TristaNNN написа:Искаше ми са проследя събитията още известно време преди да споделя мнение, но някои коментари с неразбирането си ме принуждават.
Първо, Тръста има свой УС и свой председател. Решенията на ниво тръст се взимат след гласуване на УС на същия този тръст, като УС се избира от членовете след гласуване. Васил Колев нито е председател на тръста, нито е "собственик" на акциите, мисля си, че дори и не е в УС на организацията, защото преди време се оттегли и пожела да си остане редови член и запалянко. Сиреч, каквото гласува УС на тръста, това прави организацията. Презумпцията е сходна с тази на местните и парламентарни избори - гласуваш за този, чиито идеи ти допадат и очакваш той да те представлява, най-образно казано. Не знам защо му приписвате всички сини грехове на него, наистина не разбирам. Всеки човек си има мнение и позиция, така както аз, както вие, както и той.
Второ, въпросните акции не са някаква благинка или кокал, че да искат да ги пуснат. Те са просто инструмент за участие в структурата на клуба, дотолкова, че по законен ред да се следи какви ги дроби мажоритарния собственик, какви кредити се взимат, примерно, но и позволяват законен начин за контрол на управлението на АД-то. Сиреч, ако в настоящата ситуация няма миноритарен акционер, мажоритарният може хипотетично да си думка кредит след кредит, да задлъжнява дружеството година след година, а пред камерите да се усмихва под мустак как всичко е прекрасно, парите се множат, успехите предстоят и т.н.
Трето, защо въпросните кандидат-купувачи на ценните книжа, които един по един се дистанцираха от въпросното отворено писмо, не дарят предлаганите суми така, както ние даряваме по доброволческата сметка? Защо са им притрябвали въпросните акции, след като те келепир не носят, така или иначе? Няма да споменавам, че тая работа с покупко-продажбата на акции не става като да си продаваме един чувал картофи. Днес е у мен, идваш, продавам ти го, и вече е твой.
Четвърто, за тирето. Ако утре, хипотетично, Божков хариже ценните книжа на Тити, а междувременно правилните Бойкови хора изкупят миноритарния дял, е много вероятно след месец два да ги видим на обща пресконференция, обляни в сълзи, докато ни разправят как са били направили всичко възможно, ама ей го - пак няма пари и хлопваме кепенците. Това е само хипотетично, разбира се, давам прост пример за размисъл. Ако обаче акциите останат у Тръста, тире няма да има, защото който и да докопа мажоритарния пакет, ще трябва да се съобрази и с тези миноритарни 10%. Толкова за акциите на тръста.
Впрочем, аз си мисля, че тепърва ще ставаме свидетели и на нови циркове. Чакам коментар или писмо от страна на Божков и прогнозирам, че циркът вече ще е пълен.
Това е, сега очаквам да ме почнете един през друг.