Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот bubka » 16 дек 2020 01:03

Testa_di_Legno написа:Много па сме знаели досега като са ни шибали ваксини срещу хепатит Б, туберколоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, рубеола и така нататък (все задължителни впрочем) на какъв принцип и от кого са създадени, какво съдържат, хеле пък сме очаквали някой да ни дава "гаранция" за каквото и да било. :lol:

Когато изникна коронавирусът пролетта се появиха доста статии в авторитетни чуждестранни издания, че големият хОй се крие в това, че нормално за създаването на една ваксина са нужни 2-3 до 5 години + още 1-2 години тестване на няколко етапа, за да се гарантира безопасността. Дадоха пример за ваксина срещу ебола, за която са били нужни 5 години да се създаде. Прави си сметка как за нещо, което е толкова сложно като този КОвид и показва множество мистериозни, нетипични и неконвеционални симпоми и поведения, всичко това беше направено за половин година :roll: . Не знам доколко си наясно, че ЕС освободи от отговорност въпросните компании, като част от условията за ускорено създаване на ваксина, тъй като са наясно, че е неизбежно да се пропуснат множество етапи от тестване и изследване за странични ефекти. Т.е дори да се побъркаш, да останеш стерилен или да отключиш рак след 10 години, те няма да носят отговорност, защото ЕК им го позволи, че им и плати предварително стотици милиони евро, преди да е създадена ваксина.

Сега, за хората с хронични заболявания, възрастни и т.н. е оправдано да се ваксинират, но млад, здрав човек, който ще изкара безсимптомно или с малки усложнения заболяването , да се набива с тея отрови в тялото, е направо чутовна глупост.

Та въпросните ваксини, които си споменал за хепатити, морбили, туберколози и т.н са били създаване с години, изпитвани детайлно и когато са показали добри резултати са били въведени. Тукк нямаме нищо общо с това :( .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 16 дек 2020 09:09

Въобще сериала продължава...
Още един факт ,че от 2015-та почва масово патентоване на коронавирусите.Т.е. "аз ще те лекувам- ваксинирам,ти ще слушаш и ще ми плащаш".
Майка им дееба :x
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 16 дек 2020 09:54

favaca8888 написа:Въобще сериала продължава...
Още един факт ,че от 2015-та почва масово патентоване на коронавирусите.Т.е. "аз ще те лекувам- ваксинирам,ти ще слушаш и ще ми плащаш".

Не ти бачка клавиатурата, изтървал си дума...
Трябва да е "заразявам-лекувам-ваксинирам" ;)

П.П. А майките им що се каниш да зарадваш - не знам... Не заслужават!

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 16 дек 2020 13:27

Всяка година има ваксини за грипа, какво ви пречат тия за ковида?
Който иска да слага.
азиятците си носят маски при всеки грип от 30+ години.. какво лошо има в тва
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 16 дек 2020 21:53

Страшното, което предстои е, че сега масовия обикновен човек киснещ постъоянно в социални мрежи ще почне да разбира от ваксини на база прочетени 20 статии и ще почнат някои от тях да си налагат крайните идиотски мнения.

Ваксината не е задължителна и който иска да си поставя, толкова за нея.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 17 дек 2020 10:25

Искаме българските граждани да бъдат здрави.

Така започна седмичния си брифинг днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Това е целта на мерките, които Националният оперативен щаб предлага, обясни Ангелов:

- нощните заведения, игралните зали, казината, ресторантите, спортните зали ще продължат да бъдат затворени до 31 януари.

- детските градини, яслите, училищата за учениците от 1 до 4 клас ще бъдат отворени на 4 януари 2021 г.

- продължава забраната за моловете, като изключение правят институциите, които работят в тях - телекомуникационните компании, банки, пунктове за плащане на битови сметки и т.н.

- забраня се провеждането на събития като конференции и конгреси до 31 януари.

- от 1 януари ще отворят театрите, музеите, галериите, кината при 30% заетост от общия им капацитет

"Смятаме, че тези мерки ще продължат да дават резултатите, които търсим", посочи здравният министър.

Министър Костадин Ангелов даде и актуалните данни за запълнения капацитет в лечебните заведения у нас.

За последната седмица излекуваните от коронавирус са 18 907, заетостта на болничните легла за неусложнени пациенти е 52%, като прави впечатление увеличеният процент на заетост в областите Шумен – 76% от леглата, Бургас – 70%, Търговище – 68%, Варна – 67%, Русе – 66%, Ямбол – 64%, Сливен – 64%, Пазарджик – 59%, Ловеч – 57%
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 дек 2020 10:54

Процентите за легла не са верни и са намалени с 30 %. Тези свободни проценти, които дават са легла в НЕболници. В София е друго.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 17 дек 2020 11:22

Real написа:
favaca8888 написа:Въобще сериала продължава...

Не ти бачка клавиатурата, изтървал си дума...
Трябва да е "заразявам-лекувам-ваксинирам" ;)

П.П. А майките им що се каниш да зарадваш - не знам... Не заслужават!

Приемам забележката :mrgreen:
Гледах днес брифинга, определено хората водещи го, си повярваха и вече "много по-смело" следват геноцидните си мерки.
Майтапчийски дори не остави съмнения с : "Това е единствения начин".
Това ми напомни за един бивш футболен ръководител, който постоянно говореше за "начините".Е всички виждаме какво се случи с въпросния клуб и последствията от това.Един особено космат и гнусен връзкар-актьор-псевдожурналист в един сутрешен блок се изказа,че така или иначе януари сме си седяли вкъщи и нямало да се отрази особено. :roll:
Видно е следното:
Власт-Щаб-Медии вече се обединиха и работят вече ЗА едно(лого на една продажна телевизия) за унищожението на малкия и среден бизнес,търговията,транспорта, туризма и изкуството ,разбира се.

П.П.Да се върна отново на майките :lol: Тези за 100 000 лв са готови и майките, и бащите си да продадът. :lol: Така че ще ги зарадвам.Ха ха а ха
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 дек 2020 17:38

Абе лъжливата мутра няма ли малко от кумова срама да се покаже и да подаде оставка?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 17 дек 2020 18:20

Мутрата 10 години лъже и краде,вие какво сте очаквали,че ще спре на единайстата :lol: Мерките няма да паднат и на 31 януари,даже е възможно да се затегнат още.До изборите ще е така,някъде средата на април.
Лятото,като имаше протести,на някои им се разваляше кефа да са по моренца ,кафенца и почивки.Сега се надявам след празниците да ви уврят главите и да ги изметем тия щабове,мутри и измамници!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”