Няма пълно щастие, но истината към момента е, че съставът ни е
много добре балансиран, стига обаче мениджърът да си нареди и изиграе правилно картите.
Широчината след привличането на новите попълнения, мисля че е повече от добра.
Имаме играчи за 2 отбора, но Солскяер е човекът, който трябва да им управлява целесъобразно игровите минути.
* Вратарите 10/10
* Защитата 8/10
* Халфовата линия 9.5/10
Погба, Бруно, Дони +
Скот, Фред, Матич +
Джеймс, Мата, Лингард + Пелистри, Диало(от януари)* Нападението 9.5/10 Кавани, Рашфорд, Марсиал, Грийнууд, Игало(до януари)
Общо: 37/40Е, какъв е проблемът!?
При мениджър, който управлява адекватно баланса, няма съмнение че този Ман Юнайтед може с лекота да вкара 65 гола във ВЛ.
А вече като пожелание - 75 гола са напълно реалистични!
Колко гола ще допуснем с Хендерсън?
Моето мнение е, че ще са под 30 гола. Например както вече са се изиграли 3 мача, значи 35/29 като максимум.
Просто ще имаме
повече победи с 1:0 и 2:1, това е цялата философИя!
На практика единственият технически проблем е, че няма адекватен партньор на Хари Магуайър.
Но... с
Хендерсън и Телеш, съм убеден, че Линдельоф или който и да е друг, ще изглежда по един коренно различен начин.
Нашата защита има нужда от един
командирски вратар, това е истината!
-----------------------------------Хендерсън-------------------------------
------АУБ------Линдельоф-------------------Хари---------------------Телеш-------------
-----------------------Дони----------Скот---------Погба--------------------
----------------------------------Бруно----------------------------------------
-------------------------Кавани--------------Рашфорд-----------------------------Просто не виждам по-добра/целесъобразна схема на този етап!
Не точно схемата, а по-скоро
подборът на футболисти. Изглежда една идея по-консервативна, основно защото нямаме още един външен нападател-крило, но стабилността на
Дони и Скот е за предпочитане пред фигурата на Марсиал или Грийнууд, или пък Джеймс/Мата.
Само остава Погба най-накрая да влезе в час и всичко в средата ще е ток и жица!
А когато около него са Скот и Дони - мисля, че и той самият ще се освободи от някои непривични за него функции, които са му отнемат от потенциала като цяло.
Голям състав имаме и аз съм сигурен, че част от конкурентите ни завиждат и силно се надяват Солскяер да не успее да си нареди правилно къщичката, защото ако успее... жална им майка на много отбори.
Апропо, Телеш не бях го чувал дори, но като цяло гледайки му някои изяви - вече съм му голям фен.
Много ми прилича по стил на игра на Родригез(Волфсбург/Милан) и ранния Ашли Коул(от Арсенал).
Яка комбинация, нали?
Да видим и т.нар. примерен Б-състав--------------------------------Де Хеа--------------------------
---Уилямс/Фосу Менса----------Ерик---------------Туанзебе---------Шоу-----
------------------Фред-Матич------------------------------------------
--------------------Мата/Лингад/Джеймс/Пелистри------------------------------
-----------------Грийнууд/Игало/Марсиал--------------------------Отличен баланс! Кой друг отбор в Англия може да се похвали с такъв микс от опит и младост при Б-състава си?
При една по-голяма обиграност, този състав например не само, че може да спечели някоя купа, а ако го "импринтнем" дори и във Висшата лига - то със сигурност би завършил пред Б-съставите на Ман Сити, Ливърпул, Челси и т.н.