Вашето мнение за клането в Батак?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Roger_Federer
Контакти:

Вашето мнение за клането в Батак?

Мнениеот Roger_Federer » 05 фев 2010 23:23

Човек трябва да обича историята си.Историята на своята родина.В последните години се появиха много спекулации,свързани с неща около Турското робство в България.Някой "велики" учени заявиха,пишейки в тонове хартия,защо думата "робство" се превръща в едва ли е мръсна,когато говорим за това турско "присъствие".Историята и животът обаче са показали,че всяко зверство си има възмездие и за всяко глупост-наказание,било то голямо или малко.Това да не познаваш собсвената си история не е добре-да,има хора,които не харесват тази наука,но когато не знаеш,не говори глупости!За съжаление знаете много добре,предполагам,как някои българи подкрепиха този немският учен,който най-хладнокръвно написа своя теория за Турското робство и в частност за Баташкото клане,през 1876 година.Перото на един невеж човек може и да е минало през ушите на много от нас,защото от една така глупост и недомислица на практика не може да произтече нищо,но ако се замислим в по-градивен план,проблемът не свършв дотук.
Правя тази тема не за да помествам разни линкове пълни с информация от подобен род лъжи като тези на немският псевдоисторик,нито съм тръгнал да доказвам дали е имало Баташко клане или не-това последното го знае всеки истински българин без значение каквъ е,какво работи и какви са му пол. убеждения-едва ли е имало българин,който да не е потръпвал при мисълта,какво е станало в навечерието на 2 срещу 3 май 1876 г.Едва ли има българин,в чието сърце да не се е отронила поне една сълза,когато е прочел не зловещите,а нечовешко жестоките детайли около масовото клане на наслението на Батак от башибозука.А ако случайно има такъв,който не е изпитвал подобни чувства,то значи или не е българин,или не е достоен да бъде част от народ като нашия,с толкова върхове и спадове,с такава велика история,с такива велики мъже,които са се борили за свободата на България,с такива велики жени,които са били такива майки,отглеждали са истински българи като Ботев,Левски и т.н.
И все пак,ако от последното ви посещение на църквата в Батак е минало доста време или за последно сте чели информация около това кърваво събитие за българската история,ви предлагам следния линк,където да прочетете и да си припомните,защото знам,че не мога да преразкажа тези неща по принцип,толкова силни са,какво остава да помествам директно това тук.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%BD%D0%B5
Тук от раздел "Баташко клане" до раздел "Краят на клането и Дървеният мост" е представено много точно жестоката истина около потушаването на въстанието в Батак.
Последна промяна от Roger_Federer на 05 фев 2010 23:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ultra1912
Контакти:

Re: Вашето мнение за Батак?

Мнениеот ultra1912 » 05 фев 2010 23:26

Ти помниш ли Батак !

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 05 фев 2010 23:32

Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 05 фев 2010 23:33

Много красив град,който има и доста богата история...Пожелавам на всеки да го посети :)

Потребителски аватар
Lord of memory
Контакти:

Re: Вашето мнение за клането в Батак?

Мнениеот Lord of memory » 06 фев 2010 00:17

и то каква история.
Какво да ни е мнението ? Ясно е.
GGMU
http://www.youtube.com/watch?v=cyIyHmG77mU
[Milan-fen] Аз само се чуда дали Манчестер направиха разлика между нас и отбори като Уигън и Бърнли.Те отнасят по толкова на този стадион.

Потребителски аватар
lokofan
Контакти:

Мнениеот lokofan » 06 фев 2010 00:58

http://vbox7.com/play:220f76bf&al=1&vid=214068
Потресаващо!!! Аз съм запален риболовец и често минавам през Батак...и много рядко пропускам да се отбия през черквата и всеки път се моля да има възмездие някаде там, Горе , въпреки че нашата религия ни учи на прошка, някои неща не могат да бъдат простени!!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 06 фев 2010 01:36

Всеки народ си има по някое свято място,което е символ на мъченичество. За японците това е Хирошима, за руснаците Сталинград(дн. Волгоград), за американците е Пърл Харбър. За нас българите, това място се казва Батак. Лично аз, един ден може да простя, но никога няма да забравя :!:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
kokic1986
Контакти:

Мнениеот kokic1986 » 06 фев 2010 02:57

Какво да ми е мнението , каквото ми е и за потурчването в РОДОПИТЕ , аз живея в Смолян и виждам резултатите дори и в днешно време (някои хора знаят за какво става въпрос)
Знаете ли ,че в Мадан (градче на окло 20км от Смолян) се чува единствено джамията по цял ден и на всякъде се говори на ТУРСКИ !!! Аз знам !!! И знам други интересни и безобразни неща за моя "роден" край които не са за форумите !!!
Това не моята "България" , това не и "България"-та на ВАСИЛ ЛЕВСКИ , ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ , ХРИСТО БОТЕВ , ИВАН ВАЗОВ , ЗАХАРИ СТОЯНОВ , РАЙНА ПОПГЕОРГИЕВА , ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ , ГЕОРГИ РАКОВСКИ ... Това не е и "България"-та на дедите ни които УМРЯХА ... за онази БЪЛГАРИЯ !!!
САМО НИЕ МОЖЕМ Д А ПРОМЕНИМ НЕЩАТА

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 06 фев 2010 03:08

ultra1912 написа:Ти помниш ли Батак !

А ти помниш ли Христо Ботев? Васил Левски? А?.............

Върни се в “Свободна зона”