Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот favaca8888 » 28 яну 2021 21:01

2 600 000 души умират годишно от лекарски грешки :shock: :shock:

Неделя Щонова по "Преди обед" BTV

Два милиона и шестотин хиляди души.Надявам се сте го прочели.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 яну 2021 11:41

Ваксината, която ми се полага с удоволствие ще я предоставя на паникьор.

Изображение

При резултат около 500 имаш антитела, но нямаш имунитет.
При резултат над 1050 имаш и изграден имунитет.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 29 яну 2021 17:31

Аз съм малко лаик ама това май не е вярно!
Звиси кога се правят тестовете!
Ако го направиш веднага след отрицателния PCR който уж ртябва да показва че си се излекувал
IgG то ще е със сравнително по-ниски стойности докато все още резултата за IgM ще е висок!
Колкото повече време минава от това IgG-то се качва а IgM-то спада но това с качването на IgG
уж си има краен срок. В някакъв момент стига своя пик може да имаш имунитет но след време
няма да имаш. Лошото уж е че не се знаело колко време е а бил различен при различните хора
както и протичането на болеста.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 яну 2021 21:44

Имунитет който се придобива по естесвен път едва ли трае повече от 5-6 месеца, толкова ще траят и ваксините (вероятно).
Но пък специалисти коментират, че отганизъм който вече се е срещал с вируса и след време отново се срещне с него ще изкара инфекцията вече много по-леко.
Моята коронавирус инфекция съм я изкрал в периода 01.12 - 15.12 миналата година, просто тогава бях в леко неразположение.
Пак специалисти казват, че е хубаво месец след това да се направи тест за антитела, за това си и направих, а и най-вече да зная дали е бил Ковид или нещо друго, защото тогава тестове не съм си правил.

А бе какво става със сезонния грип, тая година ще има ли, няма ли да има, за кога са го отложили, че нещо никъде нищо не се говири за него?

Относно антителата, колкото по-тежко се изкара коронавирус инфекция, толкова повече са в организма и толкова по-дълго като време остават. Максимумът е 40 000
Сега имам тези от резултата, ако следващия месец си направя тест вероятно ще бъдат около 1700 и така докато изчезнат напълно.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 яну 2021 21:53

Всичко ми стана ясно около цялата истерия. Търсят пичове, които да превърнат в не пичове и приятелския им кръг да се разшири.

ПС: казаха, че грип няма да има

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2840

Европейската комисия ще следва науката, когато става въпрос за потенциално препоръчване на тестове за коронавирус, които се прилагат анално, заяви говорител, цитиран от европейската редакция на Politico.

На редовен брифинг за пресата австрийският журналист Оливер Грим попита дали Комисията може да каже дали планира да включи анални тампони в своите препоръки за тестване на COVID в целия ЕС. Няколко китайски града вече използват проби, взети от ануса, за да открият потенциални инфекции с COVID-19.

За смях на говорители и журналисти, главният говорител Ерик Мамер каза: „Мисля, че всички ние имаме личен интерес по този въпрос“, преди да предаде въпроса на колегата си Стефан Де Киерсмакер, който отговори, че „ще отидем там, където науката ни води. Така че, ако науката ни отведе до дупето, ние ще разгледаме това. Но разбира се не мисля, че мога да добавя много по този въпрос“.

„Не мисля, че очаквате технически инструктаж за това“, добави той на шега.

По-късно по време на пресконференцията друг журналист попита дали коментарът на Комисията относно следването на науката означава, че такава техниката наистина може да бъде препоръчана в ЕС, като се има предвид, че изследванията от Китай предполагат, че аналните тампони могат да бъдат по-точни при идентифициране на коронавирусни инфекции, отколкото класическите дихателни тестове.

Де Киерсмакер отговори отговори, че тестването е въпрос на държавите от ЕС и Комисията предоставя само препоръки.

„Наистина разчитаме силно ... на приноса на учените и затова оставяме на научния свят да види кои са най-добрите подходи“, каза той.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 29 яну 2021 22:41

pomiqrat написа:ПС: казаха, че грип няма да има

Най-сетне и нещо полезно от ковида :D

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 30 яну 2021 12:39

Dust написа:
А бе какво става със сезонния грип, тая година ще има ли, няма ли да има, за кога са го отложили, че нещо никъде нищо не се говири за него?

Короната изстепала всички други вируси ;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 02 фев 2021 10:12

Dust написа:А бе какво става със сезонния грип, тая година ще има ли, няма ли да има, за кога са го отложили, че нещо никъде нищо не се говири за него?

Социално дистанциране, маски, стоене в къщи и т.н., въпреки че са наложени заради чумата, намаляват в голяма степен разпространението и на сезонния грип.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 02 фев 2021 13:59

Две мнения няма, но то към момента няма грип А и Б, а това се разбира лесно по децата, защото именно тях и възрастните атакува най-много.
Личния ми лекар си говорим и ми споделя, още не са идвали деца от детската градина с каквито и да е оплаквания.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 02 фев 2021 20:51

При тая лайняна зима сега ,събота го дават 20 градуса :x
Очаквам скок на "заразените".

Върни се в “Свободна зона”