С удоволствие бих го гледал как измества Де Хеа от титулярната позиция.
Това е една от стъпките към стабилността и дългосрочния прогрес на Манчестър Юнайтед.В някои отношения дори не се касае толкова за допускане на голове(грубо казано), а най-вече
за нов курс на вратарския пост, който притежава и по-голям набор от
фундаменталните за един вратар качества, особено за Висшата лига!
Пикфорд, Хендерсън, Поуп, Рамсдейл и т.н. са продукт на новата английска вратарска школа.
Те също така(ако забелязвате) имат и доста сходен
маниер на игра ,гарниран с лидерско-комуникационни качества и това ги превръща в един много солиден продукт в следващите 10-15 години.
* Технически погледнато на този етап с Де Хеа Манчестър Юнайтед допуска:
{0, 1, 2 и 2+ гола}Докато с Хендерсън ситуацията ще/е:
{0, 1, 1,5 гола}Сиреч, с Де Хеа допускаме
1 гол буквално всеки мач, а напоследък често и 2+(Борнемут, Сотън, Челси, Севиля, Палас, Брайтън).
Хендерсън е
между 0-1 твърдо и много, много рядко допуска 2 гола.
Какво означава това?
Означава, че с англичанинът ще имаме много повече положителни резултати, без да се налага да вкарваме 2+ гола, за да печелим.
Не, че не искам да се случва и да редим резултати от рода на 2:0 или 3:1, но с Хендерсън спокойно и често можем да постигаме 1:0 и 2:1(без за де тревожим, че може да ни изравнят за 1:1 или 2-2).
Другите две ключови стъпки са:
* Стабилен партньор на Хари
* Клиничен голмайсторНеслучайно Ливърпул положиха основите за стабилността, точно когато осъществиха и част от тези направления.
Алисон и Ван Дайк завършиха т.нар. пъзел в цялата игра и това им донесе успех в дългосрочен план.
p.s.
На мен лично ми е доста жал за Ромеро, но в крайна сметка виждам много от него(надеждност и характер) в лицето на Хендерсън и това донякъде ми действа успокояващо, най-вече за благото на Манчестър Юнайтед.
Сиреч, каквото беше представянето на Ромеро(той никога не е допускал 3 гола в Манчестър Юнайтед), такова че и отгоре ще бъде представянето и на Хендерсън. Убеден съм, то просто си личи от километри!
Само погледнете какъв фурор направи с Шефилд Юнайтед, колко сухи мрежи записа, колко спасявания и това във отбор, който действа предимно в дефанзивен аспект, което косвено отваря немалко възможности да го атакуват често и от всички страни.
Ако махнем мачовете срещу нас, в които Хендерсън не игра и те допуснаха 6 гола, то излиза, че Шефилд Юнайтед имат най-доброто постижение(33 гола) за сезон 2019-2020. Новаците Шефилд Юнайтед! Това абсолютно никога не се е случвало, убеден съм. Новак да има най-добрата защита в елита.