Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 28 май 2021 17:33

pomiqrat написа:
Thsmith написа:
fcb_bg написа:Сигурно щото другите варианти излизат бая скъпо.
Нищо, да поканят Смит да им разясни работите за отворени и затворени въздушни пространства. Гледай какви теории нарисува човека у форума.

Няма теория, а факт. Освен ако не смяташ, че твоето жилище само на теория влиза този, който пуснеш, а иначе е вход свободен.

* Иначе супер поведение от руснаците. Силно се надявам (но ще си остана с надеждите) да наложат "санкции" и да забранят изобщо преминаването през тяхна територия на колкото е възможно повече държави. После да им се отговори по същия начин и да се изолират максимално. Какво по-хубаво от това? :lol:

И да спрат доставките за газ за месец към Европа.

Не само за месец, за постоянно! Аз съм за.
fcb_bg написа: Международната авиация и неприкосновеността на твоя имот, имат толкова общо колкото ти имаш с църковна литургия или родилен дом.

Къде са авиационните компании да те послушат и да сторят тъй. След ковид нокаута, викам ще вържат без дори да цъфтят.

На църковна литургия не съм бил, а от родилния дом не помня нищо и не съм компетентен. Знам обаче, че въздушното пространство е суверенно и никой не е длъжен да те допуска или не.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 28 май 2021 17:47

Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:
Нищо, да поканят Смит да им разясни работите за отворени и затворени въздушни пространства. Гледай какви теории нарисува човека у форума.

Няма теория, а факт. Освен ако не смяташ, че твоето жилище само на теория влиза този, който пуснеш, а иначе е вход свободен.

* Иначе супер поведение от руснаците. Силно се надявам (но ще си остана с надеждите) да наложат "санкции" и да забранят изобщо преминаването през тяхна територия на колкото е възможно повече държави. После да им се отговори по същия начин и да се изолират максимално. Какво по-хубаво от това? :lol:

fcb_bg написа: Международната авиация и неприкосновеността на твоя имот, имат толкова общо колкото ти имаш с църковна литургия или родилен дом.

Къде са авиационните компании да те послушат и да сторят тъй. След ковид нокаута, викам ще вържат без дори да цъфтят.

На църковна литургия не съм бил, а от родилния дом не помня нищо и не съм компетентен. Знам обаче, че въздушното пространство е суверенно и никой не е длъжен да те допуска или не.

Ти и три дни няма да издържиш без руски газ.

А аз си мислех, че авиокопаниите сключват договори за използване на въздушно пространство.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2021 18:33

pomiqrat написа:
Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:

А аз си мислех, че авиокопаниите сключват договори за използване на въздушно пространство.

Ау... каква трагедия ще е без газ! Направо невиждана. Особено докато се започне вноса на втечнен или просто се намери алтернативен доставчик.
Любопитно ми е от какво е провокирано предположението ти, че точно аз бих имал проблеми от липсата на газ :lol:

----
Ти хубаво си си мислел, коя е авиокомпанията на индианеца? :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 28 май 2021 19:18

Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:

Ау... каква трагедия ще е без газ! Направо невиждана. Особено докато се започне вноса на втечнен или просто се намери алтернативен доставчик.
Любопитно ми е от какво е провокирано предположението ти, че точно аз бих имал проблеми от липсата на газ :lol:

----
Ти хубаво си си мислел, коя е авиокомпанията на индианеца? :lol:

Ако не знаеш заводите работят на газ. Ресторантите, в които ядеш са на газ. Хлябът се пече на газ. А инфлацията ще те затвори. Но ще чакаме 2-3 години за алтернативен доставчик :lol: Верно, ще пратим някой да ги завладее и да ни пуска газ.

Никой не говори да индиец, а и вероятно и той е имал предварително одобрение

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 май 2021 19:38

Ама точно щото Путин и КО често играят "газовият коз", Европа трябва да намери начин за алтернативни доставки.
И до момента спят. Пък нЕкои даже дават и нови козове на руската олигархия чрез разните потоци от Русия.
Досега трябваше да има тръба от Азия ...
И понеже някои европейци гледат само себе си, поставят останалите в "небрано лозе".
ЕС и Китай са основните пазари на руските енергийни ресурси. Ако всички до един бойкотират Путин, ще му остане само Китай.
Но липсата на европейски пари няма как да ги компенсира.
Ето за това са прави онези отвъд Океана, когато призовават за общо-европейски санкции.
На московската олигархия трябва да и се покаже, че ЕС определя правилата, а не обратното.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

rainman
Контакти:

Мнениеот rainman » 28 май 2021 19:45

Вие, едно нещо не можете да схванете, че европейската икономика (да се разбира германската и френската индустрия) има нужда от руския газ, и нямат интерес да бойкотират Путин. :)
И че всъщност Путин им е удобен... щото, нали, продава им суров ресурс срещу хартийки, те пък с него си произвеждат стоките с добавена стойност, които продават на Путин за пари прим... Е, вече не, заради санкциите...
Виж, вече, ако Путин /или тоя след него/, пипне олигарсите и реформира икономиката, така че освен да изнася суров ресурс, да произвежда стоки с добавена стойност, тогава може и да имат интерес от бойкот... :)

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 28 май 2021 20:08

Путин е олицетворение на американската мечта

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 май 2021 21:02

От друга гледна точка, Смит има право.
Ходя си му на гости всяка събота в неговия имот Smith Bitches Casa. Обаче един ден опъвам жената на шефа му. И той понеже не е в състояние нещо да ми направи, звъни на Смит и му вика повече да не съм те видял да се мъкнеш с тоя.
Идвам си у Smith Bitches Casa следващата събота и той не ми отваря. Защо - така и не разбирам.

Та така и за суверенните въздухове.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 28 май 2021 22:19

THE G.A.M.E написа:Ама точно щото Путин и КО често играят "газовият коз", Европа трябва да намери начин за алтернативни доставки.
И до момента спят. Пък нЕкои даже дават и нови козове на руската олигархия чрез разните потоци от Русия.
Досега трябваше да има тръба от Азия ...
И понеже някои европейци гледат само себе си, поставят останалите в "небрано лозе".
ЕС и Китай са основните пазари на руските енергийни ресурси. Ако всички до един бойкотират Путин, ще му остане само Китай.
Но липсата на европейски пари няма как да ги компенсира.
Ето за това са прави онези отвъд Океана, когато призовават за общо-европейски санкции.
На московската олигархия трябва да и се покаже, че ЕС определя правилата, а не обратното.

Що е, има начини за алтернативни доставки - американски втечнен газ :lol:

Некои (немците) дават козове, защото си гледат собствения интерес.
Я, ти, европеец и голям патриот, отговори на следния въпрос: би ли се съгласил българските интереси да пострадат, за да не се намерят Франция и Португалия примерно в споменатото от теб "небрано лозе" :?: :lol:

Отвъдокеанците налагат санкции, ама същевременно купуват от лошите енергийни суровини на другаря Путин :lol:
Някаква позиция за това парадоксално поведение на Отвъдокеанците имаш ли?

Украйна и Полша реват срещу потоците, защото ще изгубят транзитни такси. Два-три милиарда долара за Украйна на година от тръбите на нейна територия. Нали, Русия много лоша, голям враг, ама да продължава да пренася през тяхна територия, нали, ако може :lol:

Потоците много лесно могат да спрат. Американските компании понижават цените на техния продукт, правят покупката на руски газ неизгодна за Германия и няма да има повече "козове" в ръцете на Путин.
Нали САЩ пропагандират пазарна икономика и демокрация :?: :lol: Ама дали американските компании са в състояние да понижат цените, за да са конкурентни на пазара в Европа... Никой простосмъртен не знае :roll: :lol:

Тръба от Азия :roll: И от коя азиатска държава ще тръгва тази тръба според теб и откъде ще минава, че да влезе в Европа?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 май 2021 22:34

Това с купуването на лош руски газ и препродаването му като готин евроатлантически е добра врътка. Много помага за диверсификацията на Европа, викат посредниците.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”