Мнениеот Jackxxx » 20 апр 2021 16:24
То клуба като институция не е виновен. Има няколко алчни копеленца там, които искат да забогатеят още повече. Бруно се е изказал негативно вече за новият турнир, а четох, че Магуайър е скочил на ръководството, когато са обявили новината.
Аз пак казвам, че до някъде има смисъл от такъв турнир, но да го направят така че да се влиза с някакви заслуги там. А, не просто защото се водиш "гранд". ШЛ последните сезони всъщност не е толкова популярен турнир, защото в крайна сметка имаш отбори от топ първенствата, които по една или друга причина не играят в ШЛ, а са доста по-интересни за гледане от Мидтиланд, Лудогорец и Бате Борисов. Ако в супер лигата се влиза с фейс контрол, то ще изглежда като някакъв приятелски турнир и ме съмнява играчите да са толкова надъхани както в ШЛ.
И трябва да се има предвид, че от УЕФА/ФИФА сега пищят яко, защото знаят много добре, че ако тази лига е успешна то ШЛ и ЛЕ ще умрат като турнири, защото няма да генерират достатъчно приходи. В крайна сметка и те искат да цоцат парички. И говорейки за финанси очакванията за приходи от такъв турнир са 3-4 пъти по-големи от тези от ШЛ. Ми, Барса как няма да искат да са в този турнир, след като половината им дългове са заради заплата и бонуси на един играч само.
Дори идеята за турнир само между шампионите на отделните държави пак не е особено удачна. Така в един ден може да има мач между Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед и Славия Прага - Лудогорец. Вторият никой няма да иска да го излъчва.
Ще е интересно ако грандовете се разберат с УЕФА/ФИФА и се намери някакво компромисно решение.