Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот CSKA 78 » 11 дек 2020 18:29

Споко, баце, така като гледам отиваме към удължаване на мерките! Ама май и затягане ще има! Даже Боко гледам е казал, че празниците ще се празнуват в тесен кръг!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 дек 2020 19:01

Той ако иска може да празнува и само с пилотчето. :lol: Аз обаче ще направя точно обратното.

abel_balbo написа:Интересно, thsmith е повече загрижен за това да не му умре бизнеса и да не си загуби наемателите, отколкото здравето на хората, а и на самия него. :roll:
Щял да загуби 6хил.лв там заради единия напускащ, хахаха... Ами малко да види как живеят другите, да излезе от удобната си зона на комфорт. То всеки иска да живее от наеми на гърба на другите, да си клати краката и да ходи на почивки по цял свят - явно така е свикнал от дълго време, и сега когато му бъде нарушена рутината и трябва да си размърда облото мозъче как да се адаптира към новата обстановка, той квичи на умряло колко пари щял да загуби от напускащите наематели на магазините му. :lol:
Хич не го е грижа за здравето на хората и защо се прави този локдаун, и то не само в България, а и в любимите му Западна Европа и САЩ, важното е наемите да вървят и да си ходи на почивки човека...
Ако всички са егоисти и разсъждават по неговия начин, то обществото няма как да функционира и системата ще се срине.

Всеки да се грижи сам за собственото си здраве. :lol: Иначе, да ... сега съм излязъл от зоната на комфорт. Принципно мразя купоните, но от както почнаха с глупости, постоянно се набутвам на такива места. Зорлем ме направи купонджия само заради забраните си.

abel_balbo написа:Мисълта ми е докъде може да стигне алчността на такива като гореспоменатия индивид. Ако ще и милиони хора да умрат важното е бизнеса му да върви... Ама кухото пространство между ушите му не може ли да асимилира, че без хора няма и икономика. Липсата на човешки ресурс е голям проблем за обезлюдени страни като България и др. в Източна Европа. Така че ние не може да си позволим допълнителна загуба на хора заради пандемията.
]

Ще ти дам един жокер, хората умират! Приемете го! Няма да живеете по 300 години! Естествено е хората на 80+ години да умират и без корона. Да, на тежко болните хора им се отразява зле всеки грип, било то корона или не. Не е кой знае каква философия и драма.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

abel_balbo

Мнениеот abel_balbo » 11 дек 2020 23:11

То че през зимните месеци има увеличение на смъртността е ясно, ама увеличението е от около 2000 починали седмично до 2400-2500 най-много, а не 4600 като през последната седмица на ноември, т.е. повече от 2 пъти над нормалното ! Както се вижда от графиките в нито една седмица от 2015г. насам няма смъртност дори близка до тази в седмиците през ноември 2020г. (за декември ще е още по-зле). Да не говорим че смъртността започна рязко да се вдига още от средата на октомври, а октомври не е зимен месец ! Пък вие си щракайте с пръсти и викайте колко е добре положението при 35 промила смъртност седмично, нещо което го няма и в най-изостаналите африкански страни. :shock:
Дори в най-лошите седмици от декември 2016 и януари 2017г. нямаме дори близка до сегашната смъртност, най зле е било през януари 2017г., където има една седмица с около 3000хил. починали, а сега от средата на ноември държим плътно над 4000хил. седмично, като за 23-29 ноември починалите са над 4600 ! Ама то трябва да имаш нещо в пространството между ушите за да асимилираш какво се случва, а не да игнорираш ставащото и да си искаш дискотеки, барове, забавления и почивки на Сейшелите... :roll:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 дек 2020 00:53

Именно! Обаче за съжаление много хора не успяват да проумеят каква манупулация е това и се дава глас да врещящи паникьори и на политици, които просто искат да бъдат преизбрани, а след тях потоп.

Разбирам да има пандемия от ебола, от нещо страшно, със страшни цифри, а то... :lol:

A.Pinochet[/center]

abel_balbo

Мнениеот abel_balbo » 12 дек 2020 01:10

Броят починали не е манипулация, няма как да се скрият, не сме 1920 или 1940г. а 2020г.! Впрочем от испанския грип след Първата световна са починали наистина много повече от сегашния коронавирус, но вниманието е било насочено в друга посока заради войната. Това обаче не означава че трябва да неглижираме заплахата, живеем в модерната епоха и 2020г., не в началото на 20век, когато няма електронни медии, телевизия, интернет, а радиото едва прохожда...
То и броя починали в концлагерите на Германия вероятно никога нямаше да се разбере или щеше да се чуе нещо както стана с Катинското клане някъде 50-60 години по-късно, ако Германия беше спечелила Втората световна, кой щеше да оплаква еврейските жертви ? Не само нямаше да се случи, ами щеше да се води и углавно престъпление да ревеш за убити евреи. :lol: Обаче умрелите са си умрели, накрая като се прави преброяване на населението едни 6 милиона души ще си липсват, както и да се опитва човек да извърта статистиката. Така е и сега - зимата се умирало повече, говорят "успокоителите", да ама зимата цифрата скача от 2000 умрели на седмица най-много до 2500, както споменах вече или в най-лошата седмица последните години (преди коронавируса), през януари 2017г. има седмица с 3000 умрели, това е рекорда, който е далеч от всяка седмица през ноември 2020г., където е плътно над 4000хил. а последната на ноември отчетена 23-29ноември са 4650 починали :!: :!: :!: За декември съм почти сигурен че ще чукнем 5000хил+ починали седмично ! Преди коронавируса в България в последните 4 години за периода 2015-2019г. средно на ден са умирали между 310-320 човека, ха сега сметнете от средата на октомври или от началото на ноември 2020г. колко българи си отиват, като дялът на коронавируса е над 60% от всички починали ! :!: :!: :!: :idea:

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 12 дек 2020 13:27

abel_balbo написа:Броят починали не е манипулация...умрелите са си умрели
...всяка седмица през ноември 2020г., където е плътно над 4000хил. а последната на ноември отчетена 23-29ноември са 4650 починали ...като дялът на коронавируса е над 60% от всички починали !

Не е манипулация, викаш?
И после ми обясняваш как между 23 и 29.11 у нас са починали над 2800 човека от "коронавируса". А официалната статистика какво казва? С всички плащания, за да пишеш близките си като жертви на ковид-а, с целия натиск върху лекарите всичко да се пише като ковид. Докарахме ли 2800? Или това само ти го знаеш, от достоверни опорки?
Дали пък не умират хора с инфаркти, инсулти, рак и т.н., които не могат да се доберат до лекарска помощ, щото линейките са заети да развозват бизнесмени, които кихнали, депутати, загубили обоняние (и нюх към далаверата), хора с много пари и жестока температура (37.2, примерно)? Или щото болници се пълнят с шоколадови братя, друсащи "ориенталски танци"? Дали пък 24/7 паниката, хипоксията (от маските), затварянето вкъщи с месеци (познавам хора, които от март не смеят да излизат и да дишат нормално), не могат да влияят на имунитета и (косвено) да убиват?
Все пак има и истина в писанието ти: Умрелите са си умрели. За теб е виновен вируса, за мен - управниците (не нашите, Световните). Всеки с вижданията си...
Последно въпросче - ще се ваксинираш ли напролет? :lol:

abel_balbo

Мнениеот abel_balbo » 12 дек 2020 14:31

Ами я се досети колко хора умират преди да стигнат дори до болницата или късно са потърсили помощ. Една част от починалите от вируса дори не влизат в статистиката. Аз лично имам познати такива, и недей да спекулираш и да се гавриш с хората, защото съдбата може да сполети и теб самия или някои твои близки приятели и роднини. Тогава ще говориш съвсем различни неща ! То вярно че простотията и байганьовщината на голяма част от българите е безгранична - Те такова животно нема, ама фактите са такива. 230% по-висока седмична смъртност от началото на ноември досега спрямо периода 2015-2019г.
Грипове е имало всяка година през зимния период, но кога болниците са били препълнени и че да няма места и системата да не смогва на наплива - 7100 хоспитализирани и 588 в интензивни отделения. Ти нали уж живееш в Испания, която също беше силно засегната пролетта като Италия (а и сега е така). Така че недей да омаловажаваш случващото се, защото ще ти долети до главата и тогава ще ревеш като магаре, както впрочем се случи на доста "невярващи", които в крайна сметка се заразиха, боледуваха тежко а и някои от тях починаха - за съжаление и аз имам такива познати.

П.С. Не, не са виновни управниците, защото умират в големи числа не само в България, а по целия свят. Дори най-добрите здравни системи в света каквито са в Западна Европа не успяват да се справят със ситуацията, какво остава за България.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 12 дек 2020 19:30

abel_balbo написа:Една част от починалите от вируса дори не влизат в статистиката. Аз лично имам познати такива, и недей да спекулираш и да се гавриш с хората, защото съдбата може да сполети и теб самия или някои твои близки приятели и роднини.

Вярвай ми, всички влизат в статистиката - починалите ОТ ковид-усложнения, починалите С ковид, дори и починали, които НИКОГА не са имали симптоматика, позитивен тест, нищо свързано с ковид. И всички те, общо, не докарват 2800 за седмица.
Имам познати и приятели и в трите групи. И не се гавря с никого, просто виждам причините другаде.

abel_balbo написа:Ти нали уж живееш в Испания...

Бъркаш ме с някого. ЖивЯЛ съм в Испания преди години, от доста време съм си тук...

abel_balbo написа:П.С. Не, не са виновни управниците, защото умират в големи числа не само в България, а по целия свят.

Точно затова писах, че не виня нашите управници, а Световните...

П.П. Не ми отговори - ваксинка напролет? Или?

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 дек 2020 02:40

abel_balbo написа:не е манипулация, няма как да се скрият, не сме 1920 или 1940г. а 2020г.!

Абсолютна манипулация от където и да го погледнеш. Ако започнем от картините за някакви апокалипсиси, а то... смъртните случай не са нищо особено, нищо предполагащо локдаунове и смачкване на икономиката.
Що се отнася за цифрите, да изобщо не са манипулация. Просто изведнъж този коронавирус се оказа много добър лек за всички останали заболявания. Хората спряха да умират от рак, спряха да умират от инфаркт и подобни. Излекуваха се или са на стенд бай и чакат да си отиде короната за да почнат пак да си умират от нормални неща.

Да, вирус има. Да, по тежък е от обикновения грип. Не е обаче ебола или нещо кой знае какво, а паникьорите и жадните за гръмки заглавия и кадри медии го направиха. Сега всички трябва да им сърбат попарата. Разбирам да умират по 50 000 седмично в БГ, а то за някакви нищожни числа и то основно от хора, които са с единия крак в гроба и точно те САМИ трябва да се изолират и предпазват, те трябва да мислят за себе си, а не околните и изведнъж... дай да сринем всичко.

Ми ок, на всички е пределно ясно, че няма да минат 50% от реално ваксинираните и то в най-оптимистичен сценарий. Кво правим? Седим вечно в локдаун за да не се напикае някой от страх ли?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 14 дек 2020 13:25

Aйде някой гащук да обясни защо все още няма ваксина срещу рак, след десетилетия изучаване и милиони починали хора ? А веднага изведнъж на тезгяха ваксинки срещу ''невидимия враг'', за когото ти тръбят от 9 месеца, че нямало точно лечение и всичко било строго индивидуално. И то не е една, а цяла дузина, услижливо прокламирани 24/7 от всички мас медии, като същевременно освен цялата пропаганда за ваксинация тук таме ти се споменава, че самите разработчици нямало да носят никаква отговорност за някакви нежелани странични ефекти.Дори в педалската Англия искали да се застраховат в съда, срещу евентуални дела срещу тях. Вие, ако отидете на оглед за жилище и брокерът ви каже, че няма гаранция, че таванът няма да протече, а съседът е реце с жълта книжка, ще се заробите ли с ипотека за 20 г. напред ? Изведнъж набързо за по-малко от година вече сме готови с научния пробив срещу ''невидимия враг'' и ваксина, разбработена, одобрена, доставена и т.н. И то не един вид, а няколко. И ти викат не е задължителна, ама после ше стане така че, в самолета с ваксина, в магазина с ваксина, кандидатстваш за работа с документ, че си ваксиниран..Не знам какъв наивен шаран трябва да си за да поемаш всичко, което ти спускат по медиите и да не виждаш нищо съмнително във цялата ситуация.
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

Върни се в “Свободна зона”