Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Thsmith » 01 сеп 2020 13:54

СЗО със завой: Швеция се справяла най-добре с коронавируса

Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане на леки мерки за борба с пандемията на коронавирус в дългосрочен план трябва да бъде модел за други държави. Такова е мнениего на д-р Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за местно радио, предаде БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Специалният пратеник допълни, че властите в страната разчитат на добросъвестността на населението, като не въвеждат строги ограничителни мерки. Според него подобна стратегия трябва да се следва и от други държави в бъдеще.

Шведските власти не наложиха строги карантинни мерки, призовавайки хората да поддържат социална дистанция и по възможност да работят отдалечено. Училищата, детските градини и ресторантите останаха отворени, но всички публични събития бяха отменени.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2020/09/01/szo-s ... usa.461556
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Мнениеот Бисер Шматков » 02 сеп 2020 19:22

В момента ги гледам протестите...уважавам гражданската позиция на хората, но ми прави впечатление, че повече от 90% от участниците в демонстрацията са без маски. Ясно е, че при такова голямо струпване на граждани на едно място, е на практика невъзможно да се спазва дистанция, поради което е важно да се носи лично предпазно средство. Редно е организаторите („Отровното трио“) да следят за това, че се спазват противоепидемичните разпоредби. Рисковете що се отнася до разпространението на заразата са по-малки на открито, но за съжаление все пак ги има.

Правителството допусна грешка с прекалено бързото разхлабване на ограничителните мерки, в това число и отварянето на стадионите.

Реших да започна петиция срещу присъствието на публика по време на срещите от родното първенство (аз съм човек, който е много запален по футбола, но смятам, че трябва първо да се изчистим окончателно от вируса или поне да стигнем до етап, при който броят на заразените всеки ден е под 10):

https://www.peticiq.com/282887?fbclid=I ... F24ZdnS0Rc

Ако Борисов и здравните власти искат да се харесат на феновете, нека да пуснат публика на мачовете на българските отбори от евротурнирите.
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 03 сеп 2020 00:24

А да си евеш п.тката мила майчина от зад Шматков, може ли ?
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Бисер Шматков
Контакти:

Мнениеот Бисер Шматков » 03 сеп 2020 01:31

Вече уточних, че съм футболен запалянко от доста време, но това не означава, че няма обстоятелства, при които футболното фенство трябва да остане на заден план. Мен най-вече ме дразни това, че правителството се огъва под натиска на всякакви фенски организации и непрекъснато сменя плочата - за мен не е допустимо министърът на здравеопазването да приема заповеди, а само след няколко дни да ги отменя, без каквато и да е обосновка (това вече се случи няколко пъти). Аз бих привел и още един съществен аргумент - има опасност хората, които не гледат футбол, с право или не, да започнат да обвиняват феновете за нарастването на броя на новите случаи на коронавирус. Това би било несправедливо спрямо самите привърженици на най-великата игра, защото в момента се провеждат и други масови прояви (протести, летни фестивали и т.н.) Аз по никакъв начин не съм настроен срещу футболните агитки, дори напротив. Много от тях са участвали и участват в инициативи, които заслужават само похвали:

https://topsport.bg/botev-plovdiv/fenov ... irusa.html

Ако ултрасите наистина вярват в правотата на тезите си, моята препоръка е да се организират и да влязат на стадиона на някой международен мач с участието на български отбор. Нека по този начин да изразят протеста си и срещу западноевропейците, които не пускат публика на стадионите. Точно срещу чуждестранен отбор е най-логично да подкрепят българското (макар в "Лудогорец" и ЦСКА българите да са кът).
България през розови очила!

http://www.youtube.com/watch?v=AuA3T9Mh2OE

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 14 сеп 2020 16:34

Да не Ви е убила короната? Губите се нещо!
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 15 сеп 2020 00:39

pomiqrat написа:Да не Ви е убила короната? Губите се нещо!

Ами...., такъв понеделник с толкова заразени не е имало месец и половина.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 сеп 2020 08:51

NOMER14 написа:
pomiqrat написа:Да не Ви е убила короната? Губите се нещо!

Ами...., такъв понеделник с толкова заразени не е имало месец и половина.

Проби или хора. Или папая? :lol:

maikop

Мнениеот maikop » 15 сеп 2020 19:18

Смейте се, смейте се...есента идва. Ноември като започне недостигът на легла ще ви видя тогава какви ще ги плещите. :roll:

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 16 сеп 2020 22:27

maikop написа:Смейте се, смейте се...есента идва. Ноември като започне недостигът на легла ще ви видя тогава какви ще ги плещите. :roll:

Я да видим света :
Население: около 7,5 млрд души
Положителни проби на Ковид : 29 980 353
Излекувани : 21 476 856
Активни : 7 556 256( от които няма конкретни данни колко са в интензивно отделение и в критично състояние).
Смъртни случаи от декември месец 2019-та година при първи установени официално в Ухан - 947 241 ( 3,16% смъртност).

Що така "издиша" теорията за смъртносен вирус? :roll:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 16 сеп 2020 22:32

Ааа и още нещо.Никъде не се съобщава КОЛКО ПРОБИ направиха ДОСЕГА? :oops:

Върни се в “Свободна зона”