Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Re: /анкета/Левски: Всичко около клуба

Мнениеот koisa » 20 май 2020 14:32

Има ли изобщо отбор в България, който да се издържа с чисти пари? Според мен няма. По един или друг начин всичко е схеми и далавери...
Едва ли има левскар, който е възхитен от дарението на Пеевски. Но едва ли това му е първото. Както каза Колев: И друг път е имало такива при други собственици, просто никой не е давал гласност. И сега можеше дарението да бъде прието без никой да разбере!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 20 май 2020 14:35

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори пред медиите след проведения днес Управителен съвет на „Герена“. Колев съобщи, че клубът ще свика Общо събрание на 6 юли.

"Движихме се по предварително начертания дневен ред. Първа точка за възможността за свикване на Общо събрание. Обединихме се около мнението, че клубът трябва да свика Общо събрание на 6 юли. Разбира се, ще има и втора дата, ако мажоритарният собственик не може да изпрати свой представител. Втората дата е 22 юли. По-важното е да разберем дали ще получим разрешение да проведем общото събрание на закрито. Левски разполага с над 1000 акционери, може да го направим и на стадион „Георги Аспарухов“. Запознах ги с някои мерки които сме предвидили за увеличаване на приходите. Не сме обсъждали вариант за обезсилването на акциите. Това крие рискове, а и изисква разрешение от мажоритарния собственик", заяви Колев.

"Не мога да ви дам разчет колко пари ни трябват. Да речем, че до края на юли ни трябват 3 милиона. Беше обсъден въпросът с дарението на Пеевски. Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарението и да го изхарчим прозрачно. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой може да дарява и кой не. Дарението е едностранен договор, условия не са ни поставяли с него. Аз като изпълнителен директор ще понеса негативите. Най-важно е Левски да продължи да съществува. Има дарители привърженици и на други отбори. Аз лично имам съобщения от фенове на ЦСКА, които са дарили", сподели Колев относно дарението от 500 000 лева от Делян Пеевски.

"Не мога да коментирам онлайн анкетата на Васил Божков. Не сме обсъждали това негово действие на Управителния съвет. Моята лична позиция е, че не го приемам, но тя в момента не е важна. Призовавам привържениците да не се поддават на емоции. С всеки дарител подписваме един и същи договор. Един бюджет се формира на база на възможности. Всякакви интерпретации на тема, че в Левски през последната година е имало "златен дъжд", са нелепи. Най-важни са заплатите на футболистите. Ние правим всичко възможно да ги задържим, за да може при трансферния прозорец да генерираме приходи. Нямам актуална информация за нови големи дарения знам, че такива трябва да постъпят. Ние не правим разлика между дарителите. Вчерашното съобщение беше с цел да съобщим за дарението. В последните 10 години е имало много дарения, за които не е било съобщавано. Наско Сираков не е присъствал на Управителния съвет. Той дойде да обсъдим актуалните теми около клуба. В качеството си на легенда на Левски той идва всеки ден. Непрекъснато си говоря с легендите ни. Направихме плащане към футболистите. От днес вече дължим заплати и за април. В момента не сме в състояние да погасим всичко. Разполагаме с 1/6 от необходимите средства", каза още Колев след Управителния съвет на "Герена".

"Активите могат да се превърнат в пасиви много бързо. Успяваме с разговори, комуникация и честност да се разберем с футболистите. Дължим им го и в нито един момент не сме го пренебрегвали. Имал съм онлайн разговори с тях и по време на пандемията. Част от тях са чужденци и им е трудно да влязат в българския бит и душевност, а и манталитетът им е друг. Не очаквам да има взрив на тази бомба, но работи някакъв часовников механизъм.

„Не се чувствам готов за старта на първенството, защото постоянно съм зад бюрото. Футболистите тренират и атмосферата в отбора е добра. Те са жадни за футбол. Имам случай на чужденец, който е абсолютно сам тук. Семейството му го няма, а той прекара два месеца затворен вкъщи сам. Футболистите на Левски играят без премии много преди извънредното положение и финансовите проблеми, които изпита клубът. Това решение беше взето преди края на миналата година на базата на представянето. Говорите в момента с човек, на когото сметката му е на минус. Който мисли, че е лесно, нека дойде тук на мое място“, добави изпълнителният директор на "сините".

„Клубът може да влезе в режим на несъстоятелност. Това ще е най-лошият сценарий за Левски и се надявам да не се стигне дотам. Имам екип, който седи денонощно в офисите с мен и работи по това да могат хората да получават нещо в замяна за парите, които дават за клуба. Няма как да обещая на хората, че от утре ще започнем да печелим милиони от телевизионни права и мърч. Спасението на Левски минава през много сериозно орязване на бюджета и набиране на приходи не само чрез дарения“, каза още Колев.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
olimpi
Контакти:

Мнениеот olimpi » 20 май 2020 14:35

С приеманте на дарението сме до тук като морални стожери, но да си припомним как носихме гордо ВИС 2 на фланелките (Шиши поне не се занимава с наркотици и проституция) или пък парите на ВБ да не са по-малко мръсни ?!

За припсовете е привърженуците на другите отбори, преди да викнат по анс да си погледнат гредите в техните очи, зашото чисти пари в бг футбола няма. Въоще държавата ни е прогнила, така че не може да очкваме и футболът ни да не е.

Ако исаме рестарт нека е за всички и полсе по пътяна Дортмунд и Аякс. Сега положението е това, а с тези 3 млн до края на Юли, ако няма нов спонсор(и) е ясно, че отиваме към аматьорския футбол, трудно отбор с нашия бюджет може да се издържа от феновете.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.

botevplovdiveoe
Контакти:

Мнениеот botevplovdiveoe » 20 май 2020 14:41

С 500 000 лева нито дълговете ще си оправите, нито клуба ще спасите, даже един адекватен футболист не можете да вземете... Но поставянето на фес на главата на патрона ви е петно завинаги. Не мога да повярвам, че има левскари, които са "ЗА"...
И много ясно, че ПаФката ще приеме дарението, нали поне 20 палки от него ще сложи в задния джоб.
КАУЗА КОЛЕЖА!

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 20 май 2020 14:44

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че е имало компания, която е предложила финансова помощ за клуба, инвестирайки по 6 млн. евро на година в продължение на 3 години. След проверка на компанията от страна на клуба обаче става ясно, че сделката е невъзможна.

"Компания предложи по 6 милиона евро за 3 години, което прави 18 млн. евро. Първо обаче фирмата е регистрирана в държава като офшорна компания и второ - всички детайли и информация, която успяхме да съберем за нея, правят меко казано невъзможна възможността Левски да се обвърже с тази компания“, разкри Павел Колев след проведения Управителен съвет.
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
Geonik
Контакти:

Мнениеот Geonik » 20 май 2020 15:11

Хайде малко по трезво да погледнем на нещата.
Не щем дарението от "Прасчо". Не щем държавата, в лицето на "Банския Самодържавец", евентуално да съдейства за кредит. Не щем "Бащица". Не щем "зависимости". Не щем "Тити - Лукойла". Не щем, не щем, не щем.
Дарението от "Прасчо", според мен има за цел да ни разедини, както още вчера писах, но смятам, че е добре да се приеме, казва се едно "Благодаря", без всякакви др. уговорки и пито-платено.
Можем ли да кажем какво искаме, при положение, че всичко което трябва да се направи в момента, е със средно срочна перспектива. При липса на спонсори и собственици, само на наша издръжка сме за А или Б окръжна. Аз тирета не признавам.
Лично аз смятам, че към момента има един доста по-верен начин за краткосрочното спасение на клуба. Тръст "Синя България" предоставя (джиросва ) на клуба от 33.3% до 50 % от техните акции, което е около 1 - 1.5 мил.акции. Същите се пускат за закупуване от феновете, по левче за акцийка и клуба може да разполага с този капитал. След евентуалното придобиване на основния пакет акции от който и да е, Сираков ли, Тити ли, н`ам кой си, да се поеме задължение да се възстановят продадените акции на Тръста, за да възстановят 10 - те си процента. Самият Тръст, също може да закупи от тези акции и при възстановяването на предоставените акции, ще увеличи своя дял в АД-то, а от там и влиянието си.
Какво се печели от това?
1. От всяко дарение, Фандъкова, общината де, си прибира 5 %.
2. От всеки артикул, билет, SMS или др. продажби, държавата гушва 20 % ДДС.
3. Разните др. платформи си прибират комисионни.
Така, предполага се, че едно 7 до 10 % от постъпленията от нас заминават за тези които ни кроиха шапката толкова години.
При закупуване на акции от клуба, всяка стотинка ще влезе където и е мястото. В момента съм притежател на един пакет от 100 акции, от емисията на Батков. С удоволствие ще си закупя поне още един или два. Никога няма да имам сигурно възможност да упражня правото си на глас, поради разстоянието на което съм от София, но имам в момента това временно удостоверение и договора да дарение от февруарската офанзива, ламинирани и прибрани в архив.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 20 май 2020 15:12

Jordan1914 написа:
Балкански Орел написа:
Jordan1914 написа:
Балкански Орел написа:Значи от тука нататък обикновенните хора да не дават пари.Щом от клуба ще вземат мръсните пари от турската партия.

И до къде ще стигнем с чистите пари от обикновените хора? Или според теб всеки месец ще събираме по 250хил.лв?в България чисти пари няма, ти ако имаш давай ги (ама поне 500хил.лв)!

За половина милка ЛЕВА ли ще продадем името на Апостола ? С какво се различаваме от червените ? Даже за мен това е по-голям срам и от тяхното тире.Пълна подкрепа за Тръста.

А защо приехме парите на Божков? Новите бази? Те по-чисти ли са? И аз съм за, чистото ни име и аз свалям шапка на най - великата публика и се радвам, че съм част от нея, но за съжаление в момента такона е положението!

Всички знаем какъв е бизнеса на седмиците и "Националната лотария" (по-скоро какъв беше). Би ли ни светнал с какво се занимава и какъв точно е бизнеса който развива и печели "Интръст" на Пеевски? Сигурно тогава може и да ти светне кои пари са чисти и кои са мръсни.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 20 май 2020 15:27

Geonik написа:Хайде малко по трезво да погледнем на нещата.
Не щем дарението от "Прасчо". Не щем държавата, в лицето на "Банския Самодържавец", евентуално да съдейства за кредит. Не щем "Бащица". Не щем "зависимости". Не щем "Тити - Лукойла". Не щем, не щем, не щем.
Дарението от "Прасчо", според мен има за цел да ни разедини, както още вчера писах, но смятам, че е добре да се приеме, казва се едно "Благодаря", без всякакви др. уговорки и пито-платено.
Можем ли да кажем какво искаме, при положение, че всичко което трябва да се направи в момента, е със средно срочна перспектива. При липса на спонсори и собственици, само на наша издръжка сме за А или Б окръжна. Аз тирета не признавам.
Лично аз смятам, че към момента има един доста по-верен начин за краткосрочното спасение на клуба. Тръст "Синя България" предоставя (джиросва ) на клуба от 33.3% до 50 % от техните акции, което е около 1 - 1.5 мил.акции. Същите се пускат за закупуване от феновете, по левче за акцийка и клуба може да разполага с този капитал. След евентуалното придобиване на основния пакет акции от който и да е, Сираков ли, Тити ли, н`ам кой си, да се поеме задължение да се възстановят продадените акции на Тръста, за да възстановят 10 - те си процента. Самият Тръст, също може да закупи от тези акции и при възстановяването на предоставените акции, ще увеличи своя дял в АД-то, а от там и влиянието си.
Какво се печели от това?
1. От всяко дарение, Фандъкова, общината де, си прибира 5 %.
2. От всеки артикул, билет, SMS или др. продажби, държавата гушва 20 % ДДС.
3. Разните др. платформи си прибират комисионни.
Така, предполага се, че едно 7 до 10 % от постъпленията от нас заминават за тези които ни кроиха шапката толкова години.
При закупуване на акции от клуба, всяка стотинка ще влезе където и е мястото. В момента съм притежател на един пакет от 100 акции, от емисията на Батков. С удоволствие ще си закупя поне още един или два. Никога няма да имам сигурно възможност да упражня правото си на глас, поради разстоянието на което съм от София, но имам в момента това временно удостоверение и договора да дарение от февруарската офанзива, ламинирани и прибрани в архив.

аз подкрепям подобен подход, ясно е че си го изложил схематично. Има какво да се напасне и подобри в модела, защото той дава само началото, т.е. излизането от батака. Но трябва да бъде подкрепен и развит с модел членски внос от типа - 100 000 души членове (може да ме оплюете, ама между 100 и 200К ми се вижда реалната бройка на проактивните левскари в страната и чужбина) по 20 лв месечно. Това при 100 000 души членове е 2 млн лв на месец, или 24 млн лева годишен бюджет. С още 4-5 млн други постъпления - рекламни договори, билети от мачове, телевизионни права, УЕФА пари и т.н. може да е до към 30 млн лв бюджет, което ми се вижда достатъчно за клуб от средноевропейски мащаб какъвто е нашия за момента.
Ако няма 100К левскари, готови да отделят по 20 лв месечно за любимия си клуб под формата на членски внос, то всичките ни тупаници в гърдите, че сме голяма сила и голям клуб са нищо повече от безсмислени надувки.

Jordan1914
Контакти:

Мнениеот Jordan1914 » 20 май 2020 15:50

alexdb написа:
Jordan1914 написа:
Балкански Орел написа:
Jordan1914 написа:
Балкански Орел написа:Значи от тука нататък обикновенните хора да не дават пари.Щом от клуба ще вземат мръсните пари от турската партия.

И до къде ще стигнем с чистите пари от обикновените хора? Или според теб всеки месец ще събираме по 250хил.лв?в България чисти пари няма, ти ако имаш давай ги (ама поне 500хил.лв)!

За половина милка ЛЕВА ли ще продадем името на Апостола ? С какво се различаваме от червените ? Даже за мен това е по-голям срам и от тяхното тире.Пълна подкрепа за Тръста.

А защо приехме парите на Божков? Новите бази? Те по-чисти ли са? И аз съм за, чистото ни име и аз свалям шапка на най - великата публика и се радвам, че съм част от нея, но за съжаление в момента такона е положението!

Всички знаем какъв е бизнеса на седмиците и "Националната лотария" (по-скоро какъв беше). Би ли ни светнал с какво се занимава и какъв точно е бизнеса който развива и печели "Интръст" на Пеевски? Сигурно тогава може и да ти светне кои пари са чисти и кои са мръсни.

Ти явно знаеш всичко!

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 20 май 2020 16:12

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PurQWL4ZMQI[/youtube]
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Върни се в “Левски”