Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот HardWork » 09 ное 2020 21:29

Kiril2681 написа:Ние и за 4-3-3 нямаме изпълнители, това означава "изгаряне" на местата на Санкаре, Пеняранда,на 4 от 6-те ни крила ( което и в момента е факт), най-малкото значи първите двама да играят по целия терен, а не когато загубят топката да правят едно бързо Ф! :) Не забравяй, че ЦСКА е "построен" за 4-2-3-1 , което играем от памтивека, като на 10-та се дава свободата .....да се размотава :) Отделно като ДХ имаме само Юга и преквалифицирания Жеферсон ( справя се добре!) , а и двамата са доста...ъъъ...абе не ги виждам някак да правят преса. Предполагам, че до зимната пауза ще си цъкаме отново със старата схема, ако ще се правят промени то ще е напролет...ако остане дотогава треньор!

Ние имаме само 3 крила, останалите са нападатели. Пеняранда и Синклеар могат да играят като крила, но по - принцип са нападатели.
Соу може спокойно да поеме по - дефанзивни функции по подобие на Хари Кейн или Фирмино и да се връща дълбоко да поема топката, което ще отваря пространства за останалите нападатели.
В средата на терена може да се пускат Юга, Жеферсон и Тиаго(Санкаре) в линия или асиметрично, като Тиаго(Санкаре) ще изпълнява по - офанзивни функции.
Ахмедов, Синклеар и Соу могат добре да пресират и да доминират с физика. Юга и Жеферсон са нещо като Фабиньо и Хендерсън, те имат предимно функции да рушат играта на противника. От тримата халфове само по - офанзивния ще се включва в пресата.
Ще ми е интересно да видя подобен експеримент в България.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 09 ное 2020 21:34

Жеферсон е единствения ни играч, който почти не греши с пасовете си.От другите винаги можеш да очакваш извеждащ пас за контра атака или направо голов такъв.

Odessit
Контакти:

Мнениеот Odessit » 09 ное 2020 22:52

"Локо"-то стана прекалено ниска топка за Акрапович, но си мислех, че ще го дръпнат в добър отбор от Западна Европа или Русия. Сега поставя на голям риск кариерата си.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 09 ное 2020 23:10

Сега или всичко или нищо. :)

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 ное 2020 10:24

goshev написа:Жеферсон е единствения ни играч, който почти не греши с пасовете си.От другите винаги можеш да очакваш извеждащ пас за контра атака или направо голов такъв.

До преди месец Д/Жеферсона повечето не го брояха за жив, а сега се кръстим да е здрав ..... :(
Многократно съм споделял мнението си, че е много добър футболист за нивото на ЕБ лига, но явно за него си трябва малко по-специален подход. Даже един колега ме обяви за луд ;)

Сега (пак с риск да ме грабне аудиторията :) ) заявявам, че Вион е също много добър футболист за нивото на лигата и поне 2 класи над Турицов, а ако Бруно реши да заложи на 3-5-2, ще е машина в дясната зона!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Kiril2681

Мнениеот Kiril2681 » 10 ное 2020 11:44

Red_Neck написа:
goshev написа:Жеферсон е единствения ни играч, който почти не греши с пасовете си.От другите винаги можеш да очакваш извеждащ пас за контра атака или направо голов такъв.

До преди месец Д/Жеферсона повечето не го брояха за жив, а сега се кръстим да е здрав ..... :(
Многократно съм споделял мнението си, че е много добър футболист за нивото на ЕБ лига, но явно за него си трябва малко по-специален подход. Даже един колега ме обяви за луд ;)

Сега (пак с риск да ме грабне аудиторията :) ) заявявам, че Вион е също много добър футболист за нивото на лигата и поне 2 класи над Турицов, а ако Бруно реши да заложи на 3-5-2, ще е машина в дясната зона!

Вион откъм ентусиазъм го докарва - не може да му се отрече :) Но пък в Б-я това е основното, което се иска от един бек :) Вярно е, че не беше играл дълго заради контузия, иска се време, според мен има хляб в него. Ама като го сравняваш с Турицов,, не забравяй, че и Иван е с две тежки контузии, които му спряха развитието. Ще видим, но евентуално догодина, не смятам, че сега ще играем 3-5-2
от Kris_men2000 » 31 юли 2019 00:31

Целият проблем на Левски не е в ръководството или в славинизацията а в това , че 90% от феновете са тъпи като магарета и грам не разбират от футбол

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 10 ное 2020 12:50

Здравейте. Отдавна не съм писал тук, но сега е време да го направя, тъй като и аз, като някой от вас предполагам, съм въодушевен от избора ни на нов треньор. Както се казва: Това решение чаках! Ще започна с това, че за мен Бруно Акрапович е истинско явление в българската футболна действителност, откакто дойде в страната ни. Неслучайно е избиран за треньор на годината у нас и то водейки отбор извън голямата тройка, която условно можем да наречем- ЦСКА, Левски и Лудогорец. За три години направи истинска революция в Локомотив Пловдив, но .... спирам до тук с хвалбите, за да не прекаля.
Въпреки мнението ми за Бруно, разбира се, аз съм наясно, че всичко, което казах по-горе не означава автоматично, че той ще успее в ЦСКА. Първото нещо, което трябва да се има предвид на "Армията" е че, тук въздухът е по-различен, целите са много по-високи и препятствията и подводните камъни са доста по-ръбести и големи. Един от основните фактори, за да успее Бруно на "Българска армия" ще зависи според мен от "картбланша" и от това до колко босненецът ще получи свобода да взима решения на "Армията". Не е тайна за никой, че при нас има хора, които обичат да се бъркат в работата на треньора, но смятам, че Акрапович е горд и свободолюбив човек и при по-драстични такива опити, няма да се учудя да си тръгне скоропостижно от Борисовата градина.
Това, разбира се, е само едната страна на монетата. Другата е чисто спортно-техническата и тя си зависи изцяло от треньора и не смятам, че там задачата му ще е по-лесна. Ще припомня само, че когато дойде в Локомотив, Акрапович се нуждаеше от почти един сезон, за да превърне Смърфовете в познатия ни днес тим. Смятам, че и в ЦСКА ще му бъде трудно в началото, докато приобщи своя стил и философия за игра. Затова трябва да имаме търпение към треньора и трябва да му се даде картбланш поне до края на този сезон и вече от началото на следващия да се очаква по-цялостна промяна в играта и стила на отбора. Тоест целта за тази кампания не трябва да е титла на всяка цена, а това трябва да е целта за следващата.
Мисля, че съм обективен с оглед на тима, с който разполагаме в момента. Да, всички казват: "ЦСКА имат добри играчи". Добре, имаме някои добри играчи, съгласен съм. Но нямаме отбор и колектив, а също така има известен дисбаланс в тима ни откъм футболисти. Забележете например колко много играчи могат да се използват като крила, а в същото време липсват качествен нападател, който да може да бележи голове и изобщо играчи, които да бележат голове от втора позиция. Има също така недостиг и на дефанзивно играещи халфове. До тук се крепим на един Юга, а я си представете какво ще се случи, ако той се контузи например.
Така че без съмнение Бруно ще има проблеми с настройката и схемата на игра на тима в самото начало. Много хора се присмиват, когато се каже, че Акрапович е играл с Юрген Клоп и е повлиян от неговата философия на игра, но аз също мисля по този начин. Чувам мнения, че босненецът изповядвал твърде дефанзивен стил в Локомотив, а трябвало в ЦСКА да заложи на стил с много повече владеене на топката. Трябва да се признае, че относно владението на топката, този процент съвсем нормално трябва да се повиши, за да има ЦСКА успех срещу отбори от долната половина на таблицата. Не смятам обаче за дефанзивен стил игра с дълбока преса и бърз контраатакуващ стил при допускане на грешка от противника в неговата или средната третина от футболното поле.
Коментира се с каква схема ще играе Бруно, тъй като в Локомотив предпочитал 3-5-2. На книга може да заложи на тази схема и в ЦСКА, но му липсват резервни играчи, за да залага всеки път на нея. Иначе защо не с Антов, Занев и Матей отзад, по бековете Турицов и Мазику, в средата Юга, Санкаре и Тиаго и напред Соу и Синклеър например. Става, но му липсва дълбочина в състава. В същото време не остава място в тима за играчи като Йомов, Перянанда, Кейта и т.н. За това аз лично мисля, че в началото няма да е това основната схема на Акрапович. При всички положения обаче едно нещо трябва да е ясно и бих направил аз ако съм треньор: Трябва да се измисли максимално оптимална схема, в която обаче да фигурират поне двама силно атакуващи играчи, а не само един, както беше използван Соу в почти всички мачове. В този смисъл 3-5-2 е добър вариант, но както казах поради други причини не е. Затова логиката подсказва, че може би ще бъде в началото нещо класическо като 4-4-2. Аз мисля, че Юга в последните мачове е може би най-добрият ни играч, въпросът е обаче да му се намери подобаващ партньор, защото при тази схема в средата на терена остават само двама основно, а не трима, както играехме досега. В момента един Малинов би се справил много добре като партньор на Юга, но него вече го няма. За Санкаре и Жеферсон имам резерви, още повече, че последният дори не е халф по презумпция. Ако обаче Бруно намери добър партньор на Юга, то спокойно може да превключи на 4-4-2, като Али Соу вече ще играе повече зад нападателя, ще се връща, ще пресира и ще помага и на двойката халфове, нещо, което поне е доказал, че може да прави добре. Вече като човек пред или до Соу може да се избира измежду Ахмедов и Синклеър основно. По същия начин и с крилата може да се оперира, като се използва ротация. Срещу по-слаб противник може да се заложи на Тиаго като външен халф, но той няма да играе като крило, а ще влиза навътре, освобождавайки място на бека и ще помага в граденето на играта със своята креативност и нюх към завършващия пас. ( Така използваше САФ 40-годишния Райън Гигс). Когато играем по-директно е естествено крилата да са по-бързи играчи като Йомов и Кейта или Перянанда.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 10 ное 2020 13:49

Сигурно ще подпише утре на 11.11 ;)

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 10 ное 2020 16:35

3-5-2 , 4-2-3-1, 4-4-2.....пълни глупости . Слагаш класиката 4-3-3 която играе цяла Европа и любимеца на Бруно в Ливърпул. Крила имаме бол и ЦПЗ точно за такава схема.

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 10 ное 2020 17:09

Акрапович успя в Локомотив, защото си сглоби изцяло ние отбор по негово усмотрение. Не мисля, че ще има същия успех в ЦСКА-София с тези играчи. Ще му трябва поне една година, но дали ще му я дадат е друг въпрос. Така мисля аз.

Върни се в “ЦСКА”