П.С. Не го знаех това за Осасуна.
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
metodito написа:Бубле, нищо лично, но говориш за един друг свят. Тук е нещо средно между Европа, Ориент и диктатура. И за начина, по който правим избори. Това, че е приложимо на едно място, не значи, че е приложимо навсякъде. Това е като Щатите, дето сеят "демокрация". Някои територии е по-добре да се управляват просто по един начин и по друг не може (Либия, Сирия, Ирак и тъ нъ). Може би и с България е така...
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага
Michael_Buble написа:metodito написа:Бубле, нищо лично, но говориш за един друг свят. Тук е нещо средно между Европа, Ориент и диктатура. И за начина, по който правим избори. Това, че е приложимо на едно място, не значи, че е приложимо навсякъде. Това е като Щатите, дето сеят "демокрация". Някои територии е по-добре да се управляват просто по един начин и по друг не може (Либия, Сирия, Ирак и тъ нъ). Може би и с България е така...
Разбира се, говорим за всичко това при смяна политическия режим, но там нещата отиват на изсветляване. Вълната е тръгнала вече от Европа и ще залее нашия политически елит по-скоро рано, отколкото късно. Иначе е ясно, че каквито и медни слова да нижем тук, докато в България мракобесува модела #КОЙ, Левски ще си е все така на бесилката със страшна сила.
П.С: Атлетик Б, Осасуна, Реал и Барса се управляват от техните сосиос. Нарочно не дадох пример с колосите, за да не ми неглижират тезите заради разликите в мащабите. Осасуна е напълно релевантен на Левски пример. Да не говорим, че членовете на клуба от Памплона са само от един регион наброяващ около 400 000 души в най-добрия случай.
Michael_Buble написа:bilyaletdinov написа:Какви избори за президент? Това са някакви утопчни тъпотии. Нужно е просто Левски да бъде оставен да се развива в среда без политически натиск, ако се управлява успешно ще го бъде. Ако не се управлява успешно няма да го бъде. Тия неща са немислими при нас. В Бавария на Алианса дали има цял сектор даден под аренда? Или пък някой от Зюд курве да иска да управлява клуба, ама самия клуб да покрива разходите и загубите.
Карти трябва да се взимат, защото така е редно. Това е един от начините да покажеш съпричастност към клуба. Има го в цял свят и беше най-нормално да се направи в България.
Надявам се да има още примери след нас, въпреки че единствените с реална фенска маса да реализира някакви сериозни приходи сме ние и тирето.
Приятелю Левскар, когато преди година писах за членските карти и за моето предложение да бъдат платинени, златни, сребърни и стандартни, някои колеги ме обявиха за лунатик. Писах за това когато никъде никой не беше подемал това. После писах да вземем примера на Осасуна и да обвържем членството с гласувана мандатност на ръководството. Колеги пак ме обявиха за луд.
Какво се оказа сега? Изведнъж всички ахват колко хубава идея с членските карти, как добре измислено с грижа за всички соц. слоеве, от студенти до милионери. Преди няколко дни Сираков и Колев казаха (перифразирам)- "крайната ни цел е привържениците да избират президент".
Всички тези неща съм ги написал на стр. 7884 на 17 Фев. 2020г. Още никой никъде не бе обелил дума за това. Не казвам, че съм футурист и визионер и ръководството ме "чете", но не подценявай идеи изказани на по-ниска трибуна, само защото е във форум.
Една структура се управлява добре, когато е под контрол. Не виждам по-добра форма на контрол. Доста по-добра от тази на набедените корективи Тръст и НКП, които гонят лични облаги, а не за доброто на клуба.
Виж какво правят привържениците на Барселона. Ще направят импийчмънт на президента си и ще го пратят на дори на съд за кофликт на интереси.
Благодарение на същата форма на контрол Атлетик Билбао отстояват изконните си принципи в отбора да играят само баски, въпреки жестокия натиск през годините от НПО-та и неолиберални кукумявки, крякащи за расизъм и прочие глупости. Докато свят светува, там ще си е така. Не казвам добро ли е, лошо ли е, а само това, че привържениците могат да прокарват вертикално и директно интересите си на принципа на демократичното мнозинство. Левски има крещяща нужда от това и това ще гарантира, ако не друго, прозрачно управление. Междудругото, тогава дори и ти ще можеш да станеш президент на Левски!
metodito написа:tiamat написа:Fbf написа:За колко сме продали холндеца.
Не са обявили нито те, нито ние.
И в един холандски сайт прочетох това, което написаха нашите медии - 500 000 евро - за толкова сме го купили. Ако Титката казва истината, трябва да сме го продали за [strike]милион[/strike] 600 000 евро поне.
tiamat написа:Michael_Buble написа:bilyaletdinov написа:Какви избори за президент? Това са някакви утопчни тъпотии. Нужно е просто Левски да бъде оставен да се развива в среда без политически натиск, ако се управлява успешно ще го бъде. Ако не се управлява успешно няма да го бъде. Тия неща са немислими при нас. В Бавария на Алианса дали има цял сектор даден под аренда? Или пък някой от Зюд курве да иска да управлява клуба, ама самия клуб да покрива разходите и загубите.
Карти трябва да се взимат, защото така е редно. Това е един от начините да покажеш съпричастност към клуба. Има го в цял свят и беше най-нормално да се направи в България.
Надявам се да има още примери след нас, въпреки че единствените с реална фенска маса да реализира някакви сериозни приходи сме ние и тирето.
Приятелю Левскар, когато преди година писах за членските карти и за моето предложение да бъдат платинени, златни, сребърни и стандартни, някои колеги ме обявиха за лунатик. Писах за това когато никъде никой не беше подемал това. После писах да вземем примера на Осасуна и да обвържем членството с гласувана мандатност на ръководството. Колеги пак ме обявиха за луд.
Какво се оказа сега? Изведнъж всички ахват колко хубава идея с членските карти, как добре измислено с грижа за всички соц. слоеве, от студенти до милионери. Преди няколко дни Сираков и Колев казаха (перифразирам)- "крайната ни цел е привържениците да избират президент".
Всички тези неща съм ги написал на стр. 7884 на 17 Фев. 2020г. Още никой никъде не бе обелил дума за това. Не казвам, че съм футурист и визионер и ръководството ме "чете", но не подценявай идеи изказани на по-ниска трибуна, само защото е във форум.
Една структура се управлява добре, когато е под контрол. Не виждам по-добра форма на контрол. Доста по-добра от тази на набедените корективи Тръст и НКП, които гонят лични облаги, а не за доброто на клуба.
Виж какво правят привържениците на Барселона. Ще направят импийчмънт на президента си и ще го пратят на дори на съд за кофликт на интереси.
Благодарение на същата форма на контрол Атлетик Билбао отстояват изконните си принципи в отбора да играят само баски, въпреки жестокия натиск през годините от НПО-та и неолиберални кукумявки, крякащи за расизъм и прочие глупости. Докато свят светува, там ще си е така. Не казвам добро ли е, лошо ли е, а само това, че привържениците могат да прокарват вертикално и директно интересите си на принципа на демократичното мнозинство. Левски има крещяща нужда от това и това ще гарантира, ако не друго, прозрачно управление. Междудругото, тогава дори и ти ще можеш да станеш президент на Левски!
Много съм съгласен по принцип с идеята, но какво става например, когато еуфорията от картите премине след първата година, обикновените левскари не подновят (не дай боже, но всичко е възможно), и с членски карти се окажат само хора на НКП? Няма ли да се получи пак ситуация като с Тръста? Щото вместо членски карти, обикновените левскарите могат масово да станат членове на Тръста и така да намалят влиянието на НКП там, нали, и да са истински коректив доколкото дават възможност 10те процента?
bilyaletdinov написа:Твърдо съм против феновете да участват в управлението на футболен клуб.
Левски трябва да се управлява като печелившо предприятие, което да се издържа от собственик, реклама телевизионни права, наградни фондове и пари от фенове.
Потребители, разглеждащи този форум: Cooler, Plamen_i00 и 54 госта