Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот MuFc1878 » 12 апр 2020 17:08

Нищо не се спазва от Ганьо! Днес гледам си ходят на църква и седнали по пейките на раздумка без маски. Не ми се мисли другият уикенд по Великден какво меле ще е :lol:

Смит ще каже, че си държи маската в джоба и вечерта отива на "посещение" при някоя жрица на екстаза :mrgreen:

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 апр 2020 17:08

Непринуден,цитирал съм Слави Трифонов не ми се прави на дръж ми шапката ;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

LuvIII
Контакти:

Мнениеот LuvIII » 12 апр 2020 17:19

ТЕМИ В РАЗВИТИЕ
В "Света Неделя" се причестяват с обща лъжичка (СНИМКИ)

Мисля че това заглавие казва достатъчно.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 апр 2020 17:26

Groucho написа:
favaca8888 написа:Третата грешка беше ,че не затворихме границите.Страни като Унгария, Словакия,Словения,Австрия,Хърватия,Чехия,Полша,Северна Македония,Сърбия си затвориха границите още на 12.03.2020/Пускаха само камиони и автобуси.

Изборените страни значи са допуснали други грешки, защото имат повече заразени и умрели от България, въпреки че са затворили границите си рано. Сърбия имат два пъти повече умрели и 4 пъти повече заразени от България при сходен брой направени тестове и сходно население на двете държави.

Това със задължителното носене на маски е тъпо решение. Имаме малко случаи на болни, не е нужно да се усилват мерките на този етап.

Колега, просто отчитам че трябваше да се направи и тук,не сравнявам другите държави какво са направили впоследствие.
Има една тънка линия,която никой не иска да признае.Короната не е смъртоносна.Хора ,здрави и без заболявания я карат.Тези които са болни,стари,със слаб имунитет - умират !
Това е безпорния факт !
Другия безспорен факт лично за мен е че "някой" го пусна.Дали 5 джи ,дали извънземни,Илюминати и прочие няма значение.На фона на всеобщото застаряващо население в Европа ,множащото се китайско население,170 млн. души в САЩ без здравно осигуряване,Русия (там Путин каза 1 месец никой да не мърда,ще Ви плащам заплатите,руснаците не са сънували такова нещо) основен играч на картата.Интерсно на тоя фон Бразилия и Индия нещата протичат сравнително спокойно.Та идеята е тези хора просто да се отстранят от Системата ;)
Стари са,болни са,нетрудоспособни са ,не ги щът ,защото трябва да им плащат.Това си е геноцид , каквито е имало и срещу негри,евреи и д-р. ,сега срещу възрастните и болните хора.
А тези младите ,на по 30-40 г. тях ще ги занулим,кой с бизнес,кой с магазинче,кой творец,актьор и прочие. Ще ги закрием и вместо да има 3000 марки бензиностанции,ще има 3.Вместо 20 000 банки,ще има 5. И т.н. и т.н.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 12 апр 2020 18:34

favaca8888 написа:А тези младите ,на по 30-40 г. тях ще ги занулим,кой с бизнес,кой с магазинче,кой творец,актьор и прочие. Ще ги закрием и вместо да има 3000 марки бензиностанции,ще има 3.Вместо 20 000 банки,ще има 5. И т.н. и т.н.

Глобализация му викат на това. И ми е много смешно някой като пита - кой има полза да заразява целия свят. Богатите стават по- богати, бедните по-бедни. Големите изяждат малките. А хората са превърнати в добитък. С намордници, треперещи да не излязат навън, все по-бедни, задлъжняли с кредити, склонни да работят на по-ниска заплата заради "кризата". И благодарни ако им върнат поне половината от отнетите права.
А вируса е повече от явно , че не е такава заплаха, както беше отразен в медиите. Много интересно, че от Китай, където е огнището, до Италия, която е най-силно засегната, освен Иран няма друга държава с много заразени. Само в Индия, Афганистан и Пакистан живеят близо два милиарда души, а там нито се славят с висока хигиена, нито им е забранено да излизат от вкъщи, а няма камиони с трупове. Заразените общо в трите страни са сигурно колкото починалите в Италия. Странно нали. За такава "смъртоносна пандемия".

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 12 апр 2020 18:37

Thsmith написа:
paceto написа:
Ти не искаш да носиш, ама сега с тази заповед за задължително носене като те спрат и ти лепнат глобата какво ще правиш? :)

Вероятно ще се съдим ако не мина по друг начин, но като цяло не е особено вероятно. Смисъл, аз се движа с кола навсякъде. Да, бягам, но да кажем, че на място със затворен достъп. Няма значение, подробности са това. Единственото важно е, че тиквата и годжи са фурнаджийски лопати и не управляват нищо, а действат хаотично.

Нали се сещаш, че ако тръгнеш да съдиш няма да спечелиш, защото това е прокаран закон, а не мерки по желание и някой да ти лепне глобата ей така за спорта? :) Тази наредба е от 12 до 26 април, така че не виждам какво ще съдиш и как ще спечелиш ако ти наложат една глоба. :roll:

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 12 апр 2020 19:00

Всъщност в закона пише, че в такава ситуация държавата трябна да ми осигури маска.

Чл. 63. (1) При възникване на извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на територията

(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 12 апр 2020 19:04

Ето тая статистика Боко- Спасителя да си е закачи в кабинета да си я гледа всеки ден. Тази статистика е важна, а не колко хора са заразени от коронавирус и са умрели от инсулт и рак.Това е резултатът от десетгодишните му усилия.
https://worldpopulationreview.com/count ... y-country/
The ten countries with the highest mortality rates in the world are:

Bulgaria (15.433)
Ukraine (15.192)
Latvia (14.669)
Lesotho (14.144)
Lithuania (13.737)
Serbia (13.194)
Croatia (13.17)
Romania (13.099)
Georgia (12.816)
Russia (12.785)

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 12 апр 2020 19:21

Thsmith написа:Защото грип има всяка година и никой нормален не се насира от страх или не се затваря в бомбоубежище заради него.
ОК, този е по заразен и с по дълъг инкубационен период, но ние нормалните и здрави хора няма от какво да се притесняваме.
Дори 100 000 да са жертвите, пак не си заслужава да затваряш държавата и да скапваш икономиката, а какво остава за 10 тина души, които са били я с тежки диабети, инслулти и какво ли не още.

Да, има грип всяка година! Не, Ковид-19 не е грип! Нищо общо нямат, освен че са вируси!
Ха-ха-ха! Струва ми се, че следващият път числото ще бъде 100 млн. при теб! Сигурно и за сто милиона жертви, пак не си струва да си затваряш държавата, а?!
Какво е числото/цифрата според теб, за което си струва да се затвори държавата?! Всъщност знам! 1, 2, и 3!!! Теб, някой твой много близък, както и близък роднина!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 12 апр 2020 19:35

favaca8888 написа:Непринуден,цитирал съм Слави Трифонов не ми се прави на дръж ми шапката ;)

Това е спортен, футболен форум. Темата е за китайския вирус. Защо цитираш баш чалгаджията?

Върни се в “Свободна зона”