Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот Thsmith » 22 яну 2021 01:54

NOMER14 написа:Смити, слагай маска и ръкавици и отивай да успокоиш момичето. Сериозно ти казвам - в такива случаи топлата дума и съпричастност най-добре действат.

Аз не съм топъл човек. :lol: Около коледа правихме голямо парти с около 100 души и като я поканихме реакцията не бе добра. Това че не била безсмъртна си го набила в главата и го повтаря постоянно за какво ли не.
Според мен трудно някога ще се вземе в ръце.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 22 яну 2021 11:10

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset
https://onarealcase.blogspot.com/2021/0 ... t.html?m=1

Planet Lockdown - интервю с Катрин Остин Фиц
https://rumble.com/vclawo-planet-lockdown-.html

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 яну 2021 12:08

CSKA 78 написа:Обаче аз давам примери от света, защото има мутирал щам на вируса, за който знаем твърде малко и не е ясно как ще ни се отрази, когато мерките бъдат разхлабени! Приеми го като предупреждение, че все още нищо не е отминало и е необходима бдителност!

Чукча, мутирали щамове на вируса има вече около 4000, според някои медии и над 10 000. Това, което беше в Италия март месец, беше също мутирал, различен щам от Ухан. Седмици по-късно в Исапния пак различен дори от италианския. Това беше доказано от учените и имаше много статии по въпроса, част от които съм убеден, че и ти си пускал такива.
А това нещо май си го пропуснал:

Новият щам върлува у нас цяла есен, разкри проф. Аргирова

Не става дума за нов щам, той е описан в медицинската литература още в края на месец март, това обясни проф. Радка Аргирова - вирусолог, председател на Дружеството на вирусолозите. Тя уточни пред БНР, че става дума за мутация на оригиналния вирус, дошъл от Ухан, който отдавна циркулира.

"Засега са описани 13 хиляди мутации, но само тази се е задържала стабилна", подчерта вирусологът.

Проф. Аргирова беше категорична, че създадените ваксини срещу Covid-19 са ефективни и срещу тази мутация, която е по-лесно преносима и е по-инфекциозна от оригиналния вирус, като заразява повече млади хора и протича малко по-тежко от предишния.

"Бумът на заразяване на много хора в Западна Европа е от този вид на вируса, сега той е стигнал и до Великобритания. За Европа това не е новост", изтъкна тя и добави, че бумът на зараза през октомври и ноември и в България се дължи на тази мутация на коронавируса.

Вирусологът беше категорична, че човек, който е преболедувал Covid-19, не е заплашен от заразяване с новата мутация на вируса.

Я сега поспри за малко и се замисли с пилешкия си мозък, защо мутация, за която на вирусолозите е ясно, че е в Европа цяла есен, се представя от мейнстрийм медиите като напълно нова и току-що появила се във Великобритания.

И в момента излизат пак някакви платени по новините с призиви да затягаме мерки за щам, който е тук цяла есен, ама уж едва сега щял да почне да идва при нас. WTF?!
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 22 яну 2021 13:50

bubka написа:
CSKA 78 написа:Обаче аз давам примери от света, защото има мутирал щам на вируса, за който знаем твърде малко и не е ясно как ще ни се отрази, когато мерките бъдат разхлабени! Приеми го като предупреждение, че все още нищо не е отминало и е необходима бдителност!

Чукча, мутирали щамове на вируса има вече около 4000, според някои медии и над 10 000. Това, което беше в Италия март месец, беше също мутирал, различен щам от Ухан. Седмици по-късно в Исапния пак различен дори от италианския. Това беше доказано от учените и имаше много статии по въпроса, част от които съм убеден, че и ти си пускал такива.

Вирусологът беше категорична, че човек, който е преболедувал Covid-19, не е заплашен от заразяване с новата мутация на вируса.

Я сега поспри за малко и се замисли с пилешкия си мозък, защо мутация, за която на вирусолозите е ясно, че е в Европа цяла есен, се представя от мейнстрийм медиите като напълно нова и току-що появила се във Великобритания.

И в момента излизат пак някакви платени по новините с призиви да затягаме мерки за щам, който е тук цяла есен, ама уж едва сега щял да почне да идва при нас. WTF?!

Чукча, мутациите са над 13 000, обаче има един специфичен нов мутирал щам, който беше открит наскоро във Великобритания! Това, че сме имали досег по-късно, в края на миналата година до друг мутирал щам, който е бил разпространен в Италия през пролетта на миналата година, това имунизира ли ни срещу новооткрития щам?! С пилешкия ти мозък, ще е добре да се замислиш, защото само около 10-12% са изкарали вируса! И в близките месеци може да има нов бум!

Д-р Христова: Трябва да затегнем мерките, новият щам на ковид-19 засяга младите
Да не мислим, че това ще ни отмине

Новата мутация на коронавируса води до доста по-широкото му разпространение, коментира студиото на „Здравей, България” по NOVA зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова.

Тази мутация, регистрирана за първи път в Англия през септември, позволява на вируса да прониква доста по-ефективно в клетките. Това му позволява да се размножава по-бързо.

Истината за новата мутация на коронавируса

„Преди месец под една четвърт от всички изолирани щамове във Великобритания бяха с тази мутация, сега вече са над две трети”, подчерта проф. д-р Христова.

„Две неща са важни. Едното е, че дава по-висок вирусен товар. Другото е, че засяга и по-младата възраст”.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/d-r-hristova-triabva-da-zategnem-merkite-noviiat-shtam-na-kovid-19-zasiaga-mladite-6120520
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 22 яну 2021 14:54

Официално: Няма данни за вирусен изолат.
https://www.facebook.com/10923279407950 ... /?sfnsn=mo

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 яну 2021 15:04

CSKA 78 написа:
bubka написа:

Чукча, мутациите са над 13 000, обаче има един специфичен нов мутирал щам, който беше открит наскоро във Великобритания! Това, че сме имали досег по-късно, в края на миналата година до друг мутирал щам, който е бил разпространен в Италия през пролетта на миналата година, това имунизира ли ни срещу новооткрития щам?! С пилешкия ти мозък, ще е добре да се замислиш, защото само около 10-12% са изкарали вируса! И в близките месеци може да има нов бум!

Д-р Христова: Трябва да затегнем мерките, новият щам на ковид-19 засяга младите
Да не мислим, че това ще ни отмине

Новата мутация на коронавируса води до доста по-широкото му разпространение, коментира студиото на „Здравей, България” по NOVA зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова.

Тази мутация, регистрирана за първи път в Англия през септември, позволява на вируса да прониква доста по-ефективно в клетките. Това му позволява да се размножава по-бързо.

Истината за новата мутация на коронавируса

„Преди месец под една четвърт от всички изолирани щамове във Великобритания бяха с тази мутация, сега вече са над две трети”, подчерта проф. д-р Христова.

„Две неща са важни. Едното е, че дава по-висок вирусен товар. Другото е, че засяга и по-младата възраст”.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/d-r-hristova-triabva-da-zategnem-merkite-noviiat-shtam-na-kovid-19-zasiaga-mladite-6120520

Чукча, тоя нов щам, дето е открит през СЕПТЕМВРИ и е мега гига 18933477 вселенски левъл заразен и бързо разпространяващ се, спа 3 месеца и реши чак декември да тръгне и да заразява хора?!!???? Нищо, че септември и октомври във Великобритания бяха месеци без съществени ограничения и свободно движение на хора.

А и интервюто по-горе, което съм цитирал е на лекар, председател на съюза на вирусолозите в България, която ти казва, че пикът на заболяването у нас есента е точно на този щам. Това що не го коментираш? Що никой нищо не каза есента, а? Що не каза има нов щам, по-заразен е, трябва да направим така и така? Що тайминга на лансирането в медиите на този щам(въпреки че е бил там от септември), съвпадна едно към едно, когато тръгна ваксинацията и доста хора почувстваха успокоение и изход от кризата, само и само, за да ги сплашат наново? Това чаткаш ли го? Що сега стана опасен тоя щам? Що цяла есен са си мълчали във Великобритания, след като са го виждали, че е по-заразен? Мислиш, че са тъпи и не са забелязали ли? Напротив, било им е ясно още тогава какво му е поведението? Що мълчаха цяла есен? Тогава не беше опасен, сега стана опасен? Що не се позамислиш малко? Що сега и у нас заквичаха за него? Когато случаите спаднаха и могат да си позволят разхлабване. Вместо това - стойте си вкъщи, има нов щам. Ама чакай, той пък бил същия като от есента. Нищо, стойте си вкъщи, няма значение, че е същия, по-опасен е, есента не беше опасен.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 22 яну 2021 15:56

bubka написа:
Чукча, тоя нов щам, дето е открит през СЕПТЕМВРИ и е мега гига 18933477 вселенски левъл заразен и бързо разпространяващ се, спа 3 месеца и реши чак декември да тръгне и да заразява хора?!!???? Нищо, че септември и октомври във Великобритания бяха месеци без съществени ограничения и свободно движение на хора.

А и интервюто по-горе, което съм цитирал е на лекар, председател на съюза на вирусолозите в България, която ти казва, че пикът на заболяването у нас есента е точно на този щам. Това що не го коментираш? Що никой нищо не каза есента, а? Що не каза има нов щам, по-заразен е, трябва да направим така и така? Що тайминга на лансирането в медиите на този щам(въпреки че е бил там от септември), съвпадна едно към едно, когато тръгна ваксинацията и доста хора почувстваха успокоение и изход от кризата, само и само, за да ги сплашат наново? Това чаткаш ли го? Що сега стана опасен тоя щам? Що цяла есен са си мълчали във Великобритания, след като са го виждали, че е по-заразен? Мислиш, че са тъпи и не са забелязали ли? Напротив, било им е ясно още тогава какво му е поведението? Що мълчаха цяла есен? Тогава не беше опасен, сега стана опасен? Що не се позамислиш малко? Що сега и у нас заквичаха за него? Когато случаите спаднаха и могат да си позволят разхлабване. Вместо това - стойте си вкъщи, има нов щам. Ама чакай, той пък бил същия като от есента. Нищо, стойте си вкъщи, няма значение, че е същия, по-опасен е, есента не беше опасен.

Смислов, на такива като теб е трудно да се обясни, че на вируса му е необходимо време, за да се разпространи! Мутиралият щам, който е бил през пролетта на миналата година в Италия, ни удари нас през Октомври! На новият мутирал щам също ще му трябва време! И е почти сигурно, че го има у нас! Но никой не иска да каже, че го има със сигурност, за да не доведе до паника!
До няколко месеца е възможно да има пак нарастване на случаите, както беше през Октомври, даже и отгоре, но аз се надявам да не се случи! Защото и на мен ми писна пандемията!
Няма как да се обясни на такива като теб, които вярват, че вирусът е обикновен грип, или че въобще вирОс нЕма! Та въобще и не се опитвам!
Както съм написал по-назад - предупреждението е за нормалните хора! А след това всеки си има глава на раменете и може да прецени как да реагира!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 22 яну 2021 17:38

Thsmith написа:
NOMER14 написа:Смити, слагай маска и ръкавици и отивай да успокоиш момичето. Сериозно ти казвам - в такива случаи топлата дума и съпричастност най-добре действат.

Аз не съм топъл човек. :lol: Около коледа правихме голямо парти с около 100 души и като я поканихме реакцията не бе добра. Това че не била безсмъртна си го набила в главата и го повтаря постоянно за какво ли не.
Според мен трудно някога ще се вземе в ръце.

Идеален пример как може да се побърка човек !
Ся като я почнат с новите щанове :mrgreen: И момичето съвсем ще се побърка :roll:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 22 яну 2021 18:41

CSKA 78 написа:
bubka написа:

Смислов, на такива като теб е трудно да се обясни, че на вируса му е необходимо време, за да се разпространи! Мутиралият щам, който е бил през пролетта на миналата година в Италия, ни удари нас през Октомври! На новият мутирал щам също ще му трябва време! И е почти сигурно, че го има у нас! Но никой не иска да каже, че го има със сигурност, за да не доведе до паника!
До няколко месеца е възможно да има пак нарастване на случаите, както беше през Октомври, даже и отгоре, но аз се надявам да не се случи! Защото и на мен ми писна пандемията!
Няма как да се обясни на такива като теб, които вярват, че вирусът е обикновен грип, или че въобще вирОс нЕма! Та въобще и не се опитвам!
Както съм написал по-назад - предупреждението е за нормалните хора! А след това всеки си има глава на раменете и може да прецени как да реагира!

Братче, ти си уникално тъп. Уникално, мега, гига тъп. И други хора са ти го казвали, ама да ти го кажа аз сега.

Значи на новия щам, който е хипер мега заразен са му били нужни 3 месеца да се разпространи, обаче на другите, по-обикновени щамове, които не са толкова заразни не им пречеше графиката на заразените да расте експоненциално от ден на ден :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:. Това според твоята логика. Аз ти говоря за Великобритания, където е бил известен още от септември. Значи в Италия примерно пролетта ги натръщка за две седмици, обаче в Англия, новия, много "по-бързо разпространяващ се от всички други" от септември, та чак в декември ги разболя хората :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

И от къде я измисли, тая глупост, че италианския щам дошъл у нас чак октомври( пак facepalm на 10-та степен). При все, че в статията горе са известни вече над 10 000 разновиднсти, първо, че е яка смесица от много от тях, второ, че никой не може да каже точно колко и точно кога са дошли у нас. Леле, леле, дано поне добре ти плащат за това, че си тъп. У нас такива хора прогресират.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 22 яну 2021 18:54

bubka написа:
CSKA 78 написа:

Братче, ти си уникално тъп. Уникално, мега, гига тъп. И други хора са ти го казвали, ама да ти го кажа аз сега.

Значи на новия щам, който е хипер мега заразен са му били нужни 3 месеца да се разпространи, обаче на другите, по-обикновени щамове, които не са толкова заразни не им пречеше графиката на заразените да расте експоненциално от ден на ден :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:. Това според твоята логика. Аз ти говоря за Великобритания, където е бил известен още от септември. Значи в Италия примерно пролетта ги натръщка за две седмици, обаче в Англия, новия, много "по-бързо разпространяващ се от всички други" от септември, та чак в декември ги разболя хората :lol: :lol: :lol: :lol:

И от къде я измисли, тая глупост, че италианския щам дошъл у нас чак октомври( пак facepalm на 10-та степен). При все, че в статията горе са известни вече над 10 000 разновиднсти, първо, че е яка смесица от много от тях, второ, че никой не може да каже точно колко и точно кога са дошли у нас. Леле, леле, дано поне добре ти плащат за това, че си тъп. У нас такива хора прогресират.

Брато, мега, гига тъп е баща ти, щото те е направил! Ясно! Не съм ти виновен, че имаш 2 сиви клетки, но използваш едната, за да пазиш равновесие!
През пролетта, "мега-умний", имахме късмет, защото наложихме мерки навреме, и имахме по 30 новоразазени дневно, както и около 1-2 смъртни дневно! След като мерките се отпуснаха вече дойде хубавото време, и то забави разпространението на вируса! Което продължи през цялото лято! Даже някои "светила" като Мангъров казваха, че вирусът ще изчезне през лятото! :lol:
Дотук има ли нещо неясно?! Ако има прочети го толкова пъти, докато го разбереш!
Веднага със застудяването през Октомври и случаите започнаха да нарастват!
Та има комбинация от различни мутации на вируса у нас, но през есента на миналата година най-много се разпространяваше мутацията, която беше в Италия през пролетта! А сега няма да имаме този късмет, защото времето е студено, което способства разпространението! И още другия месец може да има нарастване на случаите заради новия щам, дошъл от UK!

ПП Но не искам да споря с някой, който вярва в конспирации - новият щам бил измислен, за да се страхуват хората, и може би да са в подчинено положение?! Брато, ти си уникум! :lol: :lol:

ППП И защо съм написал "италианския мутирал щам"?! Защото в Европа миналата година всичко започна от Италия, а след това обиколи континента!

Върни се в “Свободна зона”