Коронавирусът в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Коронавирусът дойде в България
Смити, носи я спусната под носа, на брадата. Иначе след 15 минути изпотява.
-
И като овлажни лицето, най-вече зоната около устата и носа, се получава чудна среда за вируси... Даже тая среда може да си отгледа собствен, непознат досега.NOMER14 написа:Смити, носи я спусната под носа, на брадата. Иначе след 15 минути изпотява.

Не знам дали това го четох някъде другаде, или тук някой го писа.

NOMER14 написа:Смити, носи я спусната под носа, на брадата. Иначе след 15 минути изпотява.
Принципно до сега не съм носил и като цяло нямам особено намерение/желание да пробвам. То не че сега има кой знае къде да ходиш де. На вън може само да бягаш, събиранията са по домове основно.
Иначе някаква такава маска може да сложа
[offtopic]

Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet
THE G.A.M.E написа:И като овлажни лицето, най-вече зоната около устата и носа, се получава чудна среда за вируси... Даже тая среда може да си отгледа собствен, непознат досега.NOMER14 написа:Смити, носи я спусната под носа, на брадата. Иначе след 15 минути изпотява.![]()
Като беше 20+ и преди да започнат да дрънкат, че трябва да носим маски излязох с маска навън. Изпотих се. Лицето и то. Останах без въздух. Сополите текнаха в устата и я метнах в първия контейнер. За час и половина се разболях и ми изписаха антибиотик и бисептол по телефона, защото не трябва да ходя в болницата, ако съм болен

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
Я признавайте кой изкупи противогазите?
https://www.brannik.bg/balgarski-grazhd ... ogaz-pg-1/
Нямало наличност

https://www.brannik.bg/balgarski-grazhd ... ogaz-pg-1/
Нямало наличност

Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet
THE G.A.M.E написа:И като овлажни лицето, най-вече зоната около устата и носа, се получава чудна среда за вируси... Даже тая среда може да си отгледа собствен, непознат досега.NOMER14 написа:Смити, носи я спусната под носа, на брадата. Иначе след 15 минути изпотява.![]()
Навсякъде го пише. Вирусите сами по себе си не били страшни. Само намалявали имунната система и създавали условия за развитие на инфекции и БАКТЕРИИ, които си знаели работата. Самите операции по слагането и махането на тези маски е високо рисково действие в зоната около носоглътката и очите. Пък, ако я обърнеш обратно, получаваш обратния ефект. Това го знаят всички. Целта, пак повтарям, неудобството от носенето й да намали излизанията от дома. Аз я нося сутрин да ми пази чувствителното гърло от студения въздух. Гаргарите с лайка помагат. Хайде, че остана едно редче за доматките.
-
- Контакти:
Thsmith написа:ivan56 написа:Ще се възползваш ли от 60/40 ?
Не естествено, по скъпо е.
Ето това дава отговор защо икономическата политика на правителството е кръгла нула за разлика от рестриктивната.
Той дава съвсем естествен и рационален отговор. Като всеки стопански субект хваща калкулатора, може да смята 2 и 2 колко е и взема най-печелившото за него решение в което не мога да го обвиня. Всяко разумно създание би направило така.
Неразумното идва от правителството с 60 на 40. Аз бих го накаръл да се замисли. При това пак няма да му скоча с нещо по-щедро от 60 на 40, но ще има нюанс и сметките му друго ще показват. Дори мисля, че 60 на 40 им е много на работодателите. Прекалено много.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.
Да стискаме палци, западните държави малко по-малко да свалят ограниченията, че Боко се води по тях. Както и сам си каза.
Иначе нашите фатмаци, могат с това темпо да ни държат до Коледа по домовете.
Иначе нашите фатмаци, могат с това темпо да ни държат до Коледа по домовете.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Има някакво задържане на въглероден диоксид, при носенето на маска , но то е минимално! Иначе как медиците ги носят по две смени, без да ги свалят?! Е, ясно е, че не можеш да спортуваш навън, докато носиш маска,
но то това ти е и забранено! Така че...

Иначе маски има всякакви. Първата, която ни дадоха е от двапласта от плат за чаршафи тип американ. Гледам на първа линия и випове носят други. В петък ни дадоха втора, като вътрешният пласт е по- малък и по-различен и маската следва контура на носа и няма да ми сплесква носа.
Чудно е, че носенето на маски има хигиенен елемент. Като разлиствам схеми на машини, имам навика да плюнча пръста или да си търкам носа като мисля над тях. С маска не става.
Чудно е, че носенето на маски има хигиенен елемент. Като разлиствам схеми на машини, имам навика да плюнча пръста или да си търкам носа като мисля над тях. С маска не става.