jelew73 написа:Liverpool_FC, посочи един собственик, който отговаря на твоите представи. ФСГ не става, Абрама не става, Масура не става. Кой е?
Ще ти кажа 5, дано не съжаляваш, че попита, че ще има за четене
1. Дитмар Хоп, Чичката на Хофенхайм- Да той е по-богат от Абрамович, но точно това ме кефи в него, работи по много по-правилен начин и изобщо не се изхвърля, като руската чикия. Знам, че в Германия го освиркват заради гешефта със собствеността, но той не купи Хамбургер за да почне да цака Байерн М или Борусия със скъпи трансфери и да побърка Бундеслигата. Човека си кешира компанията и започна да инвестира в собственото си село, не знам как може да освиркваш човек, който се грижи за родното си място и създава работни места и удоволствие на местните. Не го знам как без лаптоп разпозна, че това 28г лапе ще стане ебаси треньора обаче човека методично от някакъв регионален отбор с Нагелсман ги вкара в ШЛ. Най-важното за мен е, че на дърти години осъзнава, че горе няма банкомати, че да си тегли парите и ги дава където трябват. Ако беше дошъл при нас, щеше да си спести освиркванията, а на нас бавноразвиващия проект " Мънибол".
2. Шефовете на Атлетико, даже не ги знам как се казват, обаче тези хора като видяха Симеоне, че спечели в началото си ЛЕ и от там само напред и нагоре. Една съдийска грешка ги лиши за 10г да имат успехите на ФСГ + бонус нов стадион

Но те като разпознаха на какво е способен този треньор, не дават назаден, даже и с пандемия и заеми за стадион. Само забележи какви нападатели заменяха един с друг през годините Торес с Агуеро, с Фурлан, с Факао, с Д. Коща, с Гризман и сега пак не се церемонят и заложиха на това младо лапе. Единствено, ако не се лъжа с Джаксън Мартинес се набутаха, но не дадоха назад. Вчера видяхте всички каква заплата дадоха в условия на пандемия. Скаутската им система веднага я сменям със всички прехвалени лаптопаджии дето си пият кафето на Мелууд. За защитниците им няма да говоря. Знам, че нямаха заеми, но и сега като имат за стадиона, не се церемонят, след като отбора е в най-силната си позиция от 20г насам. А през това време нашите смениха Торес със Суарез и него с Балотели и Чики-Рики. Ужас!
3. Борусия Д-там не може да говорим за собственик, защото са акционерно дружество, но екипът им продължава да прави истинския футболен Мънибол. Също бяха пред банкрут и забравиха за 5г. Няма да ми стигне да изредя играчите, които намериха и продадоха и продължават да творят, макар и да не могат да се преборят с чудовищния Байерн. Последните 2г, ако си бяха с Клоп пак щяха да се възползват от колебанията им, ама не става със всеки треньор

Та този екип бих го сменил на секундата с нашите бейзболни гении.
4. На Лестър бившият президент, бог да го прости- какво му беше на човека, че от долните лиги ги направи шампиони? Сега синът му пое и пак си инвестира правилно, без зари и фоерверки. Ако тези хора бяха в Ливърпул с нашата фенска маса и приходи да знаеш, че щяхме да сме много по-напред за този период. Ама хората си обичат футбола, ходят на всеки мач. И това всъщност е основното за мен за един собственик- да обича играта и освен за бизнеса да е взели отбора и за емоцията. А не като американските собственици, които все повече и повече се мъкнат във футбола, понеже обичат парите и...бейзбола и амер. футбол. Дъртите американци презират футбола, в САЩ през 60те кога са били млади почти е нямало такова нещо, че да го заобичат. Заобичаха го сега, като се открехнаха какви пари се въртят в сокъра.
5. Бих взел даже и Даниел Леви- години наред се бориха със партньора му да изкупят Алън Шугар за да могат евреите да си приберат еврейския отбор. Щом отбора тръгна и захапа в топ 4 веднага осъзна, че им трябва стадион за да растат още и още. Той може и да не е жив да види резултатите от стадиона след 15г, ама знае че отборът му ще е подсигурен за половин век напред и ще може да се конкурира с топ4. Успехи не постигна, но беше адски близо няколко пъти,а то там трябва и манталитет, нещо върху което той работи и иска отборът му да се разпознава, като нещо повече от Лондонски отбор. Ако беше в Ливърпул със сигурност щеше да успее. Признавам си, че не мога да надмогна съмнението, до колко на един евреин щеше да му пука за резултатите на Ливърпул

Но не може да му се отрече, че работи правилно, а Тотнъм бяха яко в битката за оцеляване през 2009.
Затова ви казвам, че сте се втренчили всички в този Мънибол и сега с успехите последните 2 г сте се надъхали, че това нещо работи, а то изобщо не е така. Единствените 3ма играчи, които се откриха на принципа Мънибол, т.е да ги намериш евтино и те да имат основна роля в успехи и да си вдигнат цената са Коутиньо, Робъртсън и Гомез. Обаче докато за 10г лаптопаджиите намериха един Коутиньо, Дортмунд намериха Санчо, Дембеле, Пулишич (нямат успехи с тях, ама счупиха парата), нашите намериха Робъртсън, а Байерн намери Алаба и А. Дейвис. За централни защитници да изброявам ли в други отбори? Та виждате, че такива удари прави всеки сериозен отбор и прехвалените ФСГ първите 5г повече се бяха омотали в собствената си каша. Ами ние бяхме стигнали дотам да взимаме под наем и да обиграваме играчи на Челси и Валенсия. Клоп още първото лято прекрати категорично тази глупава практика. И така, който иска да се втренчва и да повтаря лозунги, който иска да си отвори очите и да погледне европейския футбол. Мънибол е до време, дори да стигнеш нови върхове с него в началото, ти няма как да се задържиш там с ниски заплати и да чакаш всеки следващ със статистика да ти е новия Робъртсън. Ако погледна заплатите на Ред Сокс онзи ден, сигурно разбра, че и там приключи тази мантра. Те може и да си ги намират със статистиката, ама никой не играе за слава.
Ще изкажеш ли мнение по въпроса или просто пита?