Мнениеот ShooterMan » 24 ное 2020 02:21
Вируса, че го има-има, днес видяхме какъв човек си замина (Кольо Спасов). Нещо друго ме гризе мен - защо нито един политик не умря от Ковид? Борисов например? Принц Чарлз? Тръмп? Значи не вируса убива, убива грешното или никакво лечение. Ако вируса убиваше щеше да покоси всеки до който се е докопал, значи не точно воруса убива. Трудно е да ме убедят, че Борисов е здрав физически - с наднормено тегло и една камара хапове на нощното си шкафче. Мерките, които иска да ги наложи Ангелов са просто безумни. Няма как да стане това. Това, което ще стане е, че ще извадят пак десетки хиляди по улиците, нищо повече и само ще си утежнят живота. В момента кретаме криво-ляво, жертви има, но никъде затварянето не помогна - Франция всеки ден чупи рекорди, Гърция постоянно расте заболеваемостта, а са в пълен лок даун, същото е и на много други места. Това не е решение и няма да спре вируса. Фактите са такива и те трябва да се приемат. Министър Ангелов съвсем очевидно действа под натиска на този Щаб и без да се е консултирал с Борисов оставяйки така няколко дни проба-грешка време, да видят как ще реагира обществото. Ами ще реагира много зле. Щаба като махнеш Мангъра друг професионалист в областта няма, мнението си налагат хора с компетенции в други сфери. Така просто няма да стане. При шведите втората вълна е почти без жертви. Защо? Ами Мангъра го обясни още на пролет. Вируса преминал през хората, отслабил се и ала бала неща, които си схващам като ми ги обясни, но той ги разбира. А тези другите очевидно действат под паника и съвсем очевидно не знаят какво да правят. Тези пресконференции на паникьосани хора начело с паникьосан министър объркат нас, обществото. С тази криза трябва да се занимаят професионалисти. Мангъра може да го мразят някои, но е най-големия капацитет. Ако се затворим и след 4 месеца ни чака абсолютно същото. Ама докога? Ваксина? Ала бала, я е тука април, я не, а до април има 4 месеца - глад, безработица, обществени сътресения, социални вълнения. Аз съвсем сериозно мисля, че при лок даун и една гладна зима сценария е непредвидим. Животните на студено като са гладни озверяват, човека е животно, всички помним 1997ма.....
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.