Футболът е по-полезен от тичане и фитнес

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Vankata1
Контакти:

Футболът е по-полезен от тичане и фитнес

Мнениеот Vankata1 » 06 фев 2010 15:33

Футболът е по-полезен за здравето и тялото от други спортове като тичането и вдигането на тежести, установили учените.
Интензивността и разнообразието от движения във футбола осигуряват по-добро цялостно натоварване, показали серия от изследвания.
Футболът помага за намаляването на опасността от сърдечни заболявания, като сваля кръвното налягане и нивата на холестерола и е добър начин за отслябване, показват изследванията, осъществени от 50 учени в седем страни.
Ето цялата статия: http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=55356

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Re: Футболът е по-полезен от тичане и фитнес

Мнениеот maximalniq » 06 фев 2010 15:41

Когато играеш цяло лято и Футбол и баскетбол просто стават чудеса. :)
Изображение

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 06 фев 2010 15:43

Съгласен,аз също тренирам в нашия местен отбор,не ми е за цел точно да стане футболист,но ако ми се отдаде шанс ще се възползвам...Ако пък не,поне си тренирал за здраве,поддържал си форма,а не да пушиш,пиеш и др. вредни неща...Спорта му е майката,както казват в една реклама.А и насладата от футбола е велика ;) ;)

Потребителски аватар
Vankata1
Контакти:

Мнениеот Vankata1 » 06 фев 2010 15:53

Така е! Полезно е за всички! При професионалистите обаче натоварването е прекалено...

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 06 фев 2010 15:57

Vankata1 написа:Така е! Полезно е за всички! При професионалистите обаче натоварването е прекалено...

Затуй се пият химии,които след време съсипват организма 8-)

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Мнениеот maximalniq » 06 фев 2010 15:57

Vankata1 написа:Така е! Полезно е за всички! При професионалистите обаче натоварването е прекалено...

Заплатите им също. ;)
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 фев 2010 16:02

Че аз......с футбол отслабвам всяко лято, от как съм се уволнил ( зимата на 2000 г. )
Е....по някога в седмицата играем, само по веднъж....но тогава подържам форма с тичане....което също много помага !
В момента съм 90 кг. ......но съм сигурен.....че към края на Май....ще съм в нормата си..... около 82-83 кг. И причината за това....ще е основно футбола....макар и на аматьорско - любителско ниво !

П.П.
За бога братя......спрете тия цигари ! ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 06 фев 2010 16:10

THE G.A.M.E написа:Че аз......с футбол отслабвам всяко лято, от как съм се уволнил ( зимата на 2000 г. )
Е....по някога в седмицата играем, само по веднъж....но тогава подържам форма с тичане....което също много помага !
В момента съм 90 кг. ......но съм сигурен.....че към края на Май....ще съм в нормата си..... около 82-83 кг. И причината за това....ще е основно футбола....макар и на аматьорско - любителско ниво !

П.П.
За бога братя......спрете тия цигари ! ;)
Играта,колко си висок,защото 90кг. не са малко,трябва да си поне 1.90 сигурно :roll:

П.П.:Как да спрат,като първо не могат и второ-за спорта в нашата държава въобще не се дават пари...И тук подкрепям някои пушачи най-вече,които викат "Еми по-добре в нас на топло пред компа,от колкото навън в студа в и без туй отчайващото състояние на стадионите и поляните,на които играем"...Да не говорим,че няма никакви спортни игрища :|

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 06 фев 2010 16:14

Еми аз играя също за удоволствие от 3-4 години .. фактът,че преди това бях с наднормено тегло,а сега съм един от най-слабичките сред приятелите ми,говори красноречиво .. Тука в София започнаха да строят някви изкуствени и радващото е,че се запазват вече година .. Аз иначе цъкам за училищния отбор,но смятам да се пробвам лятото в софийския Академик,макар че ми е доста късно .. Така или иначе като завърша,ще бягам към чужбина,така,че нищо няма да загубя,ако се запиша .. ЦАР ФУТБОЛ !
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
maximalniq
Контакти:

Мнениеот maximalniq » 06 фев 2010 16:19

А да не говорим ,че хора като мен и вас останаха малко.Вече не е модерно да играеш футбол,модерно е да си рапе или чаргар и да имаш най-малко две кутии цигари в джоба или да стоиш вкъщи и да играеш фифа. :) Като малки се събирахме 20 човека да играем в близкото училище и имахме резервни скамейки по дълги от на Левски и ЦСКА взети заедно. :lol: Вече няма счупени прозорци ,скъсани топки по улиците,сега има... нищо няма.Скъсани кабели на интернета и това е...
Изображение

Върни се в “Игри и забавления”