Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Warped
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба / DMS LEVSKI на номер 17777

Мнениеот Warped » 29 май 2021 16:09

За мене по добре да се купи нещо от магазина, или карта, билет..
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

dedra
Контакти:

Мнениеот dedra » 29 май 2021 16:34

Две имена от мен за журналистите-Вагит Алекперов и Юсуф Алекперов.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 29 май 2021 16:44

dedra написа:Две имена от мен за журналистите-Вагит Алекперов и Юсуф Алекперов.

:lol: :lol:
Сакън , тези са руснаци, а Путин им забрани да идват у нас. :lol: :lol:

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 29 май 2021 16:57

Какви са целите на един инвестиционен фонд?

На мене като на лаик нещата ми изглеждат така:
Инвестиционният фонд ми казва - дай си на нас парите, ще спечелиш повече, отколкото ако ги дадеш на друг - фонд, банка и каквото и да е друго. Ако имате десет души по малко пари, събирате ги, строите един блок, продавате го и делите печалбата съобразно дяловото участие. Т.е. направили сте си един инвестиционен фонд. не е като да не сме виждали кооперации. Може и да не си вземете парите и да си биете камшика, ами да привлечете нови приятели - и така, докато не се случи нещо, та да потънете. Но затова също има застрахователи, също се плаща и т.н.
Какво ще вземе от нас този инвестиционен фонд, за който евентуално става дума. Щом ни обещава да издържа клуба, трябва да сме му дали нещо, от което той за 30 години ще си избие разходите. Какво е това нещо? Разбира се, то не е само настоящ актив, защото, ако добре ни хранят и добре се грижат за нас, ние ще растем и ще имаме все повече възможности да влагаме в този фонд. И все пак остава основният въпрос - какво имаме толкова, че да покрие 100-150 милиона за 30-тина години ( ако допуснем, че останалите разходи ги покриваме с годишни приходи ;). Излиза, че имаме нещо, което е около 5 милиона годишно над годишните разходи - най-грубо казано. Колко пари ние събрахме досега за година? Ако се положат основите на един нов клуб (като структура и управление, не като загърбване на старото с цел замитане на дългове), толкова ли невъзможни изглеждат тези пари? Сметката ми в никакъв случай не е коректна - мисля, че даже става дума за някъде към три милиона годишно в продължение на десетина години. Постепенно издръжката ще става все по-малка част от оборота на този фонд. Все пак има спонсори, има привърженици, има евентуални продажби - на какво ли не - Левски все още е бранд). Човек, ако се замисли, си задава въпроса - ами то тези три милиона не веднъж са били на лице, как така сега ние сме всички като одупен гъз :)
Разбирам, че конфиденциалността е задължителна за подобен род предизвикателства. Но още по-ясно ми е, че преди решението трябва яснота най-вече по отношение на това - какво реално ние трябва даваме като символен капитал и като реални вноски, за да излязат сметките. Как е възможно това в нашата отровна действителност, където всеки мисли злото на другия по простата причина, че не е достатъчно умен, за да измисли нещо добро за себе си - това надхвърля в момента обяснителната сила на моите способности ... Между другото, ние тука открай време не се занимаваме с генериране на нещо добро, защото по презумпция сме недоволни, че никой не ни е глорифицирал. Ние даже трудно се обединяваме повече от двама души зад едно твърдение, камо ли да се посветим на изработване на обща, приемлива и най-вече ефективна и достойна платформа на нашите виждания за бъдещето на клуба. Затова и аз все си повтарям едно и също - не ме бива за нищо, освен да обичам Левски, но това никога няма да ми попречи да застана зад всеки, който може повече от мене.
Последна промяна от Странджата на 29 май 2021 17:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buhata_prime
Контакти:

Мнениеот buhata_prime » 29 май 2021 17:07

vvessel написа:На повечето футболисти не им ли изтичат договорите сега края на май или се бъркам нещо? Да не се окаже в един момент, че сме с нов собственик и без отбор или още по-лошо - нито собственик нито отбор. Братята изразиха готовност да остават, ама за това трябват две страни. Дали някой на някого предлага нещо - нищо не се чува. Или поне аз не съм попадал на информация. Живко сега треньор ли е, ако да - до кога, пак не се коментира. Всички чакат нов собственик, хвърлят боб и гледат на кафе кой ще е. Да видим до къде ще я докараме така. До началото на подготовката, което също е неизвестна дата (поне за мен), би трябвало да се изяснят повечето въпроси. Иначе каква подготовка,къде, с какви футболисти, водена от кого, контроли срещу кои съперници - пълна мъгла.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 29 май 2021 17:15

dedra написа:Две имена от мен за журналистите-Вагит Алекперов и Юсуф Алекперов.

Айдее...очакваме сензационни новини.
110 години любов!

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 29 май 2021 18:36

Лукоки е добър, но едва ли ще падне под 20/25к лева!
Изображение

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Мнениеот LoveAndPeace » 29 май 2021 18:38

miro_rz написа:Лукоки е добър, но едва ли ще падне под 20/25к лева!

:lol: пари за семки , ние толкова плащахме на цръния швед Мохамед :roll: :roll:

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 29 май 2021 18:49

LoveAndPeace написа:
miro_rz написа:Лукоки е добър, но едва ли ще падне под 20/25к лева!

:lol: пари за семки , ние толкова плащахме на цръния швед Мохамед :roll: :roll:

Е този е добър за нашето ниво!
Изображение

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 29 май 2021 20:37

Мисиджан беше (!) по-добър :)

Върни се в “Левски”