Мнениеот metodito » 04 май 2020 02:12
За мен, и това си е чисто мой прочит - отчаян опит да схвана, да си обясня случващото се - а не ултимативната истина е, че въпросът има доста измерения на разглеждане и успеха на ОНЕЗИ.
Доста неща са казани в EVENT 201 - обобщаващото видео. Отбележи частта с "работа с медиите", защото това е много важно.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174[/youtube]
Та, както казах, има няколко нива, на които го разглеждам. Пак подчертавам. Аз, не е нещо обективно.
1. Хората затъпяват. Много. Интернет нанесе много вреди. Не само на младите. Хората престанаха да мислят. Много от тях се държат като някакви овце. Втренчили се в малките екранчета, те са като хипнотизирани. Ужасно е.
Хората не четат. Хората не искат да знаят. Хората не искат да мислят, щом има някой, който да им поднесе сдъвкана информацията. Нивото на образованието... въобще парадигмата на образованието е нелепа. То ражда овце. Това, което гледаш в болниците, как сестри и лекари нямат някакви си маски и защитни облекла - нещо толкова просто - го пренеси в образованието. И говорим за години. "Дизайнът" на образованието е тотално сбъркан. И не е от вчера.
2. Интернет и лошото качество на възпитанието и образованието нанесоха трайни вреди. Дали е нарочно или не, няма значение. Човек през последните колко? 10 000 години ли и аз не знам е срещал такива заплахи, че това верно е "грипче". Има хора, дето си купува кремвирши от два лева килото и нищо му няма, човек. Аз веднъж си взех такъв кренвирш, отхапах два пъти и повърнах.
Имам чувството, че някои хора сега осъзнаха (не разбраха), че човек умира. И се наакаха. И буквално и преносно. И медиите преекспонириха всичко така - с едни големи червени петна, страховити букви. Брааат. Те верно обаче са си мислили, че са Дънкан Макклауд, брат. Абсурдно е. От моята камбанария е абсурдно и смехотворно. И трагично. Ако човек е стигнал като вид подобно състояние, струва ли си? Ама честно. А може би му трябва един "истински" вирус. Но Човек и него ще го преживее. Ние самите сме ходещи вируси за тая планета. Разбираш ли, че те не са отваря ли учебник по биология. Те си нямат понятие от основни неща. Чакат каката от телето да им ги каже. Това е истината за тях.
3. Независимо, че това е вероятно дошло от едно място като акция, всеки се качи на влакчето. Големите медии и големите интернет компании, като Гугъл и Фейсбук, регионални и местни медии, корумпирани правителства и диктатури, всичко. Гошо и Петя с малкото ресторантче го духат. Ма на големите кога им е пукало за тях?
4. Овцете - онея от първа и втора точка, както и дежурните клакьори много помогнаха. Без тях просто нямаше да мине номера "Ние ви го начукваме отзад за ваше добро". Това е наратив, който се повтаря не само у нас. И те стоят, разтворили бузки и гледат благодарствено с навлажнени очички.
5. А Си Дзинпин само се усмихва.
Последна промяна от
metodito на 04 май 2020 02:36, променено общо 1 път.