Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот pomiqrat » 17 сеп 2020 17:52

insaneboy1 написа:
pomiqrat написа:30 млн заразени и 1 млн смъртни случая Това колко под 1% прави?

1/30 = 3,33% ти май си бая зле с математиката

Ако бях добре щях ли да питам
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 17 сеп 2020 18:19

maikop написа:
favaca8888 написа:
maikop написа:Смейте се, смейте се...есента идва. Ноември като започне недостигът на легла ще ви видя тогава какви ще ги плещите. :roll:

Я да видим света :
Население: около 7,5 млрд души
Положителни проби на Ковид : 29 980 353
Излекувани : 21 476 856
Активни : 7 556 256( от които няма конкретни данни колко са в интензивно отделение и в критично състояние).
Смъртни случаи от декември месец 2019-та година при първи установени официално в Ухан - 947 241 ( 3,16% смъртност).

Що така "издиша" теорията за смъртносен вирус? :roll:

Тия дето ги броят за излекувани, изобщо не са такива. Показаха сумати случаи на уж излекувани на снимките на белите им дробове се виждаха петна и трайни поражения, които ще останат за цял живот. Да не говорим, че има случаи и на повторно заболели само месец след като уж са били излекувани. Реално не си същия човек след като си преминал през този вирус.

:lol: :lol: благодаря,сърдечно ! Истински ме разсмя.Значи сега това не е верно,така ли???
Верно е само черното,страшното,милионите... :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 17 сеп 2020 18:23

CSKA 78 написа:Какво е положението в света?! Днес заразените станаха над 30 млн.!!! А до 15-на дни смъртните случаи ще станат 1 000 000 души!
За вчера отчетените заразени в света са над 300 000! Смъртните случаи са над 6000 ! Редица страни като Франция, Испания, Австрия и доста други наложиха нови мерки! А в Израел вече отново има карантина!
Та очаквам положението рязко да се влоши в следващите месеци, преди да се подобри! А за подобрението ще трябва да почакаме поне 1 година!

Айде стига бе ! :o 30 млн. !!!1 млн, 300 000 аууу.
Редица страни.... Малее,мале.
Що ми звучи познато като начин на говорене ?
Бойко,ти ли си :lol:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 18 сеп 2020 11:46

В крайна сметка колегите се оказаха прави - нищо кой знае какво по-специално в този вирус, в сравнение с другите грипни такива. От месец-два въобще не съм отварял каквато и да е било новина за ковид. Телевизия пък по принцип почти не гледам. Ами животът си тече по най-обикновеният резонен начин както преди. Малко маските по магазини и транспорт намекват за нещо по-различно, но и те не правят впечатление вече. Наскоро погледнах - по 100-200 случаи на ден при отворено общество без изолации. Ами то имате ли представа по колко на ден минават през лекарските кабинети с друг тип грипоподобни вируси, тъй като те също не изчезват напълно лятото, но никой не изледва за тях, вероятно хиляди. Сега, ясно е, че е една идея по-сериозен за възрастни хора особено от стандартните вируси. Но начинът му на разпространение си е напълно стандартен. В противен случай щеше да има тотален мор.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Testa_di_Legno
Контакти:

Мнениеот Testa_di_Legno » 18 сеп 2020 12:25

insaneboy1 написа:

1/30 = 3,33% ти май си бая зле с математиката

Далеч не подценявам заплахата от коронавируса, но ако въпросът е каква част от общото население на света представляват 30-те милиона лабораторно доказани случаи на ковид-19, то отговорът наистина е по-малко от половин процент. ;)
Само "Левски"!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

ВъТъФъ !?!?!?!?!?

Мнениеот Drunken_Master » 18 сеп 2020 20:40

АХАХХАХАХХХХХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХХАХХАХАХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

maikop

Мнениеот maikop » 19 сеп 2020 10:39

Нова карантина в Испания след над 14 хил. нови случая за ден и 239 жертви ! Островните курорти също вече са изолирани и никой няма право да напуска своя район, което значи и край на туристическия сезон там ! В Мадрид 6 квартала под тотална блокада. Очаква се до седмица при това темпо да започне нов недостиг на легла като през април и да гледаме пак клипове на лежащи по коридорите на болниците хора. :shock: Франция върви по същия път с 13хил. нови случая. Дано на нас ни се размине втората вълна, но е малко вероятно и с нашата здравна система просто не знам какво ни чака... Засега ни спасява и ниската гъстота на населението спрямо тази в Западна Европа и др. части на света. :roll:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 сеп 2020 10:25

Ама то имаше ли първа вълна за да идва втора? :lol: Деа, къде ги изтървахме тези чували с трупове, този ад... странна работа.

--
И заради разни ревльовци останах без нормална почивка за първи път от както се помня, гръм да ги удари деа. То и без това шанса за млад и здрав човек е кажи речи сходен с тази корона дивотия.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 20 сеп 2020 10:31

Thsmith написа:Ама то имаше ли първа вълна за да идва втора? :lol: Деа, къде ги изтървахме тези чували с трупове, този ад... странна работа.

:lol: :lol: :lol:

Има един много популярен в ютюб "Киро Брейка", дето вика: "Казват, че тоя вирус бил направо като трета световна война ?! Че аз война с 50 убити, не съм чувал да има..." :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 сеп 2020 10:32

CSKA 78 написа:Гледам, че Бай Тръмп настоява ваксините да се използват колкото се може по-скоро, което явно е част от предизборната му кампания! Но ако ваксината не е напълно тествана за странични ефекти и дали влияе на вируса, тогава може да създаде повече проблеми на хората, които ще я използват, отколкото ако не са си сложили ваксина! Така че аз засега ще изчакам за ваксина! Ще си сложа такава, чак когато е напълно тествана и доказано ефективна!

ПП Последните изречения за ваксината съм ги написал, защото някой беше задал въпрос за нея!

Да, а това е другата огромна вреда, която нанасяте и така ще ни излезе през носа, че направо не е за приказка.

Покрай тази дивотия ще откажете една камара хора от ваксините като цяло. Всякакви антиваксърски идиоти ще разцъфнат и ще събудите някои наистина опасни зарази. Ама какво ви интересува вас, важното е да има рев за проклетия грип, а последствията ще ги оправя някой друг.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”