Летен трансферен прозорец 2021

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Georgiev92
Контакти:

Re: Летен трансферен прозорец 2021

Мнениеот Georgiev92 » 01 юни 2021 18:18

rainman написа:Мемфис Депай може да блести в тим като Лион, но няма топки за голям отбор. Показа го в МЮ, в Барселона ще е пълен провал.
Вайналдум също е халф средна ръка. Физически здрав, тича, бори се, но да очакваш такъв да ти гради играта, и то точно в стил, характерен за Барса ...
Според мен, Агуеро, въпреки възрастта си, ще пасне и ще направи няколко сезона на ниво. Все пак, Ла Лига не е толкова изцеждаща, колкото ВЛ, а и по принцип си е състезание с два коня, в което тук-таме се намесва Атлетико.

100% съгласен със всичко което написа.Ако ще връщаме корените на тики-таката,то такива футболисти не ни трябват.

rainman
Контакти:

Мнениеот rainman » 01 юни 2021 18:32

Сега, аз въобще не съм привърженик на тики-таката, която практикува Пепо в Барса - с ония безконечни къси подавания, карайки гениални футболисти да се опитват да влязат с топката във вратата ...

Нито на оная безвъзвратно архаична нейна форма, която Йеро практикува на СП18 ...

Заради първата, Барселона ми стана противен отбор ... въпреки че, ги харесвах по време на Рийкард, и първия сезон на Пепо (според мен най-добрия футбол, който практикува негов отбор) ... А втората, ме караше да искам да си прегреза сънната артерия с двата предни зъба ...

Но тия футболисти, изключаем Агуеро, не са за тим с целите на Барселона ... И по-важният въпрос е : Защо играчи като Гризман и Дембеле, в Барселона изглеждат така посредствени ???

И когато се отговори, може да се окаже, че просто Барса има нужда от подмладяване на някои постове ...

А, да, другият важен въпрос, който може би има отношение и към първия е : Меси към момента /възрастта/ повече помага или пречи ??? И готов ли е, в името на отбора, да играе по-периферна роля???

Потребителски аватар
Georgiev92
Контакти:

Мнениеот Georgiev92 » 01 юни 2021 18:43

Тики-така ще бачка до последно с Меси в отбора.Не случайно от напускането на Гуардиола,Барса заигра с истинска 9ка,вместо с фалшива такава в лицето на Меси.Реално Агуеро се взима за да се продължи тази тенденция,но за мен Меси трябва да е лицето на отбора,тоест да застане на върха на нападението,а не като халф в 4-2-3-1 или всякакви други подобни глупости.
Последна промяна от Georgiev92 на 01 юни 2021 19:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 юни 2021 19:02

rainman написа:Мемфис Депай може да блести в тим като Лион, но няма топки за голям отбор. Показа го в МЮ, в Барселона ще е пълен провал.
Вайналдум също е халф средна ръка. Физически здрав, тича, бори се, но да очакваш такъв да ти гради играта, и то точно в стил, характерен за Барса ...
Според мен, Агуеро, въпреки възрастта си, ще пасне и ще направи няколко сезона на ниво. Все пак, Ла Лига не е толкова изцеждаща, колкото ВЛ, а и по принцип си е състезание с два коня, в което тук-таме се намесва Атлетико.

Как го реши това, че Ла Лига не е изцеждаща? :roll:
По какъв точно критерии?

Georgiev92 написа:Тики-така ще бачка до последно с Меси в отбора.Не случайно от напускането на Гуардиола,Барса заигра с истинска 9ка,вместо с фалшива такава в лицето на Меси.Реално Агуеро се взима за да се продължи тази тенденция,но за мен Меси трябва да е лицето на отбора,тоест да застане на върха на нападението,а не като халф в 4-2-3-1 или всякакви други подобни глупости.

Меси и без това е лице на отбора ви и затова го и държите. Ама нормално ли е играч на 34 години (ще ги направи този месец) да е толкова зависим за отбора ви и не е ли крайно време да започнете да мислите за игра без него? Това негово държане до последно ще ви изиграе лоша шега след това, защото ще се отвори такава дупка, която трудно бихте запълнили бързо. За него трябва да започне да се мисли за по затихващи функции, а не да го слагате най-отпред и да градите отбор около него.

Меси в последните няколко сезона започва повече да пречи от колкото да помага, но да вкарва не един или два пъти голове, които ви спасяваха включително и в този сезон, но това е главно срещу слабите отбори. Срещу големите се е превърнал в една голяма дупка и това би трябвало да сте го забелязали вече. :roll:

rainman
Контакти:

Мнениеот rainman » 01 юни 2021 19:26

Според теб Ла Лига като натоварвания равносилна ли е на ВЛ?

ViscaBarca
Контакти:

Мнениеот ViscaBarca » 01 юни 2021 19:48

Изключително съм доволен от старта на трансферния прозорец! До последно си мислех, че трансферите на Агуеро и Гарсия за без пари са партенка, но се оказа, че греша. Сега, ако верно вземем Вайналдум и Депай пак за без пари, спокойно може да канонизираме Лапорта за светец! Кой каквото ще да говори, Агуеро следващия сезон, ако се опази от контузии, ще е голмайстор в Ла Лига! Сигурен съм! Върху Гарсия нямам наблюдения, но дори и да се окаже провал, нищо не губим, все пак не сме дали нищо за него.

ПП Сега видях, че връщаме и Емерсон от Бетис...ами освен да ни дават титлата още от сега...

Потребителски аватар
Georgiev92
Контакти:

Мнениеот Georgiev92 » 01 юни 2021 19:58

rainman написа:Според теб Ла Лига като натоварвания равносилна ли е на ВЛ?

Ла лига има по малко мачове,следователно повече време за почивка...Отделно ВЛ винаги е била по ''физическа'' и затова има доста повече тичане на високо темпо.

rainman
Контакти:

Мнениеот rainman » 01 юни 2021 20:19

Следователно и изхабяването на един футболист в Ла Лига е по-бавно.

Да видим, до колко е "амортизиран" от Висшата Лига Агуеро. Има логика да е сполучлив удар... А и да не е... идва без пари, за в пъти по-малка заплата от Суарез и останалите доскоро привличани...

Сиреч, ако е успешен - добре; ако не е - все тази...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 01 юни 2021 20:33

insaneboy1 написа:Новият трансфер -> Ерик Гарсия, централен защитник, свободен агент от Сити, юноша от Ла Масия

Момчето предпочита да печели по някоя Купа на Испания през 2-3 години и константно 2-3-то място в първенството, отколкото да взима Мики-Маус и ВЛ при "великия" Плешо :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 01 юни 2021 20:46

ViscaBarca написа:
ПП Сега видях, че връщаме и Емерсон от Бетис...ами освен да ни дават титлата още от сега...

Разбира се. Те не трябваше ли и тази последната да ви дадат преди два месеца?

Върни се в “Футбол - Свят”