Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот insaneboy1 » 15 апр 2020 14:50

paceto написа:Някакъв избягал от болницата и е доказан в положителен тест за Covid-19. Вземал такси и се прибрал в селото си и сега цялото село е под карантина, а шофьора на таксито се издирвал. Двамата са прекали заедно 30 км, а не се знае сега и шофьора с колко хора е имал контакт.

Ще е хубаво да го осъдят тоя лишпер
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 апр 2020 15:02

ivan56 написа:Намерете и изгледайте разследването на Валя Ахчиева за бързите тестове. Как не се вземат за база данни от ония фатмаци в щаба, как местните РЗИ-та отказват и те, защото картинката ще стане страшна за Боко и цялата паплач, която разиграва този цирк и изведнъж ще стане така, че смъртноста в проценти ще падне значително и ще заминат парите от ЕС, които трябва да се откраднат.
Как същите тия тестове в началото са изкупени от тия фатмаци и има дефицит, защо?
Говорят хора в това разследване, които наистина са имена. Доц. Конова от Плевен, при която ходят хора от цяла България. Супер специалист.
24лв е теста. Дали нямаше да излезе по-евтино на държавата да се приложи над голяма част от населението.

Гледах го, но погледни един пост под теб и ще разбереш защо няма да се случи.. Не става дума за платени тролове, а за ... :oops: - същите, които ще дърпат винаги този народ надолу.
Последна промяна от metodito на 15 апр 2020 15:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 апр 2020 15:08

vvessel написа: :o Някакъв катарзис ли усещам тука?! Нещо като просветление или временно умопомрачение? Досега следеше изкъсо постовете, които доказват манипулация, изискваше линкове и доказателства и като късоглед счетоводител заявяваше,че ако едно число не е по Уикипедия, значи целия баланс отива на кино. Или както се казва за една бълха да изгориш юргана.
Може и да не си на някакъв хонорар, но не забелязвам да приемаш критично "информацията" за вируса от масмедиите и някои глашатаи тук във форума. Сигурно вярваш как не са смогвали крематориумите в Италия и тук чакаме апокалипсиса и Бойковия Ад около Великден. За тях линкове и официална статистика не ти трябва и заплахата от масов мор са обосновани предположения на пожарникар. Обаче ако напиша, че в една статия се твърди че починалите от инфаркт тая година в Италия са два пъти по малко в сравнение с предходната или в друга , че 99% от починалите от коронавируса са били с други болести, тогава ще ми искаш сигурно заверка от НСИ. А като човек, който може да борави със статистика според твоите претенции, можеш да направиш елементарната сметка, че в Италия, по статистика, месечно умират с вирус и без вирус около 55 000. Дали ако умрат 6-7 хиляди повече това ще се отрази на работата на крематориумите? Как така не реагираш на тези манипулации а скачаш на онези които ги опровергават. Как да наречем човек който вярва и поддържа откровени глупости?

Mного си писал, деа :roll: :lol:
Браво, но не забравяй да не цитираш грешни данни в тия смутни времена, че вкарваш другите в заблуждение :lol:

П.п. И ще ти кажа защо точно ти ми се наби в очите и не скачам на всички статистики: защото ти пръв почна да обиждаш, когато опровергаха 4000 умрели за месец от Свински грип в България, казано от Мангъров, Хинков, Минков или не знам кой си специалист и цитирано от теб в темата. Вместо да се замислиш, че може да пускаш нещо наистина грешно отвърна с "каскет", "паникьори", "фуражка"...
И с непаникьорския си, неманипулируем, необятен, некаскетски ум следващото нещо, което пусна беше бакалската сметка на световноизвестния вирусолог и нобелов лауреат Богдан Чуков, базирана на сайт с автоматични броячи :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 апр 2020 16:58

Едно любопитно мнение (не е доктор, а математик): https://www.timesofisrael.com/top-israe ... r-70-days/

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 апр 2020 17:08

Big Media:
Изображение
Става дума за това:
https://www.youtube.com/watch?v=3bXWGxhd7ic

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 15 апр 2020 17:34

metodito написа:Между другото, Real, като лекар, как ще коментираш това хлорокина или там, каквото беше? Присъствието на представката "хлор" не е ли опасно?

Е, то и в готварската сол има "хлор-", споко. :)
Всъщност, като всеки медикамент си има рисковете и страничните ефекти, в днешно време безвредни "лекарства" няма. Просто избираме по-малкото зло. И тук възниква въпросът: Колко голямо зло е този вирус. На който не мога да ти отговоря...
За опасността и друго бих казал. Вече НЯМА сигурни източници, независимо дали ще говорим за лекарства, храни, въздух, условия на труд... Просто едни хора правят някакви "изследвания", обработват някакви "данни", пишат някакви неща... И зад всички тези хора стоят някакви пари. В общи линии - който плаща, той поръчва... резултатите, в случая.
Та... реално не можем да имаме идея колко са опасни хлорохинът, аспартамът, палмовото масло или въздухът на Орлов мост...
Разчитаме, че сме адаптивни същества и че Бог ни пази. ;)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 апр 2020 17:40

Real написа:
metodito написа:Между другото, Real, като лекар, как ще коментираш това хлорокина или там, каквото беше? Присъствието на представката "хлор" не е ли опасно?

Е, то и в готварската сол има "хлор-", споко. :)
Всъщност, като всеки медикамент си има рисковете и страничните ефекти, в днешно време безвредни "лекарства" няма. Просто избираме по-малкото зло. И тук възниква въпросът: Колко голямо зло е този вирус. На който не мога да ти отговоря...
За опасността и друго бих казал. Вече НЯМА сигурни източници, независимо дали ще говорим за лекарства, храни, въздух, условия на труд... Просто едни хора правят някакви "изследвания", обработват някакви "данни", пишат някакви неща... И зад всички тези хора стоят някакви пари. В общи линии - който плаща, той поръчва... резултатите, в случая.
Та... реално не можем да имаме идея колко са опасни хлорохинът, аспартамът, палмовото масло или въздухът на Орлов мост...
Разчитаме, че сме адаптивни същества и че Бог ни пази. ;)

Мда. Така е. Живеем в света на пост-истината. Но за мен не са проблем conspiracy блогчетата и сайтовете с по 1000 посещения на кръст, а големите медии. Почнахме да живеем в едно много неприятно време. Не, че някога е било приятно, но това "неприятно" е по доста по-различен начин от традиционното неприятно.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 апр 2020 19:02

CSKA 78 Хайде да ограничиш до минимум обидите и слагането на етикети на останалите потребители. Писна ми да ти чета вулгарните коментари и ако не се спреш сам аз ще те спра за определено време.

Мерси.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 15 апр 2020 19:03

metodito написа: Ако в началото следях картата на "Джонс Хопкинс", вече въобще не се занимавам с това. А плашниците, платените паникьори и тея, дето ходят с коматче хляб и търсят да си го натопят с кръв, ги игнорираме. Тръгнах в началото да се обяснявам, като някакъв глупак с подобни, но се сетих една приказка за това, че не е хубаво да хвърляш пръчкка в л**но, че ще те опръска (или нещо подобно). Що се отнася до това, което едни определят като "конспирации" (а други просто като "критично мислене" - неслучайно споделих на два-три пъти клипчето с обобщенията от EVENT 201), аз съм открит за тях, но в момента не мисля, че им е времето....

От теб се запознах с Е 201. Ми че то там батко ни Бил в партия с "Джонс Хопкинс" направо си казват: „Ето вижте какво можем да си направим със света“ и то взема че започва след месец ли там 2 ли са :lol: Същата работа като след 11.09. Нали по същия начин започнаха да показват кадри на разрушаване на два небостъргача от минали вече филми. При всички положения си има смислово обяснение, но дали е някаква форма на извратен садизъм или някаквите му там строги окултни принципи, които задължават предварително представяне, пък макар и на подсъзнателно ниво, с което се получавало позволение за действие. Ама за каквото и да говорим, става дума за пари, власт и извратения :roll: И се потвърждава постоянно тезата за пълния контрол. Никаква случайност, никакъв хаос.

ПП Въобще не съм я гледал тази интерактивна карта на „Джонс Хопкинс“ но Бил точно с тяхна съвместност са стартирали предварителния сценарий. Това го знаеше ти нали? :roll:

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 15 апр 2020 19:10

paceto написа:CSKA 78 Хайде да ограничиш до минимум обидите и слагането на етикети на останалите потребители. Писна ми да ти чета вулгарните коментари и ако не се спреш сам аз ще те спра за определено време.

Мерси.

Аз ще спра обидите, когато и другите ги спрат, както и вулгарните коментари!
Ако не си забелязал нападам само тези, които първо са ме нападнали! Можеш да провериш! Обикновено общувам без обиди!

Благодаря за проверката!!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”