Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 май 2020 14:08

blue avalanche написа:Критерий за "нормална държава" явяват ли се еднополовите бракове? Обръщението към човек на "ТЕ"? Смяната на пола на дете, когато му скимне на родителя? Вместо баща и майка да има "родител 1" и "родител 2"? Защото ако ТОВА е твоето разбиране за "нормална държава" - мерси!
В този ред на мисли Великобритания, САЩ, Франция и т.н. "нормални държави" ли са? Ако е така, ти пожелавам да те тикнат в затвора за това, че си нарекъл някое момче "Той", а пък то отвътре било момиче. ;) За сбъркано местоимение... Но не се притеснявай. Ако не е за това, ще те опандизят за сексуално посегателство. Защото си поднесъл цветя на колежда за 8-ми март. ;)
да ти пикая на "нормалните държави"!
И да те питам: Къде е оръжието за масово поразяване на Садам Хюсеин? Че нещо много дълго го търсят. Понеже един генерал от една "нормална държава" преди време размахваше една епруветка в ООН. И "нормалните държави" разбомбиха Ирак. А премиерът на една друга "нормална държава" излъга своя народ. Не че нещо му направиха, де...
Една "нормална държава" преди време разбомби Виетнам с "Agent Orange"... Още да си говорим ли за "нормални държави" или стига толкоз?
Не ме занимавай с битовизми.

От 30-на години сме ориентирани на Запад и няма българин, който да е рестриктиран или малтретиран, щото е казал на някого - пе'ерас.
Тези закони тук просто не виреят и никога няма да виреят. Онези на Запад не са идиоти и го знаят много добре.
На тях им стига просто влиянието тук да е тяхно, не на руснаците.

Това което имам на предвид под "нормалност", е икономиката и демокрацията.
Не искам България да е като Русия, шепа олигарси да колят и бесят, и всички закони да са лобистки за тях.
Не искам в България опозицията да се мачка и тъпче.
Не искам монополи и поради това икономиката ни да се крепи на 2-3 отрасла, както е в Русия.

Опа, чеки, всъщност, всичко изброено го имаме и у нас.
Но от бодигарада на Бай Тошо - толкоз ! :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 06 май 2020 14:48

THE G.A.M.E написа:Не ме занимавай с битовизми.

От 30-на години сме ориентирани на Запад и няма българин, който да е рестриктиран или малтретиран, щото е казал на някого - пе'ерас.
Тези закони тук просто не виреят и никога няма да виреят. Онези на Запад не са идиоти и го знаят много добре.

Не искам България да е като Русия, шепа олигарси да колят и бесят, и всички закони да са лобистки за тях.
Не искам в България опозицията да се мачка и тъпче.
Не искам монполи и поради това икономиката ни да се крепи на 2-3 отрасла, както е в Русия.

Опа, чеки, всъщност, всичко изброено го имаме и у нас.
Но от бодигарада на Бай Тошо - толкоз ! :roll:

Опитай да разтуриш гей-парада да видиш какво ще ти се случи.
Тези закони тук просто не виреят и никога няма да виреят.

Така си мислеха преди време в Холандия, Белгия, Великобритания, САЩ и т.н.

Не им стига! Рано или късно ще ни накарат да подпишем Истанбулската Конвенция.

Смяташ, че в САЩ, Франция, Англия и Германия няма олигарси и няма лобизъм? Ще ме заболи стомахът от смях! :lol: :lol:
Самата дума "лобизъм" откъде идва? И кои са първооткривателите?
As of Q3 2019, the bottom 50% of households had $1.67 trillion or 1.6% of the net worth, versus $74.5 trillion or 70% for the top 10%

Значи в САЩ 10% от домакинствата владеят 70% от "богатството" на страната.
The top 1% of American households have enjoyed huge returns in the stock market in the past decade, to the point that they now control more than half of the equity in U.S. public and private companies, according to data from the Federal Reserve. Those fat portfolios have America’s elite gobbling up an ever-bigger piece of the pie.

Я пак да ми разкажеш за "олигарси и лобизъм", че ми стана интересно. Сетих се! САЩ не са "нормална държава". нали? :mrgreen:
Lobbying in the United States describes paid activity in which special interests hire well-connected professional advocates, often lawyers, to argue for specific legislation in decision-making bodies such as the United States Congress.

Значи в "нормалната държава" САЩ лобирането не е просто хоби, а си е съвсем открито, легално и доходоносно занимание.
Че какво казваш?
Я разкажи как Фолксваген дълги години лъгаха за емисиите на автомобилите. И как бяха одрусани?
А Фолксваген от коя "нормална държава" са?
Искаш ли да си говорим още за икономиките на "нормалните държави"?

Я да ни разкажеш каква "демокрация" донесоха "нормалните държави" в Либия и Ирак?
Или как "нормална и демократична" Франция се разправяше със "жълтите жилетки"?
Или да поговорим за PATRIOT Act в "нормалната и демократична" държава САЩ?
Или за концлагерите, в които "нормалната и демократична" държава САЩ вкара 120 хил. АМЕРИКАНСКИ граждани от японски произход?
И да попитам накрая:
Кой ни накара, грешка РЕКЕТИРА да затворим реакторите на Козлодуй? Кой ни накара/РЕКЕТИРА да спрем Южен поток, а си направи Северен поток 1 и 2? Не бяха ли "нормалните държави"?
Задавам ти конкретни въпроси, а ти ми отговаряш с общи приказки.
Явно няма да се получи дискусия.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 07 май 2020 18:06

blue avalanche написа:Опитай да разтуриш гей-парада да видиш какво ще ти се случи .....

Както писах, безсмислено е да се занимаваме с битовизми.
Може да се опиташ да провокираш и на разрешен политически протест, пак ще те закопчаят.
Мен не ме интересува кой к'во харесва и на кого го слага, тези хора няма да си променят възгледите, ако ще и в конц. лагери да ги вкараш. Напротив, така само ще ги направиш герои.
Против всякакви рестрикции съм на такива. А и чисто егоистично - колкото повече мъже харесват мъже, толкова повече жени за нас - нормалните. :lol:

Няма смисъл да се спирам на всеки твой отговор.
Това което ти казвам е, че Русия и Западът имат еднакви недъзи, но Западът има много повече плюсове.
Най-вече в икономиката и политиката.

Всяка една Държава, в която няма опозиция, е обречена на провал.
Без значение от временните успехи.
Русия имаше своят пик между 2008-ма и 2011-та, пропуснаха момента.
Китай имат своят пик към момента, но ако и те не направят промените навреме, ще им остане само вариантът за ТСВ.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 07 май 2020 18:36

THE G.A.M.E написа:
Всяка една Държава, в която няма опозиция, е обречена на провал.

Ти сериозно ли смяташ, че движението "Анти-Тръмп", маскирано като Демократическа партия, в САЩ е опозиция в истинския смисъл на думата?
Че "Тръмп трябва да бъде съборен/Картаген трябва да бъде разрушен" е "опозиция"?
Че мнозинството в Конгреса(демократи или републиканци) може да започне процедура по импийчмънт на Президента(републиканец или демократ), просто защото не го харесват и това е "опозиция"?
Че да прикриваш Джо Байдън и да изкарваш Тара Рийд такава-онакава, САМО ЗАЩОТО Байдън е "нашето момче/кандидат" е някаква опозиция?
Ти в какъв измислен свят живееш?
“Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide.” —John Adams
"Демокрацията никога не се задържа дълго време. Скоро се изхабява, изтощава и се самоубива. Никога досега не е имало Демокрация, която да не се е самоубила." - Джон Адамс

“A government of laws, and not of men.” —John Adams
"Върховенство на закона, а не на народа." - Джон Адамс

Джон Адамс го знаеш кой е, нали?
И най-интересното:
"We may have democracy, or we may have wealth concentrated in the hands of a few, but we can't have both."
Louis Brandeis, U.S. Supreme Court Justice

"Може да имаме демокрация или богатство, съсредоточено в ръцете на неколцина, но не можем да имаме и двете." - Луис Брандис

В предишния пост ти писах как се разпределя богатството в САЩ. А ти сам си отговори дали това е "демокрация".
Толкоз по въпроса...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 май 2020 00:58

По добре да преминем на Бен Франклин за цитати и поучения : 0 По полезни и практични са. 8-)

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 май 2020 14:04

blue avalanche написа:Ти сериозно ли смяташ, че движението "Анти-Тръмп", маскирано като Демократическа партия, в САЩ е опозиция в истинския смисъл на думата?
Че "Тръмп трябва да бъде съборен/Картаген трябва да бъде разрушен" е "опозиция"?
Че мнозинството в Конгреса(демократи или републиканци) може да започне процедура по импийчмънт на Президента(републиканец или демократ), просто защото не го харесват и това е "опозиция"?
Че да прикриваш Джо Байдън и да изкарваш Тара Рийд такава-онакава, САМО ЗАЩОТО Байдън е "нашето момче/кандидат" е някаква опозиция?
1 000 пъти по 1 000 предпочитам американският политически модел, пред руският или китайският.
Отново се вглеждаш в дребнотемия и не можеш или не желаеш да видиш пълната картина, а тя е, че западните модели създават могъщи средни класи.
А източните - 10-15 % олигархия и останалите слугуват на въпросната.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 май 2020 14:57

THE G.A.M.E написа:А източните - 10-15 % олигархия и останалите слугуват на въпросната.

Трябва да се поинтересуваш повече според мен. Колко хора се водят средна класа в Китай и какви са им темповете на покачване на процента средна класа. 10-15% процента от 1.4 милиарда са между 140 и 210 милиона човека олигархия :lol:
А Олигархия е доста силна дума, за да могат 140 до 210 милиона души да се вместят в нея, в която и да е страна по света.

Това не е направено нито от бедните китайци, нито от 10-15 % олигархия :arrow:
Изображение
https://www.weforum.org/agenda/2019/06/ ... n-in-2017/

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 май 2020 15:07

САЩ 5 пъти по-малко от Китай са изхарчили наполовина по-малко :roll: Доста далеко са китайците. В съотношение изхарчени и население как стоят нещата
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 май 2020 15:17

pomiqrat написа:САЩ 5 пъти по-малко от Китай са изхарчили наполовина по-малко :roll: Доста далеко са китайците. В съотношение изхарчени и население как стоят нещата

Все тая как стоят нещата. Важното е бедните китайчета, които запояват платките на Епъл по 25 часа на ден и през седмица са по лагери какво са изхарчили извън границите на Китай.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 08 май 2020 15:30

THE G.A.M.E написа:
blue avalanche написа:Ти сериозно ли смяташ, че движението "Анти-Тръмп", маскирано като Демократическа партия, в САЩ е опозиция в истинския смисъл на думата?
1 000 пъти по 1 000 предпочитам американският политически модел, пред руският или китайският.
Отново се вглеждаш в дребнотемия и не можеш или не желаеш да видиш пълната картина, а тя е, че западните модели създават могъщи средни класи.
А източните - 10-15 % олигархия и останалите слугуват на въпросната.

https://equitablegrowth.org/the-distrib ... worth-tax/
към 2016г.
1% от американците държат 40% от богатството
90% от американците - 25%

Къде я виждаш тази "могъща средна класа"???
За твое сведение:
към 1989г.
същите тези 90% от американците държат 33% от богатството

Пак питам:
Къде е "създаването на могъща средна класа" в "западния модел" САЩ? Или ще си говорим с клишета?
Мога и още цифри да покажа, но няма смисъл.
Забележи - тези данни са от АМЕРИКАНСКИ източници. ;)
ПП. Във Великобритания е още по-зле:
10% от обществото притежават 44% от богатството
50%(бедните) - 9%

Можем да си поговорим за външен дълг и да сравним САЩ и Великобритания с Китай и Русия, например... Упс! Китай и Русия нямат външен дълг.
Или за вътрешен дефицит?
Не съм фен на Путин и на неговия режим. Казвал съм го много пъти. Русофил НЕ Е РАВНО на Путинофил!
Ако харесвам Бундеслигата, немската бира и немски коли това означава ли, че съм хитлерист?

Върни се в “Свободна зона”