Ла Лига: Атлетик Билбао - Реал Мадрид - 0:1 FT
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Ла Лига: Атлетик Билбао - Реал Мадрид - 0:1 FT
Това на снимката е стоп кадър от телевизията и паса е към Видал т.е. крайният играч на Барселона. Впоследствие той я поема и играе с нея.
Re: Ла Лига: Атлетик Билбао - Реал Мадрид (Неделя)
Dani Kiki написа:JimBeam написа:Bernaleo написа:Угодно беше пропусната ..
Няма как да се даде наказателен удар тук след като топката изобщо не е насочена към този играч. Няма голова ситуация, която да му пречи да овладее топката понеже през това време същата се разиграваше извън наказателното поле и не беше насочена към него. Колкото и да ви се иска да се свири тук както обикновено на ваши мачове става във ваша полза няма как да се случи.
Няма значение къде е топката - когато има нарушение в наказателното поле трябва да се свири дузпа. На мач между България и С. Ирландия 1972 г. съдията свири дузпа за нас, когато звездата на североирландците Джордж Бест изрита Бонев в собственото си наказателно поле, а топката беше в половината на България. Мисля, че и на един мач на Дания преди години беше свирена подобна дузпа.
Този е съдия, колкото аз съм Халеевата комета

[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- paceto
- Контакти:
Re: Ла Лига: Атлетик Билбао - Реал Мадрид - 0:1 FT
Dani Kiki написа:paceto написа:Поне като се опитваш да се правиш на обективен да се беше подготвил по добре за това нещо. Ситуацията с Пепе и топката била някъде далеч, а както може да видиш от клипа си е чиста ситуация при атака (топката е между двамата играчи, а не да се разиграва някъде извън наказателното поле), което е логично и нормално да се обсъди нарушение и дузпа. И недей дава за примери ситуации от преди 50 години, защото правилата се променят и няма никаква логика да ми даваш за пример ситуация от мач през 1972 и друг такъв от 2020. Като си тръгнал дай да извадим и такива от 1934?![]()
Що не вземеш да коментираш ситуациите на Барселона, а все се навираш да коментираш тези на Реал? Коментирай им техните като например дузпата им срещу Леганес, дузпите срещу Атлетико (и в двете посоки), нарушението на Меси, което направи без топка т.е. удар, за който трябваше да бъде изгонен, а човека дори и жълтон картонче не му показаха.
Я кажи тук имали засада?
Съжалявам, че не се появявам по разписание във форума, но в реалния свят имам интересен и пълноценен истински живот. И, моля, не ми определяй къде да се навирам и какво да коментирам, защото като гледам има доста голяма разлика в годините ни.
Извинявам се, че сгреших със ситуацията с Пепе. Имах предвид подобно (и не толкова грубо) положение до тъчлинията, където изрита противник без топка и страничния съдия и треньори ги разтърваха. Всъщност, изцепките на Пепе са толкова много, че човек лесно може да се обърка. А относно старите мачове, правилото за фаул или дузпа е едно и също и през 1934, и 1972, и през 2020 г. - да има нарушение и топката да е в игра. Затова и има термин "удар (нарушение) без топка", когато играта е в страни от ситуацията. Покажете ми текст в правилника, където е посочено къде трябва да е топката при нарушение - на половин метър или на другия край на игрището, и аз ще се извиня и ще призная грешката си.
За снимката - да кажем, че топката е подадена (не си личи ясно дали не е още в Меси), преди 20 години щеше да е категорична засада, но днес зависи кой в последствие играе с нея. Ако е най-левия нападател ще се свири засада, но тези в дъгата са покрити и играта продължава.
За поне две от дузпите на Барса и Атлетико нямаше добро повторение, за да се види дали действително има контакт, за да се свири нарушение. Често краката на играчите са един върху друг на изображението, но не може да се каже дали има спъване или е симулация. И за една от най-скандалните дузпи в последните години за Реал срещу Юве 2018 г. също няма читав кадър да се види дали Васкес въобще е докоснат.
Нямам физическа възможност да гледам всички мачове, които се предават, и да коментирам спорни ситуации. Както виждаш доста време не съм коментирал нищо. Интересно ми е, че прекалено много се вживявате в този форум. Раздавате милиони на поразия, правите гръмки трансфери, а всъщност от вас нищо не зависи. За 50 години по стадионите и пред телевизора съм се убедил, че футболът е само една игра. Напоследък доста се комерсиализира и стана зависим от разни шейхове и милиардери и май тръпката се позагуби, защото прекалено много играят парите. Но пак си е добрият стар футбол!
Бъди здрав!
Не се появяваш по разписание, а всеки ден влизаше след като те запитах по тези въпроси. И да имам право да негодувам понеже ти идваш тук само и единствено с цел провокации, а такива не са позволени никъде във форума без значение дали става дума за раздела на Реал, Ливърпул и т.н. Това пък за годините изобщо няма да го коментирам понеже нито ме знаеш на колко съм, нито пък има някакво значение.
Значи относно снимката тя е стоп кадър от излъчването на мача и е точно в момента на паса на Меси към Видал (номер 22), който впоследствие играе с нея и докарва до това положение, че им свирят дузпа в 81 минута при резултат 0:0, с което и побеждават с 1:0.
Коментираш дузпите на мача с Барселона и Атлетико и чудно как пък там нищо не се виждало както трябва, не можело да се каже има ли докосване, спъване и прочие, а що се отнася до ситуациите на Реал винаги всичко се вижда и си винаги категоричен относно ситуациите? Как така се получава, че винаги като стане нещо подобно ти си пръв тук да коментираш как съдията ни бутал и било се виждало ясно?
Никой няма физическа възможност да гледа всички мачове, но и тук както горе как все пък си гледал наши мачове и си на първа линия да коментираш ситуации и прочие? За другите отбори нямаш време, ама явно за Реал винаги намираш и идваше тук с провокативните си коментари, че дори и груб език?

Ти също бъди жив и здрав!