Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Мнениеот MASTER_COOL » 08 окт 2020 15:39

Реално, детето с трудното за произнасяне име е единственото ни класическо крило...

Оп....
Забравих и Даниел :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

SkyQuest
Контакти:

Мнениеот SkyQuest » 08 окт 2020 15:43

О да, направо не ми говори за Гил, защото ми се доплаква като се сетя какво бяхме преди и какво станахме с Едко.

Иначе с махането на Погба и Марсиал няма да си решим проблема, пичага. Ако бяхме нормален клуб, махането им би означавало заместването им с читави играчи, които, ако ги нямаш, ще ги купиш. Е... ами виж какво стана това лято! Пет цели е имал Оле, НИТО ЕДНА не са му осигурили. Оле иска Санчо, те му взимат Пелистри! Иска нападател, те му осигуряват контузващ се 30+ годишен латинос! А не може да закотви ПогбатУ понеже, според мен, има клаузи в договора му, че трябва да играе нам си колко минути, когато не е контузен. Знаем го Райола какъв тумор може да бъде.

Така че, хубаво е да се махнат играчи, но кой ще дойде на тяхно място!? То и никой не ги иска, особено на такава цена. Платили сме 110 млн. за Погба, даваме му 290 000 паунда на седмица! Искаме 90-100 млн. за него, а и той няма да си свали заплатата понеже е "звезда". Просто няма други балъци, които ще се набутат с 90 млн. и 300К на седмица за такъв играч. Марсиал звездата и той с 250К на седмица, Рашко с 200К... кой ще им даде тези заплати!? Да ги вземат като свободни агенти, може би да!

Така че е патова ситуация с тях и няма махане. Треньора и да го махнеш, пак казвам, няма да има голяма полза. Първата глава, която трябва да падне е тази на Ед. След това играчи конкретни и да се върне властта над състава на треньора. След това, ако треньора пак не може да се справя, и неговата глава да хвърчи. Всичко друго е излишно!

Потребителски аватар
Scholesy93
Контакти:

Мнениеот Scholesy93 » 08 окт 2020 21:47

MuFc1878 написа:Адвокати помагат на Ед при водене на преговори и сключване на сделки. Сега сравни във времената, когато това правеше лично Фъргюсън и Гил му помагаше. Нищо общо. Не знам дали е вярна информацията, че Глейзър са преценили, че Санчо не струва 120 млн.

Аз искам да падат глави вече. Но да се започне от Погба, Рашфорд и Марсиал. Солскяер никога няма да донесе купи. Неговата вина е, че е приел да защитава Глейзър. Това правят и всички останали легенди, защото са на хранилка и имат материални облаги. Това да ви е познато от нашата родна действителност САЩ 94?

Аз не мисля, че като махнем трима играчи с качества ще постигнем нещо. С кой да ги заменим? Бруно и Мейсън сами ли ще играят? Особено за Рашфорд не съм съгласен. Оле просто не може да го менажира добре. Преработи го миналия сезон и реално той му докара контузията, от която му спадна формата. А и тези играчи миналият сезон, когато бяха здрави, се раздаваха и доста тичаха. Сега на всички е паднала формата, това е . Не знам защо. Уудуърд е един от основните виновници според мен, защото заради него тези играчи нямат конкуренция на позициите си, която да ги кара да държат ниво. Де Бройне в Сити, колкото и да е златен, знае, че ако спре да се представя на ниво Фоудън, Бернардо Силва и Гюндоган веднага ще му изядат мястото. Но и Оле има вина. Не им контролира добре формата, освен това рядко е склонен да лепне играч на скамейката при лоша игра. Погба от месец си плаче да е на скамейката за сметка на Дони, но уви- Оле ги няма тези топки, за да вземе това решение. И Уудърд, и Оле са некомпетентни. От това страда отборът. Но за мен положението изглежда безнадеждно. Поч ми е един лъч светлина, ама и той едва ли има нужните умения да компенсира тъпотиите на директорчето. Наистина не знам как може да сме толкова зле. Велик клуб сме. Ако в Юве, Милан, Байерн, Пуул, Барса в продължение на седем години някой директор взима безброй грешни решения, вече щеше да му е паднала главата. Ама при нас няма спасение от тази напаст.
от suareshampion на 15 Авг 2014 13:29 Ти казваш,че ще сме извън 4та ,както и миналата година го твърдяхте ...но аз казвам ,че ще спечелим 19тата.

На линия
Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 09 окт 2020 00:04

Ерик пак с контузия. Даже Фил Джоунс не беше толкова стъклен...
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 окт 2020 03:54

Няма пълно щастие, но истината към момента е, че съставът ни е много добре балансиран, стига обаче мениджърът да си нареди и изиграе правилно картите.
Широчината след привличането на новите попълнения, мисля че е повече от добра.
Имаме играчи за 2 отбора, но Солскяер е човекът, който трябва да им управлява целесъобразно игровите минути.

* Вратарите 10/10
* Защитата 8/10
* Халфовата линия 9.5/10 Погба, Бруно, Дони + Скот, Фред, Матич + Джеймс, Мата, Лингард + Пелистри, Диало(от януари)
* Нападението 9.5/10 Кавани, Рашфорд, Марсиал, Грийнууд, Игало(до януари)
Общо: 37/40
Е, какъв е проблемът!?

При мениджър, който управлява адекватно баланса, няма съмнение че този Ман Юнайтед може с лекота да вкара 65 гола във ВЛ.
А вече като пожелание - 75 гола са напълно реалистични!

Колко гола ще допуснем с Хендерсън?
Моето мнение е, че ще са под 30 гола. Например както вече са се изиграли 3 мача, значи 35/29 като максимум.
Просто ще имаме повече победи с 1:0 и 2:1, това е цялата философИя!

На практика единственият технически проблем е, че няма адекватен партньор на Хари Магуайър.
Но... с Хендерсън и Телеш, съм убеден, че Линдельоф или който и да е друг, ще изглежда по един коренно различен начин.
Нашата защита има нужда от един командирски вратар, това е истината!

-----------------------------------Хендерсън-------------------------------
------АУБ------Линдельоф-------------------Хари---------------------Телеш-------------
-----------------------Дони----------Скот---------Погба--------------------
----------------------------------Бруно----------------------------------------
-------------------------Кавани--------------Рашфорд-----------------------------

Просто не виждам по-добра/целесъобразна схема на този етап!
Не точно схемата, а по-скоро подборът на футболисти.
Изглежда една идея по-консервативна, основно защото нямаме още един външен нападател-крило, но стабилността на Дони и Скот е за предпочитане пред фигурата на Марсиал или Грийнууд, или пък Джеймс/Мата.
Само остава Погба най-накрая да влезе в час и всичко в средата ще е ток и жица!
А когато около него са Скот и Дони - мисля, че и той самият ще се освободи от някои непривични за него функции, които са му отнемат от потенциала като цяло.

Голям състав имаме и аз съм сигурен, че част от конкурентите ни завиждат и силно се надяват Солскяер да не успее да си нареди правилно къщичката, защото ако успее... жална им майка на много отбори.

Апропо, Телеш не бях го чувал дори, но като цяло гледайки му някои изяви - вече съм му голям фен.
Много ми прилича по стил на игра на Родригез(Волфсбург/Милан) и ранния Ашли Коул(от Арсенал).
Яка комбинация, нали? ;)

Да видим и т.нар. примерен Б-състав

--------------------------------Де Хеа--------------------------
---Уилямс/Фосу Менса----------Ерик---------------Туанзебе---------Шоу-----
------------------Фред-Матич------------------------------------------
--------------------Мата/Лингад/Джеймс/Пелистри------------------------------
-----------------Грийнууд/Игало/Марсиал--------------------------

Отличен баланс! Кой друг отбор в Англия може да се похвали с такъв микс от опит и младост при Б-състава си?

При една по-голяма обиграност, този състав например не само, че може да спечели някоя купа, а ако го "импринтнем" дори и във Висшата лига - то със сигурност би завършил пред Б-съставите на Ман Сити, Ливърпул, Челси и т.н.

SkyQuest
Контакти:

Мнениеот SkyQuest » 09 окт 2020 10:09

smoothc, пичага, чакай малко бе, приятелю! Кой ги дава тези 37 от 40!? Какви са тези оценки, които споменаваш всеки път?

За вратарския пост да кажем, че е 10 от 10, макар че не знаем какво ще стане с Хендерсън. Де Хеа е тотална щета в последните 2-3 сезона. Но хайде, нека са 10 от 10, макар че давам 7/10. Това колко гола сме щели да допуснем с Хендерсън не го знаеш, а е в рамките на догадките. Нека изиграе един пълен сезон титуляр, всеки мач и тогава да го видим колко е тарикат.

Как реши, че защитата ни е 8/10? Ако АУБ се контузи, с кого ще играем там? Туанзебе е толкова далеч от истината, че няма накъде. Реално, нямаме опция там! В центъра на защитата има вечно контузените Байи и Джоунс, както и Магуайър и Линдельоф. Значи, на първите двама не можеш да разчиташ. Ето, Байи пак контузен, а Джоунс се контузва докато е контузен! Линдельоф прави скандални грешки, а покрай този "професионализъм" и Магуайър се представя колебливо. И най-накрая на левият бек имаш кюфтето Шоу и нов анонимник от Португалия! Та, на това си дал 8 от 10!?!? С много преки усилия, 5/10 сме. Ако Телеш се впише добре, ще се покачи малко цифрата, но все пак ще останат въпросителните с централен защитник и резервен десен бек.

Халфовата линия си я дал 9.5 от 10!?!???!?! Съжалявам, но на база какво!? Да си видял Дони да играе редовно, за да знаеш дали ще пасне? Мата е на 100 години и става само за някакви малки мачлета! Джеймс се чудим дали да го дадем под наем или направо да го продадем! Лингард да го споменавам ли - толкова е зле, та чак НИКОЙ не го иска! Двамата анонимника от януари няма да ги коментирам още! Матич е на 100 години! Погба предпочита да звездее по терена, а не да играе (дори последно се е изцепил, че Реал му е мечта и един ден, защо не! как да очакваш такъв да играе за теб!?)! Бруно записа силен полусезон, но този е под всякаква критика - къде понеже всеки го напада него и психически не бил добре, къде не знам и аз какво! Скот - добро попадение! Фред е на приливи и отливи! И на това нещо си дал ДЕВЕТ И ПОЛОВИНА!?!?!? Е съжалявам, но и това е много максимум 6/10 и то само ако на Оле му позволят да закотви Погба и да пуска Скот, Дони и Бруно в центъра на халофвата линия като титуляри! САМО тогава, иначе оценката ми отива към 5/10.

Нападението - поредният абсурд като оценка. Марсиал се мисли за прекалено голяма легенда, за да търчи и да комбинира със съотборници, Рашфорд и той май такова си мисли, та тези двамата се пробват да влязат с топката във вратата. И някоя друга дузпичка да вкарат. Кавани е на 100 години и предразположен към контузии. С твърдият футбол във ВЛ не го виждам много време извън лазарета! А Мейсън... Мейсън е единственият лъч надежда, но все още е прекалено малък да бъде пускан титуляр и цял отбор като Юнайтед да му е на плещите. Така че и тук давам 5/10.

Като обобщение, имаме лъчове надежди в лицата на Хендерсън (талант), Магуайър (колеблив), УАБ, Скот, Дони, Бруно (колеблив), Грийнууд (млада надежда). Може би Телеш! Останалите просто не са на нивото на/за Юнайтед и няма какво да се лъжем! Та, като оценка, приятелю, аз ги изкарвам 26/40 много максимум и ако приемем, че вратарският ни пост е гаранция. Не бъркай количеството с качеството.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 09 окт 2020 10:36

Трябва да се възползваме максимално от наличният ни ресурс. С привличането на Телеш, имаме двама прекрасни уинбекове.
Вариант с трима в защита (3-5-2) трябва да се обмисли.

---------------------------------Хендърсън--------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-----------Туназебе-----------Магайър------------Линдельоф--------
-Уан Бисака---------Скоти-----------Ван Де Беек------------Телеш-
---------------------------------Бруно--------------------------------------
--------------------Кавани----------------Рашфорд----------------------
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 09 окт 2020 10:48

Не виждам Де Хеа, Погба, Матич, Марсиал. С такъв състав, ако излезеш, евреите веднага ще те сакнат :lol:

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 09 окт 2020 11:18

Честно казано при трима в защита бих заложил на следната схема:

[center]вратар
АУБ - Магуайър - Линдельоф
Уилямс - Скот - Бруно - Дони - Телеш
Грийнууд - Кавани[/center]

Тези дни си размишлявах над състава ни. Ясно е, че сме много далеч от оценките на смути. :lol: Но, съм съгласен, че ако имахме един по-млад Фъргюсън с този състав като нищо сме взели титлата. Както и да е. Ето и малко аргументи за моят състав:
- вратар ясно, че предпочитам Хендерсън, макар да не сме го виждали с тези защитници пред него какво му е нивото
- АУБ е брилянтен във фаза защита и точно това ни трябва при 3-ма защитници. Магуайър е ясен, а детеЛиндата е там, просто защото няма кой друг. Чудя се какво стана с Рохо. Не може ли да го пробваме него по някое време?!
- Уилямс винаги ми е приличал повече на десен бек. Има добро центриране с десният крак, бърз е и мисля, че може да достави доста асистенции от дясно. Скоти трябва да си възвърне малко нивото от миналият сезон, но съм сигурен, че ще го направи, защото е много надъхано момче. Бруно и Дони с изцяло свободни позици в средата на терена. Дони особено е адски подвижен и много искам да го видя даже да играе пред Бруно. Телеш поне от клипчетата има супер пас с левият крак. Очаквам от него чести центрирания към Кавани.
- Замислех се също така, че в схема с 2-ма нападатели то добра идея би било да се опитаме да копираме Мбапе-Кавани от ПСЖ. Реално Грийнууд от дясно на атаката си е вкарал почти всички голове. Има страхоен удар и изключително добро умение да стреля през хора и в тесни пространства. С един таран като Кавани, който да увлича защитниците и с Дони и Бруно постоянно захождащи Грийнууд ще има чудесни ситуации да вкарва голове. Единственото, което трябва да усвои е от време на време вместо да стреля да подава в страни на някой свободен. Случвало се е не веднъж да има такива ситуации, в които може да подаде, но той си стреля през човек пак.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 окт 2020 13:20

Ами мисля, че към момента имаме отлични индивидуалности в отделните линии, единствено в защитата се наблюдава малко по-ниско качество.
Солскяер просто трябва да ги организира и управлява адекватно.

Върни се в “Манчестър Ю”