paceto написа:Furious_Monk написа:paceto написа:Furious_Monk написа:Симпатизирам страшно много на Неймар... напомня ми на годините, когато ритахме в квартала и минавах по няколко човека. Спомням си, че в един момент, просто нямах нито младостта, нито агресията, нито гъвкавостта и бързината в краката, нито вярата в собствените възможности..
Естествено нивото на професионалните футболисти е много по-високо... но Неймар просто трябва да развие играта си на друго ниво-интелект, спокойствие и повече отборна игра.
За кога да го прави? Той преди 2 месеца направи 29 години, така че подобно нещо няма как да се случи вече. Това се прави още като си на 18-19-20 до към 25 най-късно, ама не и вече като влизаш в клуба на 30-те.
С тези негови чести контузии дори не виждам как примерно ще издържи да играе на високо ниво до 33-34 години.
Бензема играе много добре на 33 години. Неймар има още време пред себе си. За мен лично, въпреки личната антипатия към Карим, Неймар е много по-талантлив от Бензема.. но не съм убеден, дали този талант би могъл да го направи по-успешен.
С толкова много технически качества е много трудно да станеш голям отборен играч, но времето ще покаже какво ще стане от него.
Неймар в момента е много по-зле от това, което бе преди години.
Двамата са съвсем различни футболисти. Неймар ако няма техниката е едно голямо нищо в атаката, а той няма как да има техника в по напреднала възраст. Дори сега се вижда, че изобщо не е онзи футболист, който беше в Сантош и който дойде в Барселона и това се дължи най-вече на честите и тежки контузии особено онази, която го изкара за почти година извън терените. Тогава дори самият той каза, че е имал моменти на страх да стъпи отново на терена и дори му е минавала мисълта да прекрати футбола рано, рано. Щом ти се прокрадват такива мисли едва на 25-26 години ти вече си пречупен и психиката ти е разхлабена т.е. със страх ще играеш в мачовете и няма да ползваш така често техниката си, за да не вземеш да се контузиш отново заради някой финт да речем.
Човек, не става дума само заради самите контузии, макар те да са огромен фактор.
Става дума за това, че правиш нещо, което вече си го правил многократно на терена. В един момент, каквото и да създаваш, живееш с усещането, че вече си го правил, няма я тази искра, която да събужда амбицията. За един артист, това е тежко бреме.
Ако искаш ми вярвай, но Неймар е много повече от егото му, въпросът е , дали някога и той самият ще го осъзнае, а и дали изобщо ще го преодолее.