикани грешки.
Полезно е , мача да се гледа поне два пъти , за де се прецени и увери човек , че е така. Ако отсреща бяха Надал или Федерер , мача щеше са бъде още по-добър.
Groucho написа:Умората... По-скоро нервно напрежение да не се провали.
Иначе всичките изброени не са на нивото дори на Дел Потро още. Много непостоянни.
Имам предвид умората, която се беше натрупала и от Париж, все пак имаше само 2 седмици време да се възстанови, вече не е на 20 все пак.
За непостоянството съм съгласен на 100000%, това им е най-големия проблем, Циципас е поредното доказателство, нямал мотивация след РГ...
Относно нивото, нещата са относителни, Медведев записа 2 финала на ГШ, Тийм май има 4, един спечелен, въпреки че той не е фактор на трева, определено започват да настигат Дел Потро по постижения, да не кажа, че и го минават. А и пак казвам, че пред себе си нямат Джокович от времето на аржентинеца, сърбина е на 34 все пак.
sirius123 написа:Ако отсреща бяха Надал или Федерер , мача щеше са бъде още по-добър.
Може, но със сигурност не и през 2021 година, Надал приключи с тревата отдавна, вече не си прави труда и да се пробва, въпреки че това са му последните възможности изобщо да играе там, Федерер също приключи, няма абсолютно никакъв шанс срещу Джокович вече.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
HoUs4oOL написа:..., определено започват да настигат Дел Потро по постижения, да не кажа, че и го минават. А и пак казвам, че пред себе си нямат Джокович от времето на аржентинеца, сърбина е на 34 все пак.
Минават го на куково лято. Когато някой от тях спечели 2 и повече титли от ГШ - тогава може да се каже, че го надминават. Единствено Тийм в момента е успял да спечели ГШ.
Дел Потро победи Надал и Федерер за неговия USO, когато и двамата бяха много по-млади. Не съм много убеден, че Цици, Медведев и другите от тяхното поколение биха могли да направят такова нещо, ако бяха те на мястото на аржентинеца тогава и трябваше един след друг да срещат двама от тримата големи.
А Беретини специално може само да си мечтае за бекхенда на Дел Потро на този етап.
Един здрав Дел Потро щеше да направи поне 3 Шлема, дори в оная зверска конкуренция. Много симпатичен тенисист, но контузиите му разказаха играта.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Факт. За мен онзи финал на УСО между него и Федерер остава най-добрият мач, който съм гледал.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Groucho написа:Минават го на куково лято. Когато някой от тях спечели 2 и повече титли от ГШ - тогава може да се каже, че го надминават. Единствено Тийм в момента е успял да спечели ГШ.
Дел Потро победи Надал и Федерер за неговия USO, когато и двамата бяха много по-млади. Не съм много убеден, че Цици, Медведев и другите от тяхното поколение биха могли да направят такова нещо, ако бяха те на мястото на аржентинеца тогава и трябваше един след друг да срещат двама от тримата големи.
А Беретини специално може само да си мечтае за бекхенда на Дел Потро на този етап.
Е, Тийм има същия брой титли от ГШ, но и финали на АО и РГ, не знам защо да не може да се каже, че вече има по-добра кариера. Медведев също има два финала, спечели финалния турнир на АТП, номер 2 в света е. Със сигурност и Тийм и Медведев ще подобрят постиженията на Дел Потро многократно, мисля че и Рубльов, Циципас и Зверев също ще спечелят повече титли от ГШ от Дел Потро, а вероятно и от Мъри и Вавринка.
Сега като качества нещата са по относителни, но Дел Потро никога не е показвал някакво особено постоянство, за да се смята за кой знае колко по-класен играч от сегашните младежи, на които също това им е основния проблем.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
nghcvth написа:Един здрав Дел Потро щеше да направи поне 3 Шлема, дори в оная зверска конкуренция. Много симпатичен тенисист, но контузиите му разказаха играта.
Не съм много съгласен, Мъри е много по-добър и комплексен тенисист, но не успя да измъкне нито един от петте си финала на АО, сега възможно е да предположим, че аржентинеца би могъл да изсипе нещо от рода на продукцията на Вавринка от финала на РГ 2015, но в обикновен ден изобщо не мисля, че Дел Потро е някаква особено заплаха за другите трима или пък за самия Анди.
HoUs4oOL написа:Е, Тийм има същия брой титли от ГШ, но и финали на АО и РГ, не знам защо да не може да се каже, че вече има по-добра кариера. Медведев също има два финала, спечели финалния турнир на АТП, номер 2 в света е. Със сигурност и Тийм и Медведев ще подобрят постиженията на Дел Потро многократно, мисля че и Рубльов, Циципас и Зверев също ще спечелят повече титли от ГШ от Дел Потро, а вероятно и от Мъри и Вавринка.
Сега като качества нещата са по относителни, но Дел Потро никога не е показвал някакво особено постоянство, за да се смята за кой знае колко по-класен играч от сегашните младежи, на които също това им е основния проблем.
Дел Потро горе-долу имаше една-две пълноценни години в условията на най-тежката възможна конкуренция. После почнаха контузиите. 2009-a e 3-1 победи срещу Надал, 2-3 победи срещу Федерер, 1-3 срещу Мъри и 0-1 срещу Джокович.
Това са 6 победи срещу топ 4, докато бяха млади, а не 34-40 годишни пенсионери. Абсолютно във възможностите му беше да вземе 3 ГШ, ако можеше да играе десет здрави сезона, а не 2-3.
Много ясно, че Рубльов, Циципас, Зверев и подобни ще спечелят повече от него. Най-вероятно ще са без контузии и ще имат щастието да играят в залеза на кариерите на големите трима (въпреки че Надал и Джокович и на дърти години не им дават да вземат ръка на ГШ, когато срещнат някой от тях на финала), без Мъри, без Вавринка...
Остава и да не спечелят повече от Дел Потро
Groucho написа:Дел Потро горе-долу имаше една-две пълноценни години в условията на най-тежката възможна конкуренция. После почнаха контузиите. 2009-a e 3-1 победи срещу Надал, 2-3 победи срещу Федерер, 1-3 срещу Мъри и 0-1 срещу Джокович.
Това са 6 победи срещу топ 4, докато бяха млади, а не 34-40 годишни пенсионери. Абсолютно във възможностите му беше да вземе 3 ГШ, ако можеше да играе десет здрави сезона, а не 2-3.
2009 нито Ноле, нито Мъри бяха достигнали пика си, те показаха на какво са способни през 2011 и 2012 съответно, като Анди също имаше проблеми с контузии през 2012, но въпреки това спечели ЮСО, ОИ, игра финал на Уимбълдън и загуби спечелен финал в Шанхай, където май имаше 7 или 8 мачпойнта срещу Ноле... Така че през 2009 Ноле, Анди и Дел Потро са по-скоро на едно ниво според мен, няма някаква огромна разлика, каквато се забелязва след 2-3 години.
За мен аржентинеца без контузиите щеше да е нещо като Вавринка, нямаше да може да държи някакво високо ниво през цялата си кариера, можеше да спечели 1-2 шанаджийски шлема повече, подобно на швейцареца, но нямаше да е дори близо до постоянството на Анди Мъри. Просто не виждам защо да се слага над Медведев или Тийм към днешна дата.