Thsmith написа:Значи да обобщим.
- Южна К с удоволствие ще плати възстановяването на 40 пъти по бедна държава (понеже азиатците са известни със своя алтруизъм)
- САЩ ще са много доволни, че имат съюзник по-голяма държава, нищо че ще е пълна с промити мозъци, които са израсли с представата за САЩ като велик сатана
- САЩ няма как да загубят влиянието си над Япония и Корея без наличието на плашило в лицето на Ким
- Инвеститори от цял свят ще се засилят да вкарват пари в северната част заради евтина работна ръка ( като някой очаква в една обща държава да има различни видове минимални заплати и някой да работи за 40 пъти по-малко от други)
- Или пък няма да има още единна държава, но пак ще има бум от инвестиция в страна, която утре може да те обеси и да ти открадне всичко, което си инвестирал
- А да и консерваторите ще вкарат близо 30 млн гласоподаватели, които вероятно на 9/10 ти няма да могат никога да задоволят и привлекат, които ще очакват "социални" придобивки и държавно подпомагане
Нещо друго да съм изпуснал от прогнозите?![]()
Аз съм готов да се обзаложа с всеки от вас, че СК ще е същото забутано място и след 10 години. Дори да претърпят някакви промени, най много да стигнат до друго забутано място от рода на Виетнам и до там.
С едно-две неща, всичко си е горе-долу така. Но. Няма да се случи. Китай никога няма да го позволи. Япония никога няма да го позволи. Но това би било изключително добър троянски кон в Югоизточна Азия на САЩ срещу Китай. И спокойно САЩ могат да изтеглят голяма част от производствата си от комунистическата империя на злото в една нова Корея. В подобен случай, не ги мисли колко ще са "бедни" корейците. Уверявам те, няма да са.
За съжаление, Тръмп не продължи с усилията си по това. Ако беше осъществил идеята си, целият свят щеше да го признае.