АНТАЛИЯ - Общуването с отбора на КНДР роди впечатляваща реплика по адрес на “Труд”: “Може да сте терористи!...”
автор: Боян Бойчев,
Какво стана?
Турската Ривиера се превръща в зимна столица за футбола на цяла Източна Европа. Десетки отбори бягат от студовете из лукса на Анталия. Изведнъж под огромните снежни планини се появи и национален тим. Кои пък са тези, които нямат лагери или мачове по клубовете си? Ха - тук е най-екзотичният участник на започващото на 11 юни световно! Корейската народно-демократична република.
Отборът ще е хит в ЮАР. Не заради големи футболни звезди, а заради митичността, граничеща с Бермудския триъгълник.
Първият опит за контакт с тима на КНДР беше на контролата “Динамо” (Букурещ) - “Черноморец” (2:0) преди седмица. Изведнъж край пистата се появяват трима мъже.
Увити в черни якета и шалове, едва се виждат очите им. На анораците - емблемата на азиатската футболна асоциация. Нищо повече. Тъй като друг тим от региона в Анталия в момента няма, логично е да са корейците.
“Извинявайте, вие от Северна Корея ли сте?”, питам триото. Веднага очите светват, корейците се дърпат с крачка назад. На развален английски един от тях просъсква само: “Йес!”
Представям се - журналист от български вестник, показвам редакционна карта. Уви, може би беше грешка. Човекът изстрелва: “Ние интервюта не даваме! Може да сте терористи! Махайте се!” Останалите гледат страшно и напрегнато.
Продължавам с надеждата, че имат пресаташе, от когото може да се получи информация. Пак отрицателен отговор. Забраняват всякакви снимки, въпреки че в същото време 5 камери на румънски телевизии заснемат контролата. Корейците веднага се обръщат с гръб, когато виждат фотоапарата...
Отборът на КНДР е отседнал в хотела на “Черноморец”, където са също “Рапид” (Виена) и “Винтертур” (Швейцария). Отивам на гости на Красимир Балъков и отбора му с надеждата за нормална среща с корейското чудо.
Футболистите на “Черноморец” вече са побеснели от азиатските съквартиранти. “По цял ден играят тенис на маса и билярд, не можем да се доредим до масите”, съскат бургазлии. Да им направиш снимка? Не става! Трима души, от тези с черните анцузи, намръщено седят на столовете в помещението. Гледат като нинджи, не мигват едва ли не. Никой не знае дали са футболисти или охрана. Снимките са забранени, а никой не иска политически конфликти. “Странни птици са”, казва с усмивка Балъков.
От щаба на “Черноморец” няколко пъти опитали контакт с корейците. Да ги разпитат колегиално какви са, що са. “Изключително некомуникативни хора - разказват “акулите”. - Или не знаят английски, или се правят. Не сме виждали по-необщителни елементи...”
И все пак тренировката на Корея е на един от многото терени в Анталия. Последна надежда за контакт с отбора, треньора или просто с някого от делегацията. На комплекса се играят две контроли, а на най-отдалечения терен се виждат червени анцузи. Ето ги! Над тях се веят турското и корейското знаме. Паркирам до терена и виждам само един бял човек до него. Питам го дали може да се снима, но той се оказва шофьорът на автобуса, от когото нищо не зависи.
“От месец ги возя, на 11-и си тръгват”, обяснява той и сяда зад волана. Вадя апарата и опитвам снимки от тренировката. След секунди един човек се приближава към мен. Много по-учтиво и на чудесен английски пита: “Вие ли сте от България?” Отговарям положително и учудено питам откъде знае. “Треньорът ни нареди веднага да се махате оттук, никакви снимки!”, е отговорът. Ясно - един от тримата с черните анцузи е бил наставникът. Според “Уикипедия” името му трябва да е Ким Йон Юн, но снимка във виртуалната енциклопедия липсва.
И въпреки това опитвам с новия познат да разменя няколко думи, да чуя нещо от престоя на корейците. Но чувам: “Нямаме право да говорим нищо, приканвам ви да си тръгнете веднага!”
През стъклото на колата успявам да направя още една снимка, но виждам яростния поглед на корееца - охрана ли е, треньор ли е, не знам. Когато паля двигателя и давам на заден, той най-накрая се усмихва и приятелски маха с ръка...
Прав е Бала - странни птици са северокорейците. А ги чакат поне 3 мача в ЮАР. На световното обаче всеки ден футболисти и треньори трябва да дават интервюта...
Тимът на КНДР към “Труд”: Може да сте терористи!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Тимът на КНДР към “Труд”: Може да сте терористи!
Преди 1-2 години Криля советов бяха купили един севернокореец и умрях от смях, като четох интервю с него. Питат го каква кола кара, той казва, че не може да кара кола, понеже в КНДР нямат петрол и съответно, нямат и коли, ама Любимият Ръководител работи по въпроса, скоро ще открие петрол и тогава ще им направи и коли. Питат го доволен ли е от заплатата, той казва, че я взима държавата, на него пари не му трябват, клуба му плаща тока, водата, храната, за какво са му пари. Питат го, тогава сигурно по цял ден седи вкъщи и говори по телефона, той казва, че в КНДР нямат телефони, щото империализма ще ги шпионира, ама Любимият Ръководител скоро ще изобрети нови, непробиваеми кодове и тогава ще им направи телефони
. Аз не се интересувам много от руски футбол, не знам какво стана с тоя човек.

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
- Владо_ЦСКА
- Контакти:
защо написа:Преди 1-2 години Криля советов бяха купили един севернокореец и умрях от смях, като четох интервю с него. Питат го каква кола кара, той казва, че не може да кара кола, понеже в КНДР нямат петрол и съответно, нямат и коли, ама Любимият Ръководител работи по въпроса, скоро ще открие петрол и тогава ще им направи и коли. Питат го доволен ли е от заплатата, той казва, че я взима държавата, на него пари не му трябват, клуба му плаща тока, водата, храната, за какво са му пари. Питат го, тогава сигурно по цял ден седи вкъщи и говори по телефона, той казва, че в КНДР нямат телефони, щото империализма ще ги шпионира, ама Любимият Ръководител скоро ще изобрети нови, непробиваеми кодове и тогава ще им направи телефони. Аз не се интересувам много от руски футбол, не знам какво стана с тоя човек.
Стига бе

Бъзикаш се,нали

Warped написа:Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?
Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........
- unist_gp
- Контакти:
може,аз го вярвам.
не съм бил в Северна Корея, но съм гледал филм от там. имаше сцена, в която показваха големите улици в града, по които както е написал колегата няма коли. от време на време да мине кола на някой политически активист или някой камион. интересно беше,че един журналист зърна подлези и попита човек на улицата, защо са подлезите като няма коли и му отговориха, че подлезите се използват само когато се знае,че ще мине делегация на Великия Вожд
не съм бил в Северна Корея, но съм гледал филм от там. имаше сцена, в която показваха големите улици в града, по които както е написал колегата няма коли. от време на време да мине кола на някой политически активист или някой камион. интересно беше,че един журналист зърна подлези и попита човек на улицата, защо са подлезите като няма коли и му отговориха, че подлезите се използват само когато се знае,че ще мине делегация на Великия Вожд

Владо_ЦСКА написа:Стига бе![]()
Бъзикаш се,нали
Не се базикам изобщо, а и интервюто беше в "7 дни спорт", не в някой хумористичен вестник, та си беше истинско. То и при нас в края на 80-те Ники Илиев се оплакваше, че данъците му били 80 % от заплатата и му били правили забележка от ръководството на Болоня, че уронва имиджа на клуба, като пазарува от евтини магазини. Той го казваше това в интервю след като падна комунизма, не е да са били някакви слухове. Някъде тогава, като дойде перестройката разрешиха сателитните чинии, дотогава беше престъпление да гледаш нещо друго освен държавната телевизия.
А между другото, ако си спомняш по-миналата година, като се разболя Кастро и предаде властта на брат си, брат му разреши на кубинците да притежават коли и компютри, и това се тълкуваше като голямо разхлабване на режима, анализаторите обявиха Раул за реформатор.

Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.