Абсолютно всичко е уговорено, изманипулирано и дирижирано през прехода.
Децата са същите боклуци и отрепки като родителите номенклатурници. Най-малкото си живеят живота с крадените пари от българския народ. Не съм видял някой да се е отрекъл от баща си и да му е върнал парите.
В България никой няма идеология и политическо разбиране. Единствената идеология е да се краде. Изключение са някои дърти комунисти, облъчени от едно време с промити мозъци.
История на България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: История на България
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
-
THE G.A.M.E
То и доктрина нямаме.Soulen написа:В България никой няма идеология и политическо разбиране. Единствената идеология е да се краде. Изключение са някои дърти комунисти, облъчени от едно време с промити мозъци.
Едни теглят на Изток, други на Запад, няма разбирателство и консенсус, как трябва да се развива България.
Нямаме и концепция за отношение със съседите... Можеби единствено с "макетата" се опитват да създадът нещо, но не виждам смисъл.
- Drunken_Master
- Контакти:
Преходът
Soulen написа:Абсолютно всичко е уговорено, изманипулирано и дирижирано през прехода.
Децата са същите боклуци и отрепки като родителите номенклатурници. Най-малкото си живеят живота с крадените пари от българския народ. Не съм видял някой да се е отрекъл от баща си и да му е върнал парите.
В България никой няма идеология и политическо разбиране. Единствената идеология е да се краде. Изключение са някои дърти комунисти, облъчени от едно време с промити мозъци.
Уговорено ? За какъв период ? Да знам кога свършва вече уговорката ? 30 години ? 40 години ? 60 години ? 150 години ? Смяташ ли, че може да има такъв а ла Нострадамус предсказател, който да планира подобен преход за толкова дълъг период ? Ти сериозен ли си ?
Тук не става дума за връщане на парите. Става дума, че всеки човек е строго индивидуална личност, има си своите разбирания, своите политически възгледи и пристрастия и т.н. Трябва ли да съдим по един човек, от неговите родители ? Това не е ли точно комунистически прийом, понеже след Народният съд, след като един човек е осъден от него, цялата му фамилия после е дамгосана, включително децата, внуците и т.н. Я не се излагайте... И кой очакваш пък да връща пари ? Ти би ли върнал 10 милиона на държавата ?
Хората били облъчени, викаш... Тц-тц-тц, е как за цели 31 години не се намери някой, дето да не е "облъчен", бе, майка му стара ? Все "облъчени", "облъчени"... Много ми е чудно Вълко Червенков как не се е оправдавал с бившият монархически режим (който е продължил също толкова време), а е запретнал ръкави и по негово време започва строителството на множество язовири, на стадион "Васил Левски", на Партийния дом, на библиотеката "Иван Вазов". Реконструират се цели 15 000 постройки, които са срутени след бомбардировките по време на Втората световна война. Той как не се е оправдавал с "облъченото" население от монархическият режим, докарал ни до три национални катастрофи.
Всички тези са ми толкова смешни, че няма на къде... Всичко живо се скъсва от крадене, ама на нас политиците ни виновни, комунистите ни виновни, ченгетата и те са ни виновни и т.н. Един приятел, който отдавна живее в Австрия ми вика, влизам на българската територия и автомобилите около мен ми свирят, понеже карам в ограничената скорост. Само като видиш нивото на разсъждение на някои съфорумци и усещаш, колко е деградирала държавата, ама ние още се оправдаваме с това БКП, с тия ченгета...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Стига с тоя Партиен дом, започнат е 1948. Библиотеката Иван Вазов - 1879г., голяма и хубава става 1974г.
Стадион В левски също. Пиши за болниците и заводите
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
- Drunken_Master
- Контакти:
Преходът
Warped написа:Стига с тоя Партиен дом, започнат е 1948. Библиотеката Иван Вазов - 1879г., голяма и хубава става 1974г.
Кажи ти, какво мислиш по този въпрос ? Всичко живо си хвърля боклуците по земята, ама на нас политиците ни виновни... Особено по ресторантите, аз лично не съм виждал сервитьор или барман, който да не краде. При готвачите е почти същата работа. Направо си изнасят обедното меню в кутии и си взимат за вкъщи.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
- Der Schmarotzer
- Контакти:
изследване за спасяването на българските евреи:
http://newspaper.kultura.bg/bg/article/view/21414
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
Всичко идва от училището и семейството
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
- Drunken_Master
- Контакти:
Александър Везенков
Der Schmarotzer написа:изследване за спасяването на българските евреи:
Везенков е голяма работа и хич не е слаба ракия, но той говори, че жертвите на червеният терор били около 6-8000, което според мен е доста занижена цифра.
Между другото имаше един възрастен професор, казваше се Марин Калонкин, дето ги беше открил дори поименно. Дирил ги по села и паланки. Той говореше, че всички загинали и безследно изчезнали по политически причини след 9-ти септември 1944-та са около 4000. Осъдените на смърт по неговите изследвания и анализи са малко над 1470 души като според него едва 470 от тези хора са били с изпълнени присъди, останалите (към 1000 от тях) са били или анулирани или заменени. Той събира, обаче и безследно изчезналите, като по негови изчисления са около 2500 човека.
Прекалено занижени са тези цифри. Не се знае и точният брой на избитите партизани, ятаци и т.н. Историците няма и как да ги узнаят, понеже тези хора се разстрелват из горите, заравят ги в някакви ями и после ходи обяснявай, че нямаш сестра. Документите също се различават, има основно спекулации. След 9-ти септември до началото на октомври в нашата страна буквално има една същинска вълна от репресии. От 600 е най-малката до 40 000 е най-голямата. Евгения Калинова говори за 18 000, Трайчо Костов също говори за 18 000.
Ехааа, САЩ направили 40-годишен план за унищожението та СССР, но ни мой комнетата да напраят план за България. Поне пиши от различни профили да не ти се смеем. Каго няма кой да те санкциотира мяташ кото ти падне. Като отидеш в чужбина си го държиш в ръката.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Re: Преходът
Drunken_Master написа:Обръщам се към Смит и Граучо, понеже до преди известно време нищихме точно този период от българската история. Не смятате ли, че това схващане относно времето от 1989-а до 2020-та, че всичко е поделено, уговорено, изманипулирано и т.н. от бившата партийна номенклатура е просто оправдание за липсата ни на качества, на умения, на воля и т.н. за да се справим със собствените си проблеми вътре в държавата ? Един вид, ние нямаме никаква вина, всичко това беше част от уговорките на бившата ДС и бившата БКП, те създадоха прехода, те създадоха изкуствена опозиция, на едновремешната "кръгла маса" стояха едни и същи хора и т.н. Не смятате ли, че това са просто брътвежи ? Кой от бившите кадри на партийната номенклатура би режисирал подобен план за тридесет-четиридесет години напред ? Това за мен е една чисто конспиративна версия, която цели да ни оправдае, а много добре знаем, че една от чертите на българите е да търсят вина у всекиго другиго, но не и у себе си.
Игор Бунич, златото на партията! Това е добро четиво по темата.
Тук не говорим за някакъв гигантски заговор или нещо митично. Просто имаш една група, която "царува" и държи всички активи. Тя усеща, че този режим пада и веднага освобождава всички активите и ги предава на паравани така, че да ги овладее и да продължи да разполага с тях. Естествено използва активно и борчески групи за да осигури прикритие и паралелно с това да не се отказва от така доходоносния друг пазар, който активно е използвал за износ, а сега и за местна консумация.
Тук не говорим за някаква идеология, а просто за инстинкт за самосъхранение на хора, които държат и хляба и ножа и не искат да ги пуснат. Не говорим за някаква масова режисура за десетилетия напред, а просто за начини да запазиш властта и влиянието и да подчиниш активите перманентно. Всичко това постепенно се изражда и накрая виждаме това, което е сега и тук и в Русия и в повечето бивши републики. И за разлика от много от потребителите и коментиращите, говоря за неща, които знам от първа ръка и от участници и техните наследници. Няма смисъл да задълбаваме, нещата са пределно ясно и отговорите не е нужно да са толкова трудни.
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet