Udoji90 написа:Интересно ми е дали английските медии (уж цитирани от Спортал) са излизали с подобни статии, когато испанските отбори ч*каха английските, където ги хванат в ЕКТ.Нали, това е просто мислене "на глас"/писмено - не е въпрос към някого от тук пишещите. Иначе за мен няма съмнение, че Примера и испанските отбори доста са свалили нивото може би вече трети пореден сезон.
Няма как да доминират толкова дълго. Дори бих казал, че доминацията им продължи прекалено дълго. С риск да прозвуча малко като Попа - от началото на века купите в ШЛ например са 4 за Англия, 3 за Италия, 3 за Германия, 1 за Португалия и цели 10 за Испания, което си е сериозен признак на доминация. Интересното обаче е, че Англия има 4 купи, разпределени между 3 отбора, а от 10-те испански 4 са на Барса и 6 на Реал. Извън тях можем да добавим и Атлетико от последните 10-тина години и всичко друго е средна хубост и временни проблясъци като тези на Валенсия в началото на века, Депортиво Ла Коруня, Малага и т.н. Мен лично сезоните между 2004-05 и 2008-09 с постоянните английски сблъсъци в по-напредналата фаза на ШЛ ми харесваха много повече от това, което представлява ШЛ в последните години. Принципно е по-интересно да гледаш грандове от различни държави едни срещу други, но в този конкретен период мачовете между английските отбори в ШЛ нямаха равни и за мен тогава беше последният път преди сега, когато Англия доминираше над Испания чисто като резултати на терена и представяне на отборите в ЕКТ.