Язък, топ 4 вече няма значение.  

Интересно как ще се развият събитията. Аз мисля, че по някое време ще се стигне до някакъв компромис. Едно от нещата, които ще се случи е Супер Лигата да бъде отложена за следващата година. До тогава ще мъдрят някакви решения. Интересно ми е например, как Супер Лигата ще си намерят съдии. Дали УЕФА/ФИФА ще забрани и на съдиите, които участват в СЛ да свирят мачове в европа, а даже и в домашните първенства.
lubomirsb написа:Добре де, само аз ли не си обяснявам откъде ще идват парите в тази супер лига?
Ами всъщност голяма част от спонсорите на ШЛ и ЛЕ с лекота ще си пренасочат финансите към СЛ. Когато това стане ШЛ и ЛЕ ще станат някакви малки турнирчета, с малки отборчета и малки наградни фондове. А, колкото до феновете аз мисля, че голямата част ще си гледат турнира. Аз също бих го гледал.
Честно казано, колкото и меркантилен да е си има доста плюсове. Ще се играят мачове между големите отбори. Нещо, което не виждаме постоянно в ШЛ. Турнира ще продължава през целият сезон и ще има повече интересни мачове. В крайна сметка колко човека са гледали Аталанта-Мидтиланд? Това са само пълнежи в ШЛ. Аз съм на мнение, че наистина е време УЕФА/ФИФА да бъдат стреснати малко, за да не се държат толкова аристократично. Тоя Чеферин и той не се чува какво говори. Астън Вила били голям отбор. Да, някога. Сега едва ли финал в ШЛ Вила-Олимпиакос ще предизвика особен интерес.
За мен основният проблем на СЛ, е че ако се осъществи тези 20-тина отбора ще станат още по-богати и ще си правят каквото искат на трансферният пазар. Другото, което ще се случи е, че когато тези отбори решат да купуват футболист от по-малките отбори цената на футболиста ще е 5-6 пъти завишена. Сега е само 2-3 пъти.