Колоездене

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

DanailG
Контакти:

Re: Колоездене

Мнениеот DanailG » 21 май 2021 21:24

Реално минута, две са нищожни за 5-6 планински етапа от трета седмица, но всичко е в краката на бернал. За да имат тези след него шанс, трябва колумбиеца да има криза, а такава неимоверно ще има, защото дори и фрум изпадаше в дупки в шампионските си години. Въпроса е колко тежка ще бъде тя, и кой ще има до себе си в онзи момент да му помага. Мен лично Дани мартинез ми е малко тегав до момента, но именно това правеха скай в силните си години да оставят отпочинал грегар точно за трета седмица като с ват пулс тогава. С две думи, всичко е в техни ръце, и до момента изглеждат безгрешни.
Днешния етап няма да коментирам.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 21 май 2021 23:59

Отпочинал, отпочинал, ама Мартинез е 10-и в генералното класиране.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 май 2021 00:25

Е то и ват пулс влизаше с фрум в 10-та в крайното. Аз лично след падането на сиваков не помня да съм му виждал муцуната докато целия им отбор се изреждаше да води бернал през отделните етапи. Само в тоя етап с белия пясък мисля беше в откъсване и реално не знам кво правеше там но си признавам че гледах много малко от него и не мога да твърдя със сигурност. То на инеос не им остана друг, който да остане с бернал третата седмица. Тъй че той ще е човека, който ще е до него последните етапи.
А за власов не знам, но пак ще се по втора че от йетс и байк ексчейндж очаквам много от тук нататък. Този отбор досега не помня да се е весвал в откъсване или спринт, а ниеве така се е покрил че дори не знаех че кара тук. Очаквам да са активни и да пръскат сериозно групата, пък защо не още утре. Етапа завършва на зонколан, и освен, че изкачването е брутално, ще се кара след 200 км езда. Реално ситото утре ще отсее кой ще се бори за розовата и кой евентуално за подиум, защото на Монте зонколан някои ще губят мн време и надеждите им ще си останат там.
Докато писах за байк ексчейндж се сетих какво правиха Бахрейн последната седмица в миналогодишния тур. Тогава бяха с много сходен състав в доста по-сложна конкуренция и в крайна сметка вкараха ланда и карузо в топ 10 и ме е още повече яд на това, което се случи с ланда. Тук карузо със сигурност ще влезе в топ 10, но проблема за тях е че заложиха всички силни патрони на джирото и за тура остава участие и по-скоро търсене на етапни победи, защото не мога да си представя този ват пулс конкуренция на роглич, погачар, томас, кинтана, лопез, карапас и др.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 22 май 2021 02:02

Е то не се е налагало да го водят кой знае колко Бернал. Човекът си поема инициативата и си атакува, когато вижда че другите са зле. Аз под водене разбирам това, което Висма правиха за Роглич в Тура и Вуелтата лани, когато не знам дали си показа носа отпред за атака повече от 3 пъти за двете обиколки общо. Особено Себ Къс го влачеше из планини и долини. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 май 2021 08:10

Водиха си те, дори когато не беше в розово те бяха най-активния отбор и в догонванията и в етапа с Джино медер и с Валтер и на белия пясък, отделно късаха няколко пъти групата с каране на ветрила. Сложи и позиционирането на бернал в спринтьорските етапи, той за секунда не е излизал от челото забелязваш ли как го държаха той до последния км е в по добра позиция и от такива като саган добре че не е спринтьор щот с тоя отбор щеше да ги пръска и в спринтовете. Та според мен са си изразходени достатъчно, като изключим мартинез, който не сме виждали досега, верно че това са силни състезатели, но вече минаха две седмици, да не забравяме. Ще е интересно като ги подкарат сега по планините как ще изглеждат. Все си мисля, че има отбори, които могат да го направят, визирам отново байк ексчейндж, а защо не и декьоник с ремко. Да видим днес.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 22 май 2021 09:03

Е в тоя смисъл всички фаворити са водени до сега, не само Бернал. То е ясно, че ще проличи на големите баири кой къде е, ама аз имам предвид че по-скоро Бернал си направи преднината. Ясно е, че ще го защитават максимално в моментите, когато не е нужно да атакува.

Изображение

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 май 2021 14:09

Какво правят от астана в момента ?? Защо им е да водят групата 150 км преди финала ??

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 22 май 2021 19:01

Нещата допълнително се изясняват, май.

Наистина добър етап от Йейтс и БЕ, но дори и той днес не можа да спре Бернал. Ако и в понеделник пак им направи разлики, дори и да има слаб ден в третата седмица, не вярвам да загуби Джирото. И все пак, има няколко човека под две минути, не е свършило докато не свърши, I guess.

Трябва да се отбележи и страхотната победа на Фортунато. Може би имаше доза късмет ( :mrgreen: ) с липсата на повече атаки в групата на фаворитите, но и това е част от играта.

Изображение

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 май 2021 19:28

Днешния етап трябваше да покаже кой за какво е тук, е мисля че на всички стана ясно кой е най добрия колоездач и кой е най добрия отбор в това джиро. Наистина има още тежки етапи, но мисля че бернал е прекалено силен за всички останали. Може би под всички трябва да се има в предвид единствено йетс, защото аз друг претендент за розовото трико след днешния етап не виждам. Проблема пред британеца обаче е че освен с бернал ще трябва първо да се справи и с отбора му, за това задачата му ми се вижда твърде сложна, но да изчакаме последната седмица и да видим или по скоро да чакаме да видим криза у колумбиеца. До тук обаче е с класа над останалите.
Писах по рано за малоумщината на астана която сътвориха в този етап като свършиха цялата работа на инеос и докараха целия им отбор отпочинал до височината, не знам дали власов е поискал това или мениджъра на отбора, но който и да е опропасти шансовете на отбора в това състезание.
Честито и на победителя. Аз помня една подобна победа преди години на Англиру във вуелтата на един австрийски състезател за който малко по късно стана ясно че е дал положителна допинг проба, та дано и с това момче не се окаже нещо подобно и наистина е заслужил победата си.

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 22 май 2021 19:35

И още нещо което няма как да не споделя, аз по тежък последен километър в състезание до сега не бях гледал. Това не беше само брутално, а повече от брутално, тези метри сякаш бяха безкрайни и времето не вървеше.

Върни се в “Други спортове”