blue avalanche написа:Тъй като все по-усилено се говори за "оптимизиране"(разбирай орязване) на бюджета, мисля, че е резонно да задам няколко въпроса, свързани с ДЮШ. Понеже там се наливат немалко пари...
И така. Кога, за последно, нашата ДЮШ изкара за мъжкия отбор:
1. Читав център-нападател?
2. Читав десен защитник?
3. Читав ляв защитник?
4. Читав централен защитник?
5. Читав плеймейкър?
И като отговорим на тези въпроси - има ли смисъл от тази школа?
А аз да питам: пускат ли се?
Относно плеймейкър. В момента играем без класически офанзивен халф. Това е виждането на треньора, така се играе. Тук постоянно чета за това момче Начев. Еми да го пуснат.
Бековете са ни от школата.
Найденов съм го виждал ВЕДНЪЖ да играе на позицията си - дефанзивен халф. Абе да ви питам, това дефанзивен халф да се слага за бек някаква световна тенденция ли е? ДХ по принцип не е ли по-бавничък, обикновено?
Централен защитник? Предпочита се Каргас и португалеца.
Мартин Петков при младежите не играе ли в центъра на атаката? Или е на позицията на Стас?
От тези, които си изброил, мисля, че център-нападател не може да изкараме. Плеймейкър... не знам. За тази позиция си трябва опитен футболист.
––––––––––––––––––––––––––
Някой знае ли какво се случва със Здравко? Контузен ли е?
–––––––––––––––––––––––––
Вчера зяпах Славия Прага - Пилзен. Имаше трима чужденци на терена. Почти всички футболисти на терена приличаха на някакви атлети. Скорост, комбинации, движение без топка, удари от място и без подготовка.
При нас не само българите, ми и чужденците ни изглеждат като нефутболисти. Само като погледнеш Мажурек, Насиру, Каргас. Божке... На вчерашния мач на чехите, единствено Робърта би имал място. И може би, Паулиньо. Между другото и от Лудогорец не виждам кой би се класирал в някой измежду Виктория и Славия.