Селекцията в Ливърпул

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Селекцията в Ливърпул

Мнениеот Red_Neck » 12 авг 2020 11:34

Разтягаме си локуми за случая "Тимо Вернер", но защо никой не вникна в мнението на самия Клоп за проваления трансфер:
All clubs are losing money! How do I discuss with the players about things like salary waivers and on the other hand buy a player for £50-60m — we’d have to explain.
‘If you want to take it seriously and run a normal business you depend on income. ‘And we have no idea how much the club will earn — especially because we don’t know when we can start playing in front of spectators again. ‘At the moment, without spectators, we have to pay back on season tickets and probably sell none next year. At least maybe the first 10 or 15 games. VIP areas won’t be packed and tickets won’t be sold.’

т.е. според самия Клоп, подписването с Вернер в онзи момент би могло да взриви съблекалнята и наруши климата в отбора!
Голям мерак да се превърнем в ходещия цирк ПСЖ.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
fkbl1
Контакти:

Мнениеот fkbl1 » 12 авг 2020 11:36

KOPScousers написа:
fkbl1 написа:Без да се вкупскам в спорове относно собствениците, минавам само да задам въпрос, на който никой анти-FSG настроен не отговаря.

Кой собственик на футболен клуб бихте искали да е собственик на Ливърпул?

Веднага ти казвам - ако Ливърпул беше собственост на някой чаршаф, подобно на Сити и ПСЖ, този клуб, с този треньор, щеше да бъде доминантна сила в продължение на няколко години, както беше Барселона в периода 2006-2016, примерно. Казвам го без никакво съмнение. Клоп прави чудеса с бюджет, прилягащ на отборите от последните 5 места на таблицата и нетно похарчените пари, откакто е начело, го доказват. Представи си какво щеше да е, ако имаше собственици зад гърба си, които не се циганят за няколко милиона и му купуват, нека не е всяка, но да речем 4 от 5 основни трансферни цели. Какво ли шеше да е тогава? :roll:

Разбрано, искаш клубът да изгуби идентичността си. Искаш да сме като Сити и ПСЖ.

Бъде сигурен, че това няма да се случи никога.

Говорихме за истински собственици, а не за такива като на FIFA или Football Manager.

P.S. Абрамович също не се брои.

Потребителски аватар
mitko9311
Контакти:

Мнениеот mitko9311 » 12 авг 2020 13:29

Честит първи трансфер на всички :) От много време не съм писал тук и да се изкажа и аз доволен съм много от трансфера и се надявам да се справи!

За спора със собствениците и трансферите бих изразил мнение също. Не искам в отбора да има лиглъовци като Погба например или чаршафи за собственици и да взимаме най най играчите, но не можем да кажем на черното бяло и без Клоп този отбор никога нямаше да спечели нищо с тези собственици. Да инвестираха един път и не се получи, но успяха да избият парите от почти всички дървени трансфери тип Анди Керъл и сега когато нищо не пречи да се инвестира нещо от джоба им. Отбора върви много добре финансово и правят някакви подобрение като повече места, тренировъчен комплекс и тн, но пък и вече спонсорите и приходите на отбора са 10 пъти по-по от началото. Не можем да отречем, че този отбор има и голямата доза спортен шанс, защото важните играчи на отбора не се контузват въобще или сериозно, но този късмет няма да е вечен и нищо не пречи да се взимат футболисти по-често било то и с по-нисък статус на известност. Представете си само как би изглеждал Ливърпул без Мане, Фирмино и ВВД за около 2 месеца???? Този отбор не може вечно да издържа с едни и същи играчи и беше редно всяка година лека полека да се запъват дупките и да се интегрират някакви нови . Колко години се чака за да може Ливърпул да има по 2 бека и да не се чудим как Милнър или Хендо ще се мъчат на бека?? Нека добавим факта, че и нямаме отбор който да се бори на повече от 2 фронта и всяка година отпадаме е така от някакви си картонени купи, защото нямаме 3-4 читави резерви да влезнат и да спечелят мача. Пресен пример е мача с Атлетико в ШЛ триото в атака нямаше ден и от 40 удара вкараха 1 и отзад на вратата не беше Алисън и сега вместо Ливърпул да играе в ШЛ и с тези слаби съперници да стигне финал ще гледат от дивана. Вярвам на Клоп и знам че може от всеки футболист който не съм чувал да направи звезда, но въпроса е някой да му ги купи.

По-повод трансферите се надявам на ЦЗ и КРИЛО задължително и дано крилото не е Саар( цената не виждам как ще бъде платена + не ни трябва още един който няма да играе когато има Купа на Африка достатъчно такива имаме)
[wrapimg=]https://lh3.googleusercontent.com/-8gXe-kXWJU0/UzM7OTjWN_I/AAAAAAAAB8M/dQK3TygTMeU/s0/26-03-2014-GifNumber-238.gif[/wrapimg]

kircho_baretata
Контакти:

Мнениеот kircho_baretata » 12 авг 2020 14:27

Около Вайналдумката нещо поутихнаха нещата за нов договор. Тия янкита да не са му наточили секирата, при само 1 година от договора, а е и "стар" вече на 28 г. Пепел ми на устата де ама де да знам как сме с финансите.

Потребителски аватар
SgtLiberty
Контакти:

Мнениеот SgtLiberty » 12 авг 2020 14:50

mitko9311 написа:Честит първи трансфер на всички :) От много време не съм писал тук и да се изкажа и аз доволен съм много от трансфера и се надявам да се справи!

За спора със собствениците и трансферите бих изразил мнение също. Не искам в отбора да има лиглъовци като Погба например или чаршафи за собственици и да взимаме най най играчите, но не можем да кажем на черното бяло и без Клоп този отбор никога нямаше да спечели нищо с тези собственици. Да инвестираха един път и не се получи, но успяха да избият парите от почти всички дървени трансфери тип Анди Керъл и сега когато нищо не пречи да се инвестира нещо от джоба им. Отбора върви много добре финансово и правят някакви подобрение като повече места, тренировъчен комплекс и тн, но пък и вече спонсорите и приходите на отбора са 10 пъти по-по от началото. Не можем да отречем, че този отбор има и голямата доза спортен шанс, защото важните играчи на отбора не се контузват въобще или сериозно, но този късмет няма да е вечен и нищо не пречи да се взимат футболисти по-често било то и с по-нисък статус на известност. Представете си само как би изглеждал Ливърпул без Мане, Фирмино и ВВД за около 2 месеца???? Този отбор не може вечно да издържа с едни и същи играчи и беше редно всяка година лека полека да се запъват дупките и да се интегрират някакви нови . Колко години се чака за да може Ливърпул да има по 2 бека и да не се чудим как Милнър или Хендо ще се мъчат на бека?? Нека добавим факта, че и нямаме отбор който да се бори на повече от 2 фронта и всяка година отпадаме е така от някакви си картонени купи, защото нямаме 3-4 читави резерви да влезнат и да спечелят мача. Пресен пример е мача с Атлетико в ШЛ триото в атака нямаше ден и от 40 удара вкараха 1 и отзад на вратата не беше Алисън и сега вместо Ливърпул да играе в ШЛ и с тези слаби съперници да стигне финал ще гледат от дивана. Вярвам на Клоп и знам че може от всеки футболист който не съм чувал да направи звезда, но въпроса е някой да му ги купи.

По-повод трансферите се надявам на ЦЗ и КРИЛО задължително и дано крилото не е Саар( цената не виждам как ще бъде платена + не ни трябва още един който няма да играе когато има Купа на Африка достатъчно такива имаме)

Добре дошъл отново!
Изображение[wrapimg=]http://media.giphy.com/media/ToMjGpCfw8Z8BjKfAxG/giphy.gif[/wrapimg] Изображение

john barnes

Мнениеот john barnes » 12 авг 2020 17:21

kircho_baretata написа:Около Вайналдумката нещо поутихнаха нещата за нов договор. Тия янкита да не са му наточили секирата, при само 1 година от договора, а е и "стар" вече на 28 г. Пепел ми на устата де ама де да знам как сме с финансите.

Абе и на мене ми мина това през акъла да ти кажа...да му вземат сега някаква цена,щото догодина става фрий. Тиаго никакъв шанс да дойде,имаме прекалено много халфове,освен ако не продадем или Милнър или Джини,чак тогава вече можем да го вземем,ако псж не са ни изпреварили.
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 12 авг 2020 19:30

kircho_baretata написа:Около Вайналдумката нещо поутихнаха нещата за нов договор. Тия янкита да не са му наточили секирата, при само 1 година от договора, а е и "стар" вече на 28 г. Пепел ми на устата де ама де да знам как сме с финансите.

Вайналдум прави 30 през Ноември

kircho_baretata
Контакти:

Мнениеот kircho_baretata » 12 авг 2020 21:22

wolf написа:

Вайналдум прави 30 през Ноември

Коректна забележка, подмладил съм го една година.

hakuna_matata

Мнениеот hakuna_matata » 12 авг 2020 21:30

Това гърче едва ли е дошъл за да бъде просто резерва на Робъртсън особено на тая възраст, в която трябва да играе. Според мен ще е амбициран да се наложи отляво и ще има голяма конкуренция с Робъртсън.

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 13 авг 2020 05:54

Red_Neck написа:Разтягаме си локуми за случая "Тимо Вернер", но защо никой не вникна в мнението на самия Клоп за проваления трансфер:
All clubs are losing money! How do I discuss with the players about things like salary waivers and on the other hand buy a player for £50-60m — we’d have to explain.
‘If you want to take it seriously and run a normal business you depend on income. ‘And we have no idea how much the club will earn — especially because we don’t know when we can start playing in front of spectators again. ‘At the moment, without spectators, we have to pay back on season tickets and probably sell none next year. At least maybe the first 10 or 15 games. VIP areas won’t be packed and tickets won’t be sold.’

т.е. според самия Клоп, подписването с Вернер в онзи момент би могло да взриви съблекалнята и наруши климата в отбора!
Голям мерак да се превърнем в ходещия цирк ПСЖ.

Това е което янките са съобщили на Клоп и той после го казва на пресконференцията. Нали не си мислиш, че той е човека който взима финансовите решения ? Той просто е мениджъра и янките му го сервират това по телефона и той трябва да го съобщи. Как точно си представяш заплатата на Вернер, която сиг щеше да е нещо от сорта на 120 000 да взриви съблекалнята. Това са поредните скалъпени извинения на янките, нищо друго. А и това е старо изказване отпреди около 2 месеца, когато не се знаеше какво ще е положението с тв правата. Сега се видя, че приходите от тях не са толкова засегнати, както се спекулираше тогава. Спонсорите си имат договори и ще си ги изпълнят (макар 2 от тях току що да бяха прекратени, но не заради короната). Голямата загуба ще е от билетите. Но това важи за абсолютно всички отбори. Айде изчакай края на трансферния прозорец да видим колко от отборите ще са на плюс от трансферите. Защото както вървят нещата на 90% е сигурно, че за 4то от 5 лета със Клоп ние ще сме на плюс.
fkbl1 написа:Без да се вкупскам в спорове относно собствениците, минавам само да задам въпрос, на който никой анти-FSG настроен не отговаря.
Кой собственик на футболен клуб бихте искали да е собственик на Ливърпул?

Ами за съжаление футболът се изроди последните 15 г страшно много с навлизането на собственици от рода на чаршафите+мафиота, които си чешат егото и американците, които се чудят как да доят клубовете и да ги превърнат просто в един завод за печалба, а не спортен клуб. С доминацията на Байерн и Ювентус в Германия и Италия то наистина няма кой да посочи човек, понеже всичко се мери в успехи/купи и всички други собственици изглеждат, като бити карти. Кои са собствениците на Атлетико М например? За периода 2010-2015 спечелиха купата на УЕФА, Шампион на Испания, и едно грешно съдийско решение ги лиши от ШЛ. И построиха нов стадион междувременно. А нашите докато си преценяха риска взеха Карлинг къп :lol: На Интер какви са им приходите, че като ги пое Конте и му дадоха веднага 100 милиона само за Лукако и Ериксен, не броя другите. Защо не го чакаха да стигне финал в ШЛ и да продаде Лаутаро, преди да му купят качествени играчи? Не се вторачвайте само в ПСЖ и Сити и да ги хвалите нашите бавняри, че едва ли не са ни спасили единтичността. Аз лично ако трябва да избирам собственик (това е мнг смешно, ама все пак) бих взел този на Хофенхайм. Не ме интересува, колко пари има. Харесва ми как работи и как не се изхвърля да купува някакви звезди и да си помпа мускулите. Ама човека си инвестира в родното село, не е като тези чикиджии, къде само гледат да се перчат или как да печелят на счетоводните книги за сметка на терена. Германец е, не е чаршаф, не е американец. Ако можеше германци да се сложат за президенти на всички клубове, всичко щеше да работи перфектно.

Върни се в “Ливърпул”