Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот MORSKI » 07 фев 2010 14:29

Стенли, душа, писна ми д ани с епдоиграват потребителите...Ама то си е за подигравка като нямаме никаква, повтарям никаква защита от влизане през прокси...
Тоя хубостник Аваланче го банирах за обиди по ник, влезе с друг, банирах го за заобикаляне по ип, влиза от друго ип и нахалства и ми се смее....Аз не съм мазохист в крайна сметка :shock: :evil:
Ето наглед да видиш за какво става дума!
Така може да си играем на котка и мишка вовеки, ама на мен ще ми писне рано или лъсно, пък и аз да не съм клоун, че да се бъзикат с мен :?
botev/viewtopic.php?f=34&t=39703&st=0&sk=t&sd=a&start=80

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 07 фев 2010 14:37

MORSKI написа:Стенли, душа, писна ми д ани с епдоиграват потребителите...Ама то си е за подигравка като нямаме никаква, повтарям никаква защита от влизане през прокси...
Тоя хубостник Аваланче го банирах за обиди по ник, влезе с друг, банирах го за заобикаляне по ип, влиза от друго ип и нахалства и ми се смее....Аз не съм мазохист в крайна сметка :shock: :evil:
Така може да си играем на котка и мишка вовеки, ама на мен ще ми писне рано или лъсно, пък и аз да не съм клоун, че да се бъзикат с мен :?

MORSKI, за съжаление това не е в моята компетенция и аз нищо не мога да направя.
Модераторите не са ви враг!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 07 фев 2010 16:47

stenly написа:
MORSKI написа:Стенли, душа, писна ми д ани с епдоиграват потребителите...Ама то си е за подигравка като нямаме никаква, повтарям никаква защита от влизане през прокси...

MORSKI, за съжаление това не е в моята компетенция и аз нищо не мога да направя.

Е, знам, но така не може да продължава :evil:

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 08 фев 2010 00:26

Здравейте! Искам да се обърна към Сашо и Коцето, защото най-често се оплакват за, не доброто състояние на системата с която работим. Пичове, толкова много ли ви тежи работата, или просто искате да стигнете до някакво съвършенство? И друг път съм писал тук, че ще работим с това което имаме, и ще правим това което можем. Какво значи влизане през прокси? И как да се забрани на някой, който иска да ни обижда или тормози? Аз мисля , че няма начин, освен ако самият потребител не се откаже сам, или чрез разговори с него да разбере, че така не може. За мен по-добрия начин е втория, но много често се случва, точно проблемните да не се съобразяват с мнението ни, и се налагат банове. Но както вече знаем, бановете се заобикалят по-различни начини, което няма начин как да се спре. Пример: бан по ник, се заобикаля лесно с нова регистрация, а бан по Ай-пи с писане от друг компютър. Аз примерно мога да пиша по всяко време( ако имам желание и нужда от това) от 4 , без да броя компютърни зали. Нали разбирате, че системата сама не може да разпознае личноста, която се крие зад определен компютър? И тук идва нашата намеса. Само си представете, колко повече е нужно на даден потребител да прави различни фокуси за да успее да се вмъкне и да изръси някоя глупост и колко малко труд ви коства на вас, да цъкнете с мишката няколко пъти и да го изпратите отново да повтори същото упражнение от по-неудобно за него място. Ето защо смятам оплакванията ви за неоснователни. Разбира се, нямам в предвид това, че не може да даваме предложения за някакво усъвършенстване и подобряване на качеството на работа, но реплики от сорта: писна ми, или не може повече така, не са правилни. Ако системата можеше да разпознава лошите мнения, баннатите потребители или лошия правопис, то ние нямаше да сме тук с такива възможности. Единствения съвет от мен е, не спорете с тях в темите. Както искаме от тях да не ни коментират в теми, а да ни пишат на ЛС, ако има някакъв проблем, така и ние можем ако имаме някаква забележка, да я напишем на ЛС.Чак след това, ако не разбере от дума, може да му налагате наказание. Толкова по тоя въпрос.
Сега имам и една препоръка към Коцето. Приятелю, "отпусни малко колана" и не бъди толкова принципен, относно затварянето на теми по Т.5. Какво имам в предвид? Ще ти дам само един пример, защото ми е най-пресен случая, но знай , че има много подобни които не ми се изброяват. Оня ден беше заключил темата "ЦСКА - Аустрия К live" за нарушение на Т.5 и я беше пратил в кошчето. Предполагам, че е заради "live" в заглавието? Аз съм сигурен , че можеш да изтриеш тази думичка или да добавиш нещо в смисъл, дата или коментари, и темата да си остане. Другия вариант е само да я слееш с темата за "контроли" и всичко да е наред. Наложи се аз да я вадя от кошчето, да изтривам твоето заключение и да я вкарам на мястото си. Казвам ти го това , не заради друго, но вече стана пословичен с тази Т.5 и много хора започнаха да негодуват за това (някой основателно). Просто имам чувството, че влизаш тук с единствената цел да затвориш колкото се може повече теми по тая точка. Дай малко въображение и толеранс на добрите теми. Много по-малко е да поправиш заглавието на дадена тема, от колкото да напишеш заключение , да я заключиш и след това да я изпратиш в кошчето. Така хем по-бързо си свършваш работата, хем няма да си постоянно трън в очите на другите. Разбира се, не говоря за глупави и просташки теми. Надявам се , че ще ме разбереш парвилно и няма да се сърдиш за приятелския съвет.
Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лоши решения!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 08 фев 2010 01:12

Casper написа:Здравейте! Искам да се обърна към Сашо и Коцето, защото най-често се оплакват за, не доброто състояние на системата с която работим. Пичове, толкова много ли ви тежи работата, или просто искате да стигнете до някакво съвършенство? И друг път съм писал тук, че ще работим с това което имаме, и ще правим това което можем. Какво значи влизане през прокси? И как да се забрани на някой, който иска да ни обижда или тормози? Аз мисля , че няма начин, освен ако самият потребител не се откаже сам, или чрез разговори с него да разбере, че така не може. За мен по-добрия начин е втория, но много често се случва, точно проблемните да не се съобразяват с мнението ни, и се налагат банове. Но както вече знаем, бановете се заобикалят по-различни начини, което няма начин как да се спре. Пример: бан по ник, се заобикаля лесно с нова регистрация, а бан по Ай-пи с писане от друг компютър. Аз примерно мога да пиша по всяко време( ако имам желание и нужда от това) от 4 , без да броя компютърни зали. Нали разбирате, че системата сама не може да разпознае личноста, която се крие зад определен компютър? И тук идва нашата намеса. Само си представете, колко повече е нужно на даден потребител да прави различни фокуси за да успее да се вмъкне и да изръси някоя глупост и колко малко труд ви коства на вас, да цъкнете с мишката няколко пъти и да го изпратите отново да повтори същото упражнение от по-неудобно за него място. Ето защо смятам оплакванията ви за неоснователни. Разбира се, нямам в предвид това, че не може да даваме предложения за някакво усъвършенстване и подобряване на качеството на работа, но реплики от сорта: писна ми, или не може повече така, не са правилни. Ако системата можеше да разпознава лошите мнения, баннатите потребители или лошия правопис, то ние нямаше да сме тук с такива възможности. Единствения съвет от мен е, не спорете с тях в темите. Както искаме от тях да не ни коментират в теми, а да ни пишат на ЛС, ако има някакъв проблем, така и ние можем ако имаме някаква забележка, да я напишем на ЛС.Чак след това, ако не разбере от дума, може да му налагате наказание. Толкова по тоя въпрос.
Сега имам и една препоръка към Коцето. Приятелю, "отпусни малко колана" и не бъди толкова принципен, относно затварянето на теми по Т.5. Какво имам в предвид? Ще ти дам само един пример, защото ми е най-пресен случая, но знай , че има много подобни които не ми се изброяват. Оня ден беше заключил темата "ЦСКА - Аустрия К live" за нарушение на Т.5 и я беше пратил в кошчето. Предполагам, че е заради "live" в заглавието? Аз съм сигурен , че можеш да изтриеш тази думичка или да добавиш нещо в смисъл, дата или коментари, и темата да си остане. Другия вариант е само да я слееш с темата за "контроли" и всичко да е наред. Наложи се аз да я вадя от кошчето, да изтривам твоето заключение и да я вкарам на мястото си. Казвам ти го това , не заради друго, но вече стана пословичен с тази Т.5 и много хора започнаха да негодуват за това (някой основателно). Просто имам чувството, че влизаш тук с единствената цел да затвориш колкото се може повече теми по тая точка. Дай малко въображение и толеранс на добрите теми. Много по-малко е да поправиш заглавието на дадена тема, от колкото да напишеш заключение , да я заключиш и след това да я изпратиш в кошчето. Така хем по-бързо си свършваш работата, хем няма да си постоянно трън в очите на другите. Разбира се, не говоря за глупави и просташки теми. Надявам се , че ще ме разбереш парвилно и няма да се сърдиш за приятелския съвет.

Не ми тежи да си върша работата, но не смятам, че съм по-заинтересован да правя каквото и да било, повече от хората в самия сайт (програмисти например), които нямат особен интерес, да изчистват определени проблеми. Аз като заинтересован, пиша на скайпа на Дарина, когато възникне такъв проблем, за да визира програмистите, защото и тя не е заинтересована явно да влиза често тук.
Не знам защо и дали точно точка 5, в определени моменти нагнетява напрежение. Можеш да си убеден, че не влизам тук за да заключвам възможно най-много теми по определена точка. Самото изречение не ми звучи някак, що се отнася до мен. Това, че съм се сблъсквал с определено нарушение многократно, това не го отнася към друга точка (в общия случай). Примера, който си дал, дори и да ти е пресен, можеше да ме питаш на момента в скайп за да ти кажа, точно каква е причината. Във всеки случай не е "live". В контекста на горното, смятам да продължа да действам съобразно правилата, като имам предвид съвета ти.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 фев 2010 12:41

Марти, за сайт и форум претендиращ да е номер едно- не можем да си позволил да нямаме ниакви програмисти...Изивнявай, ама аз не от вчера се сблъсквам с проблема- обянсявам на потребителя, че е сбъркал, той не поема от дума- банирам го за кратко, влиза с друг ник, нещо се проявява, банирам и него, влиза с нов-бан по ип, влиза пак и пак и се смее и ми казва- виждаш ли , аз мога да си влизам колкото искам и пак си сере из форума с извинение и все едно от моята длъжбност полза няма....То извинявай, ама така дай направо да махаме бана от списъка, щом не ни служи реално....Е как няма да си недоволен!

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 08 фев 2010 13:18

MORSKI написа:Марти, за сайт и форум претендиращ да е номер едно- не можем да си позволил да нямаме ниакви програмисти...Изивнявай, ама аз не от вчера се сблъсквам с проблема- обянсявам на потребителя, че е сбъркал, той не поема от дума- банирам го за кратко, влиза с друг ник, нещо се проявява, банирам и него, влиза с нов-бан по ип, влиза пак и пак и се смее и ми казва- виждаш ли , аз мога да си влизам колкото искам и пак си сере из форума с извинение и все едно от моята длъжбност полза няма....То извинявай, ама така дай направо да махаме бана от списъка, щом не ни служи реално....Е как няма да си недоволен!

Виж Саше, както ти така и аз сме от първите модератори тука, и много добре знам какъв е проблема. Поставяли сме го много пъти на разискване и отговорът е все един и същ. Не ги знам програмистите колко са, какви са и колко могат, но явно приоритетът е сайта, а не самия форум. Вкарани сме в някакви релси и толкова. От там на татък да се оправяме ние. То едни свестни емотикони не можаха да качат, а вие искате да ви спестят половината работа. Не мисля, че няма полза от твоята длъжност, защото не банат е приоритета на модераторството. Не сме тук само да гоним хора, а да помагаме, подреждаме и подобряваме форума. Аз мисля,че форума доста се подобри в отношенито на потребителите едни към други, и това , че все още има 2-3 екземпляра, които създават проблеми, не е чак толкова сериозно. Но, пак ще го кажа: аз не съм против да се правят предложения и ако някой знае как да каже начин за подобряване на самата система. Ама да се тръшкаме и да поставяме ултиматуми, като : писна ми, дойде ми до гуша, не може повече така или нещо подобно за мен не е правилно. Сега , като Стенли казва, че не може да се оправи проблема, да си бием главата в стената ли? Не мисля, че трябва да стигаме до такива крайности.
Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лоши решения!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 08 фев 2010 16:40

Tук си прав, но когато има проблеми не трябва да се примиряваме с тях, а да търсим всички възможни начини да ги решим.....Не знам и аз как, проблема е, че самите хора в Гонг не са наети с форума, така че даже и Стенли да постави проблема отгворо няма да има, принципно съм съгласен с теб, но наистина понякога ми идва в повече- хем се грижа за реда примерно, хем да ми се смеят по най-нагъл начин.....Е не съм мазохист , колкото и да съм свикнал с модерирането! Не знам какво да направим по този въпрос, но за мен е наложително да накараме програмистите да вземат малко по-насериозно форума, лошото е, че не знам как да стане и затова сега аз си блъскам главата в стената, а не блъскам нечии други глави например :lol: :mrgreen:

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 08 фев 2010 20:09

Виждам какъв дебат се води тук и макар да не бива, ще ви дам един пример от днес. Касае програмистите.
Имам за задачата, криво-ляво, без много разпиляване, да направя заедно с едно от момчетата, което не е програмист, подстраница за Ванкувър. Има рекламодатели ала-бала... налага се... сериозна работа е. Подсайтът трябваше да тръгне днес. Някой да го вижда на сайта ни? Очевидно има пробелми и във форума, аз ви казах - ВДИГНАХ ръце, НЕ МОГА да се справя с това. Дори един емотикони не успях да накарам да се сложат, защото разширението било друго, не съм ги давала както трябва. Е, убих се, не става. Какво да направя? Айде - каваме си проблемите тук, но обяснете ми (пак се връщам на примера) как аз да накарам някой да пусне в срок нещо, което е планувано месец преди това.

Информацията за подсайта я споделям само тук, надявам се да остане между нас.
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

Мнениеот SkArY_9 » 08 фев 2010 20:36

Коце, вземи отиди в Гонг да говориш с програмистите :lol: ;)

Върни се в “Модератори”