8 кръг /Царско село - Черно море/ 02.10.20 Петък 17.45ч.

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Re: 8 кръг /Царско село - Черно море/ 02.10.20 Петък 17.45ч.

Мнениеот Eastern » 02 окт 2020 23:56

ticha i vladislav написа:Дошло е време да се разделим с Панайотов,Велев,Кики,Станчев.Това са лимитирани играчи подходящи например за Витоша Бистрица.Като ще падаме поне да е само с юноши.

Бих добавил Енчев, Георгиев и Букаси .
Мача днес не успях да го гледам но като чета мненията ви и погледна статистика,смени и т.н.т. ми става ясно каква е била картинката.
Според мен Илиан започва да губи доверие сред феновете не заради загубите а заради непрестанното упорито налагане на тези момци. Да ме извинява но тоя Кики някой може ли да каже защо го храним вече 4та година? С какво е заслужил това търпение? Същата е ситуацията и със Енчев и Станчев , вместо да изпробваме капитана на старшата Радев ги мъчим тия некадърници и изпратихме нашето момче във селските дивизии(да се обигравал, ама момчето получи тежка контузия).Защо след като се видя безспорният талант на Вуцов беше изпратен при макетата да търка пейката на другият край на света и беше взет тоя дървар( пореден ЛЮБИМЕЦ на тренира) Велев? Защо продължава безумната ни селекция от офанзивни чужденци(джуджета), след като най големият ни проблем е защитата и халфовата линия? Защо най добрият ни халф в момента играе като централен защитник?
Мисля че е време да се поискат някои отговори защото работата на Илиан с тези трансфери започва яко да намирисва . Във същото време момчетата от шампионският отбор от юношите започват да отиват един по един в канала! Ето днес като гледам състава не виждам и Ангелов да е играл, въпреки че Иса е в трагична форма, нито пък Янчев. Но пък Илиев младши е безспорен титуляр въпреки колебливите игри в доста от мачовете. Като се замисля, вече почвам да се съмнявам в оная история със полиграфа и изритването на Жоро Илиев.

Marlboro
Контакти:

Мнениеот Marlboro » 03 окт 2020 07:17

В момента сме бледа сянка на това,което бяхме само преди два месеца.Дойде коронката,продажби на Патрик и Минчев,не бяха взети адекватни заместници и отбора се разби.Контузи се Родриго и съвсем ни се разказа играта.Хубавото е,че най после,от години и на нас ще ни е интересно първенството,ще се борим за оставане.Отдавна не сме се борили за нещо,реално.Бяхме свикнали по средата,на 30 точки зад първите и на 20 точки пред последните.Е,сега няма да е така,ще има интрига,което е добре.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 03 окт 2020 07:47

Eastern написа: . Като се замисля, вече почвам да се съмнявам в оная история със полиграфа и изритването на Жоро Илиев.

За жалост е вярно,не се съмнявай
Черно море-първият шампион по футбол в България

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 03 окт 2020 09:52

Marlboro написа:В момента сме бледа сянка на това,което бяхме само преди два месеца.Дойде коронката,продажби на Патрик и Минчев,не бяха взети адекватни заместници и отбора се разби.Контузи се Родриго и съвсем ни се разказа играта.Хубавото е,че най после,от години и на нас ще ни е интересно първенството,ще се борим за оставане.Отдавна не сме се борили за нещо,реално.Бяхме свикнали по средата,на 30 точки зад първите и на 20 точки пред последните.Е,сега няма да е така,ще има интрига,което е добре.

И най- вероятно ще се преборим. На фона на това, което гледахме вчера даже сме напред в класирането спрямо играта ни. Пълен потрес. Единствено Димов може да не се срамувам. Не че е направил нещо кой знае какво, но другите бяха потресаващи.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 03 окт 2020 09:58

Лъчо Йорданов, да не казвам най-големия ни талант от шампионския отбор, но ако задраскаме Минчев може и така да се каже. Определен за халф на годината, във всички мигове получил шанс показваше, че е много качествен играч и е точно на поста на Патрик и с данните и стила на Патрик. Да не говорим как се допълваше с Вуцата, още един от големите ни таланти. Наистина ми е трудно да проумея защо Илиан упорства така. Панайотов - спорен, но да кажем ОК, има силни моменти....ама Пепи Вуцов поне на пейката можеше да е. Сега там са онези джуджета от Португалия от които нито един не е деф. халф. И ако това не е кой знае какво, то да ме извинява шефа, ама Велев е абсолютно дърво! Ни напред, ни назад, не пипва топката, запомних го 2-3 пъти с уникални бездарни пасове на 10 м къде ги изрита на 30-40. Да го сравняваме с Лъчо и дума не може да става, нито с Пепи Вуцов. И още ние нямаме никакъв ръст в халфовата линия, всички са по 1.70, така няма да ни се получат нещата никога, Вуцата беше повече от задължителен даже и заради играта си с глава за първа топка. Треньорските любимци - Велев, Кики, Енчев, ужас.....ами националния вратар? За 3 мача - 7 гола, половината- негови. Също мисля, че и началството има голяма вина. От трансферите на Минчев и Патрик се взеха 4 500 000 лв. и на всички беше ясно, че губим основни играчи, а парите са доста! Поне 500 000 от тях можеше и трябваше да се инвестират в адекватни заместници....и тук изобщо не говорим, че ако всичките 4,5 млн. бяха инвестирани в играчи щяхме да запушим всички дупки КАЧЕСТВЕНО, че даже и да надградим много при това! С толкова много пари от трансфери - НИЩО, пенсията Велев, айде де....
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
thisisthelife
Контакти:

Мнениеот thisisthelife » 03 окт 2020 10:59

Много слаб мач на нашите и заслужена победа за Царско Село. Първото полувреме имаше някакви опити за атака, но през втората част нямаме абсолютно никакво право да искаме нещо, защото просто не показахме нищо - нямахме една смислена атака, да не говорим за нещо друго.

Истината е, че нямахме абсолютно никаква подготовка и абсолютно никаква селекция. Продадохме 2 от най-добрите си футболисти в лицето на Минчев и Патрик и не взехме подобаващи заместници. Велев никога не е бил, няма и да бъде офанзивен халф. За мен това е абсолютно ненужен трансфер, при положение, че имаме Панайотов, който е същият тип играч (и по-добър от Велев), имаме Вуцов (грешка, че беше пратен под наем) и Букаси. Липсва ни тази креативност в средата, която носеше Патрик. Хубаво, взехме крила, като Леандро изглежда обещаващ, а Касми е на кантар, но в средата на терена куцаме жестоко.

Друг основен проблем е в атаката - там сме абсолютно зависими от Курьор за голове на този етап. Иса не е във форма, а Илиев твърдо отказва да налага Денислав по някаква причина. Нямаме алтернативи напред и това си оказва влияние, а трябваше да се вземе някакъв нападател, или да се дава шанс на Ангелов.

Идваме и при защитата, мястото където имаме най-много калинки. За мен лично е фрапиращо, как нямаме един централен защитник. Димов - дефанзивен халф, Енчев - бек, Станчев - бек, Янчев - халф. Единственият централен защитник го разкарахме лятото, което също беше грешка, защото Хантакиас не беше никак лош играч. Тази нестабилност в защита си казва влияние, аз не знам да сме излизали в 3 поредни мача този сезон с една и съща двойка ''централни защитници''.

За парашутистът-вратар няма смисъл да говоря. Видях реакцията на Илиев при дузпата и от сега съм убеден, че Дюлгеров няма да помирише мач скоро време и ще гледаме ''изявите'' на Георгиев. Надеждата ми е да се погледне към Дичевски, защото момчето е талант.

Караме на мускули и това е лошата истина. Без Родриго и Патрик този отбор има много ограничена креативност. Младши не може да запълни тази дупка, защото и неговите изяви са крайно непостоянни, Прибавяме към това и лошата форма на Иса, постоянните ротации в защита и на вратата и ето го резултата. И аз съм съгласен, че трябва доста играчи да бъдат разкарани - Георгиев, Енчев, Станчев, Велев, Кики, Букаси, но махайки ги сега ще увиснем съвсем. Илиан трябва да се вземе сериозно в ръце, защото постоянно говори за липса на време за подготовка, трудни периоди и тн., но тотално се провали в селекцията и подхожда прекалено предпазливо в доста мачове. Няма смисъл и да се говори за смените по часовник и налагането на някои играчи. Трябва да се даде сериозен шанс на някои наши юноши и съм съгласен, че Лъчо Йорданов трябва задължително да бъде тестван. Също така - всички харесваме Курьор и сме му крайно признателни, но тези флиртове с Лудогорец и отбора с тирето оставиха много лоши впечатления поне у мен и Илиан трябва да удари по масата тук.
Truth is hate for those that hate the truth.

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 03 окт 2020 19:46

Мисля, че за да върви отборът както ни се иска, Илиан трябва да е идеален във всичко - да селектира играчи, въпреки че може да им предложи точно по време, но ниско по размер заплащане; да води нормална предсезонна подготовка, въпреки многото заболели; да изгражда състав, въпреки продадените фундаментални играчи, и некачествените им заместници, според показаното досега; да прави тактиката за мачовете, въпреки че доста от играчите не са във форма, общо взето поради обективни причини. Ами ясно е, че не е възможно във всичко да успее, да не допусне грешки. Не е възможно да бъде еднакво добър във всичко това, все някъде ще сгреши, за друго няма да му стигнат качествата. Явно в БГ не е несериозно клуб уж с претенции, макър и неголеми, какъвто е нашият, да няма възможност да привлече играчи с профил на ЦЗ, бек и т. н., а да трябва да чака някой останал без договор, нехаресан от друг клуб. Е, един път стомна за вода, втори път, тринайсети път...все някога ще се зацикли. Да, понякога са идвали качествени хора по средата на сезона, Клок например, но в живота има логика - късметът не може да те спохожда непрекъснато, обратното е. Затова се нарича късмет. Трябва да сме наясно, че е по-скоро късмет присътвието при нас на такива като Патрик и Родриго. Следващият Минчев го чакаме, но няма да се появи лесно. Така че, тази година не се очертава лесно да се изправим. Лично аз очаквам още напрежение, което се надявам да не се наложи да бъде понесено единствено от Илиан. Защото мисля, че той дава 100 % от възможностите си. Но, така ще е до време. Защото другото няма да се промени. Един тим с претенции трябва да е готов да реагира адекватно в ситуация като тази, а при нас няма такава готовност и никога не е имало.

Много се разписах. Някой преди мен каза просто и ясно: "С пръдня боя не става!".
Последна промяна от Varnauser на 03 окт 2020 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 03 окт 2020 21:03

Varnauser написа:
Много се разписах. Някой преди мен каза просто и ясно: "С пръдня боя не става!".

Може и да си прав за доста неща НО играчите всички до един си ги е довел Илиан!
Като привличаш "пръдня" след "пръдня" за сметката на качествена и прясна "блажна боя" (в лицето на Радев, Вуцов, Ангелов, Йорданов, Василев и др. ), играта ти ще е такава "ПРЪДНЯ".
И не случайно казвам играта а не резултатите, защото на младите със сигурност ще им трябва време и ще правят грешки, но тези момчета носят емблемата и под фланелките, не само върху тях! И съм сигурен че със времето ще ни донесат много радост, просто някой(Илиан) трябва да им гласува доверието което получават палячовците Панайотов, Кики, Велев, и т.н.т.
Толкова таланти на куп (поне аз откакто гледам футбол) не сме имали и затова ме е яд когато някой каже че сме нямали бюджет и затова такова ни било нивото. Еми като ни е такова нивото не е ли по добре да даваме шанс на младите моряци пък все някак ще оцелеем във групата, дори съм сигурен че и за шестицата можем да се борим след 1 година обиграване, може и някой нов Минчев да излезе! А както видяхме момчето до последно беше лоялно към клуба за разлика от разни Панайотовци дето само Левски им е в главата.

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 03 окт 2020 22:10

Първо, предполагам ще се съгласиш, че едва ли Илиан щеше да доведе "пръдни", ако имаше възможност поне да потърси "розови ухания".
Второ, не мога да кажа дали е прав или не, като не пуска младите накуп или поотделно, но му се доверявам точно защото нямам капацитет в материята, а аз предпазливо вземам отношение и не върша нищо там, където не съм подготвен. Не твърдя, че не си прав. Просто се доверявам на Илиан, защото доказаният специалист е той. Мен също ме дразнят Велев, Енчев, за Кики не ми се споменава дори, за Георгиев също и т. н. Матиас също ме издразни и то ужасно много, с флирта си с "големите" ЦСКА-София", "Левски" и "Лудогорец", но за съжаление и той търси изява и пари, пари и изява. Разбирам го с разума си, но сърцето ми се издразни!
Трето, игра с преимуществено млади явно е невъзможен риск за Илиан. Ако не бе така защо да не го прави? Може би той греши, а ти си прав. Все пак се доверявам на него. Защото Минчев бе категоричен титуляр, без уговорки. А Денислав, например, има още много да учи, според мен поне. Хъс - супер, физика - също, обаче контрол на топката на скорост, например - не особено добър. Може би заради презаряд, пре- хъс и желание за изява, не зная. Но и така да е, трябва да постигне баланс.
Вечният спор - ако няма бюджет, нека играят юношите. Всички искаме на терена да горят 11 зелени сърца, но понякога разумът диктува друго.

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 04 окт 2020 12:20

@Varnauser напълно съм съгласен с теб. Това което ни се случва, не е случайно. Айде ако беше веднъж, два пъти, щях да разбера, но при нас постоянно 'black swan' събития. Корона вирус и 20 играча извън строя за месец и половина, полиграфгейт 7 титуляра оут от отбора, разпродажби на играчи, серии от 6-7 мача с по само 4 точки спечелени всяка година. Това не са случайности, ами следствия на това, как се управлява клуба и Илиан според мен е най-малкият виновник. Няма нищо случайно под слънцето, както и безплатен обяд. Ако не влагаш, няма как и да изкараш.

Върни се в “Черно море”