insaneboy1 написа:rhaegar написа:Аз от три дни повтарям, че новият формат на ШЛ е абсолютно същото нещо, с 2-3 отбора бонус. Просто и УЕФА ще бръкне в гърнето с меда и за това беше целият зор.
Не е така. Новият формат на УЕФА също си има своите недостатъци, но в сравнение със суперлигата си е напълно ок.
Първо от 36 отбора в ШЛ, 34 ще са го заслужили чрез първенствата си, ще има 2 уайлд карти и те ще са запазени за отбори, които не са се класирали, но имат най-добър УЕФА коефициент от последните 5 години, тоест ако не сега поне в близките сезони са си го заслужили, а може и да е конкретния сезон, защото примерно са стигнали почти до финал в ЛЕ и оттова се взима много коефициент. Дали е супер честно? Не знам, но поне има някаква логика, някакъв начин по който си го заслужаваш и дори да приемем, че не е мн коректно това са 2 отбора от 36 = 2/36= 5% от отборите в турнира, докато в другият вариант говорим за 15 ОТБОРА, които са ВЕЧНО там, без изключение, няма коефициент, няма класиране и евентуално други 5 които да се класират. 15/20 = 75% от отборите там ще са по административен път.
Освен това отбори като Реал, Барса, Атлетико, Юве се класират директно винаги.
В Англия обикновено пропускат ШЛ Арсенал и Тотнъм. Аз съм ЗА да ги вкарват служебно и да ги гледам срещу Байерн и ПСЖ. Доста весело ще е.