Хубаво е да има интрига за всички места, а не 2 отбора да се откъсват рано рано и ВЛ да се превръща в Ла Лига нещо което виждаме от 2017/2018г. насам (тогава Ман. Сити направи 100 точки, но пък и Ман. Ю макар и доста назад от тях се бяха откъснали пред 3тия и 4тия). После дойде настоящата ера на противоборство между втория отбор на Манчестър и първия на Ливърпул (чисто исторически). Впрочем триъгълника Манчестър-Ливърпул-Лийдс е произвеждал през годините едни от най-бруталните и кървави дербита, чел съм на тая тема исторически препратки просто хората от тези три града и области се мразят и в червата помежду си особено между Йоркшър и Ланкашър враждата е няколковековна.

За мен обаче Лийдс ако не си оправят играта в защита (оня ден Фулъм без малко да им изравни от 4-1), то те също могат да се окажат в борбата за оцеляване. Доколкото помня Блекпул през 2010/2011г. изпадна с близо 60 вкарани гола, но пък допусна още повече, така Лийдс трябва да погледнат този пример и да имат едно наум. Марсело Биелса през цялата си кариера никъде не изгради отбор със стабилна защита, впрочем той затова и няма никакви трофеи във визитката си, а просто някои по-добри класирания и хубав футбол, който обаче не е ефективен макар и да радва окото.
Ливърпул на хартия направи добри трансфери за дълбочината на състава, но няма гаранция как ще се впишат съответните играчи и дали Тиаго например няма да се контузва още по-често, той така или иначе за първи път играе в толкова натоварващо физически първенство. Жота е играч средна класа както и Цимикас, но са идеални за широчината на състава им. Челси също не ги отписвам, но така и остана непонятна за мен избора на тактика на Франки срещу Ливърпул. Толкова дефанзивно вкъщи сигурно и отбор от Източна Европа няма да излезе срещу Ливърпул, а Челси все пак с играчите, които разполага трябва да играе съвсем различен футбол... Дано Лампард си вземе поука, че така със страх трофеи не се печелят, още по-малко да биеш най-силните отбори в Англия. Манчестър Юнайтед вече казах че с норвежкия ментак няма да ги бъде, щом дори легенда като Гари Невил не се сдържа и изригна (а той по принцип е сдържан по характер), значи нещата при тях наистина са достигнали връхна точка на кипене и скоро ми се струва че Оле ще изхвърчи. Дадоха Сърът беше на стадиона оня ден също беше почервенял от гняв гледайки представянето на отбора. Аз лично очаквам скрития фаворит за нещо повече тоя сезон да е Арсенал на Микел Артета. След като оправи бакиите оставени от Емери, се вижда че има ясен план за бъдещето и отбора играе все по-добре. Победи последователно Ман.Сити, Ливърпул и Челси в рамките на 2 седмици - това няма как да е случайно, така че за мен Арсенал си е претендент за зона ШЛ. И остана Тотнъм на мрънкалния - там без коментар...мачът им срещу Локото беше показателен какво ги чака...

П.С. Не очаквам нещо кой знае какво от Евертън дори и с Анчелоти. Те редовно тръгват добре и накрая нищо. За последно Дейвид Мойс ги класира за зона ШЛ през 2005/2006г., но тогава отпаднаха от Виляреал в квалификацията за груповата фаза.