Търся пълния запис на Левски ЦСКА 7-2

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Amity
Контакти:

Re: Търся пълния запис на Левски ЦСКА 7-2

Мнениеот Amity » 30 юни 2020 19:28

Мачът беше излъчван директно. Казвам го, защото го гледах. Бях дете. Тогава нямаше компютри и това, което показваше телевизията, си оставаше в нейните архиви. Би трябвало записът да е запазен, но от гледна точка на омразата към Левски е по-вероятно да е имало нареждане да се унищожи или пък да се оставят сао отделни моменти. Не случайно точно тогава измислиха обединение между Левски и Спартак, а за да не е очевадно сториха същото с ЦСКА "Ч. знаме" и Септември (обединеният клуб получи името ЦСКА "Септемврийско знаме"). А "обединиха" по подобен начин Славия и Локомотив и новият клуб стана ЖСК Славия.

Комунистите си правеха каквото искат. Подобна гавра стана през 1985 г., когато един поръчков съдия съсипа мача между Левски и ЦСКА на финала за купата и после доста играчи лишиха завинаги от състезателни права, а самите отбори станаха Витоша и Средец. Причината за това беше, че по това време Левски постоянно побеждаваше ЦСКА и на някого това не се хареса.

Потребителски аватар
PYCE_BG
Контакти:

Мнениеот PYCE_BG » 01 юли 2020 01:15

Мача го даваха по телевизията! 1968 година в БТ не е имало техника да правят пълен запис на мачовете. Превиха се единствено повторения на головете, даже не съм сигурен дали и това правеха през 1968-ма година. Николай Колев-Мичмана беше прегракнал от викане и вероятно се е бил насрал от кеф! Ха-ха!

free0909
Контакти:

Мнениеот free0909 » 01 юли 2020 10:50

Мача го даваха, помня, макар тогава да бях малък. А, доколкото знам, има архив на всичко излъчвано по телевизията от основаването и досега. Но за съжаление голяма част от този архив беше унищожен поради рошите условия за съхранение в хранилището в Захарна фабрика/последните години на практика нямаше покрив/. След 2000 година всичко читаво от архива се свали в дигитален вариант. Но мача явно го няма, ако го имаше, все някой щеше да го качи в канала си в Ютюб, все пак много млади искат да го гледат, могат да се изкарат някакви пари от реклами. Въпреки, че въпроса с авторските права е спорен. Но едно официално запитване до БНТ няма да навреди, позовете се на Закона за достъп до информация.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 юли 2020 01:41

Според мен петте минути, които ги има в интернет, са сглобени от различни камери за излъчване на поредния Кинопреглед. В салоните за кино преди игралния филм се пускаха кинопрегледи с различна тематика.

Потребителски аватар
Fester
Контакти:

Мнениеот Fester » 02 юли 2020 11:14

За съжаление няма да стане с БНТ, уви! В края на миналия век от Софийския университет ни караха да минаваме некви стажове по медиите за некви глупости, вече не помня и аз защо. Аз отидох в Телевизията-майка и абсолютно буквално първото нещо, което направих, беше да сляза в архива и да питам имат ли пълен запис от 7:2. Странно за мен, хората откликнаха и започнаха да ровят и да го търсят. След няколко часа специално ми се обади Данчо, един от служителите в архива тогава, за да ми каже, че нямат запазен пълния мач, само репортажа, който всички сме гледали. Така че няма смисъл да се пробвате чрез БНТ за най-огромно съжаление. Единствено остава възможността от Левски да са поискали копие от мача преди унищожаването на архива и сега да го има на някакъв забутан диск в клубната канцелария, но и това ми се струва твърде малко вероятно.

Exeter
Контакти:

Мнениеот Exeter » 02 юли 2020 15:34

Amity написа:Мачът беше излъчван директно. Казвам го, защото го гледах. Бях дете. Тогава нямаше компютри и това, което показваше телевизията, си оставаше в нейните архиви. Би трябвало записът да е запазен, но от гледна точка на омразата към Левски е по-вероятно да е имало нареждане да се унищожи или пък да се оставят сао отделни моменти. Не случайно точно тогава измислиха обединение между Левски и Спартак, а за да не е очевадно сториха същото с ЦСКА "Ч. знаме" и Септември (обединеният клуб получи името ЦСКА "Септемврийско знаме"). А "обединиха" по подобен начин Славия и Локомотив и новият клуб стана ЖСК Славия.

Комунистите си правеха каквото искат. Подобна гавра стана през 1985 г., когато един поръчков съдия съсипа мача между Левски и ЦСКА на финала за купата и после доста играчи лишиха завинаги от състезателни права, а самите отбори станаха Витоша и Средец. Причината за това беше, че по това време Левски постоянно побеждаваше ЦСКА и на някого това не се хареса.

Не, не Средец, а мноооого далечното от ЦСКА - ЦФКА Средец! Червени боклуци!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 юли 2020 20:40

2 години по-късно им добавят Цфка.

sokoleto46
Контакти:

Мнениеот sokoleto46 » 03 юли 2020 18:56

В онези години имаше един писател : Антон Антонов-Тонич.Той беше левскар.След въпросния мач той написа разказ,който се казваше "Най-хубавата музика".По онова време можеше да се обадиш по телефона на определен номер и записан глас съобщаваше
резултатите от футболните мачове.И накратко разказа : двама приятели отиват на мача,после се връщат у дома и единият започва да върти телефона и винаги чува едно и също т.е резултата от този мач.Другият го пита : защо правиш това ?Бяхме на мача,знаем
резултата,а ти отново и отново пак набираш номера и чуваш пак резултата от мача ! А първият отговаря : " Това е най-хубавата
музика ! Никога няма да ми омръзне ! "
Само Левски ! И тук веднага още един разказ от Тонич.Приятел на автора си купува нова кола,което за онова време си беше голямо постижение.Грижи се за нея,мие я,чисти я и не дава прашинка да падне върху нея.Един ден от прозореца виждат,че едно хлапе драска с пирон върху колата.Веднага собственикът се втурва бесен пред къщата да накаже момчето.След малко се връща и казва :
" Хлапето му с хлапе,то взело ,че написало върху колата "Само Левски " !!!
Ето ,това е ЛЕВСКИ,приятели !!!
Ще се оправим,ще видите !
Един вехт фен на 74 години от Пловдив,колкото и да звучи невероятно ! Личен познат на Гунди-вечна му памет !

Върни се в “Левски”