Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Thsmith » 11 апр 2020 11:10

Онзи тиквеник пак искал да въвежда маски. Сега ще си играем на стражари и апаши с цел да пълним бюджета май.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

LuvIII
Контакти:

Мнениеот LuvIII » 11 апр 2020 12:09

Що какъв е проблема като излизаш да си слагаш маска, или и на теб ти клепват ушите и се притесняваш как изглеждаш

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 11 апр 2020 12:46

Thsmith написа:
LuvIII написа:Добре бе диня като не искате да спазвате законите идете някъде другаде в Бразилия например там няма коронавирус защо заради една част която е срам да носи маски да страдат останалите.

И аз това се чудя. Защо заради едни, които ги е страх от сянката им да страдат останалите? Никой не ви спира и бункери да си направите и да се сриете за няколко години дори, нали така?

Не си прав. Разглеждаш двете групи като еквивалентни и всяка свободна да прави каквото си иска и да не занимава другата. Много обобщено и простовато. Като любимеца ти от 1997. Приватизация, нали това е ключовата дума, ами хайде, нищо че ще е крадлива.

Не.

Ако пушачи и непушачи се оставят да правят каквото си искат не е еднакво. Ако непушача установи навика си, да не пуши, по никакъв начин не ти пречи. Обаче ако пушача наложи навика си, да пуши, това пречи на непушача и неговата идея (далеч от вредния дим) е увредена.

По същия начин ако искащите предохранителни мерки се крият в жилищата си това на теб не ти пречи излизайки навън, че някаква част от населението си е наумила да не излиза. Те са като непушачите за теб. Все ти е тая дали правят тяхното, то на теб не ти влияе. Опирайки се на това си мислиш, че и обратното важи, но не. Ти излизайки навън пречиш на неизлизащите, така ккато и пушачите на непушачите. Тяхната цел, оставайки у тях, е да намалят контактите между хората и да спре разпространението на болестта. Ти с твоята свобода пречиш на това. Няма файда от техните мерки за тях ако ти ги разваляш. Няма файда 10 човека да не пушим ако двама на масата мислят, че си имат свободи и пушат. Реално те определят живота и на останалите. Все едно 12 пушат. В такъв случай двамцата трябва да станат, да излязат някъде навън и така непречейки да си пушат. Конкретно ти, както ти препоръчаха, отивай в Бразилия или другаде.

Има само един вариант, но е глупав, да си прав. Ако сте мнозинство и то в този случай не трябва да е минимално, а огромно, оправия с глупостта няма и от позицията на силата по-малкото трябва да се съобразят. Това пък с пример е равносилно на все едно съм попаднал сред племе човекоядци, но аз не искам да практикувам яденето на хора. Няма как цялото племе да го изгоня. Или почвам да ям човешко месо или трябва да намеря начин да си бия чукалата.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 11 апр 2020 13:08

Добрата новина от днес е, че най-сетне скочихме над два пъти повече оздравели към умрели. 62 към 26.

В световен мащаб тази цифра постоянно пада.79% към 21% са засега, но лошото е, че върви само надолу. Нашата е 70% към 30% (62 към 26 души), но върви нагоре.

Все ми се иска на първо време да виждаме четири пъти по-големи стойности оздравели, което означава минимум 80% от заразените оцеляват, а като цяло да се подгони и 9-кратно по-голяма първа цифра, което означава минимум 90% се излекуват от заразените.

Нямам притеснения ако междинно е ниска, защото се предполага, че мъртвите падат бързо (първи, за дни), докато на същия етап заразените, които ще се излекуват, им отнема десетки дни да се появят като излекували се от болестта.Тоест те са с лаг (закъснение) във времето. От там процентите първо получават стойности умрелите и по-късно излекуваните.

Не знам защо нкой не обръща внимание на тази цифра (съотношение), а тя май ще се окаже най-важната. Когато в световен мащаб сегашното 79 към 21 процента започне трайно да расте може да се каже, че и болестта отминава. Хайде не каже, а предположи. Имайки предвид, че процента на оздравелите идва и с лаг във времето, тоест отчита по-далечни минали стойности на заразени, то съотношението при растеж ще е още по-достоверно.

Една любопитна подробност от графиките за България. Рекордния ден от смъртни случаи е 4 на брой (28 март и 3 април)...........как ли ще реагират испанци или италианци ако чуят това. Най-кошмарните им дни да са от 4 на брой вместо над 900 загинали.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 апр 2020 13:24

В нормалните държави само болните не излизат и останалите 99,98% от населението не страдат заради тях.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 11 апр 2020 13:27

metodito написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3bXWGxhd7ic[/youtube]
Ако този филм е верен, футбол няма да има.

Да позная ли за какво се разказва без да съм го гледал. Правен е от американци, които обясняват, че злия комунистически Китай е направил биологично оръжие и сега ни се разгонва фамилията.
А ,ако са верни нещата които аз пуснах?! Едното беше, че по тв показват пълни болници и опашки за тестване, но като отидат на място хората не виждат това. Другото беше, че на доктор са дали инструкции от 7 страници как да пише всеки умрял с коронавирус без да е тестван. И двете пак от Щатите.
А междувременно у нас все още не пускат в парковете, въпреки, че времето е топло и грее слънце и точно тези две неща убиват вируси. Канят се да наложат да се носят маски, въпреки ,че има смисъл само ако си болен. И крадат като за последно, защото дори да изтече информация , протестите са забранени. Един коли и беси в държавата и никой не може да му каже копче. Диктатура? Не, извънредно положение. По- демократично е.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 апр 2020 13:40

Непринуден написа:
Thsmith написа:
LuvIII написа:Добре бе диня като не искате да спазвате законите идете някъде другаде в Бразилия например там няма коронавирус защо заради една част която е срам да носи маски да страдат останалите.

И аз това се чудя. Защо заради едни, които ги е страх от сянката им да страдат останалите? Никой не ви спира и бункери да си направите и да се сриете за няколко години дори, нали така?

Не си прав. Разглеждаш двете групи като еквивалентни и всяка свободна да прави каквото си иска и да не занимава другата. Много обобщено и простовато. Като любимеца ти от 1997. Приватизация, нали това е ключовата дума, ами хайде, нищо че ще е крадлива.

Не.

Ако пушачи и непушачи се оставят да правят каквото си искат не е еднакво. Ако непушача установи навика си, да не пуши, по никакъв начин не ти пречи. Обаче ако пушача наложи навика си, да пуши, това пречи на непушача и неговата идея (далеч от вредния дим) е увредена.

По същия начин ако искащите предохранителни мерки се крият в жилищата си това на теб не ти пречи излизайки навън, че някаква част от населението си е наумила да не излиза. Те са като непушачите за теб. Все ти е тая дали правят тяхното, то на теб не ти влияе. Опирайки се на това си мислиш, че и обратното важи, но не. Ти излизайки навън пречиш на неизлизащите, така ккато и пушачите на непушачите. Тяхната цел, оставайки у тях, е да намалят контактите между хората и да спре разпространението на болестта. Ти с твоята свобода пречиш на това. Няма файда от техните мерки за тях ако ти ги разваляш. Няма файда 10 човека да не пушим ако двама на масата мислят, че си имат свободи и пушат. Реално те определят живота и на останалите. Все едно 12 пушат. В такъв случай двамцата трябва да станат, да излязат някъде навън и така непречейки да си пушат. Конкретно ти, както ти препоръчаха, отивай в Бразилия или другаде.

Има само един вариант, но е глупав, да си прав. Ако сте мнозинство и то в този случай не трябва да е минимално, а огромно, оправия с глупостта няма и от позицията на силата по-малкото трябва да се съобразят. Това пък с пример е равносилно на все едно съм попаднал сред племе човекоядци, но аз не искам да практикувам яденето на хора. Няма как цялото племе да го изгоня. Или почвам да ям човешко месо или трябва да намеря начин да си бия чукалата.

Пасивното пушене е реален проблем. В линк, който посочих на една от предните страници, то е причина за над 100 000 починали в цял свят годишно. Не знам как са го изчислили, но съм склонен да го вярвам. Що се отнася до мерките по отношение на КОВИД у нас, на първо, второ и десето място, у нас няма епидемия. Казах го и на ЦСКА-78, прочети при какви числа се обявява епидемия в страната. Това било, онова било. Няма неяснота. Стискам палци, да продължи да няма. Може би всъщност има и след 100-200 000 теста, да се покаже така. Но цифрите просто не говорят това.

Как може да те интересува това, когато Държавата е пропуснала стотици през границата от чужбина да влязат без проверки, карантина, ей така.
П.С.
Пушачите не пречат на непушачите на открити пространства, а на затворени. :lol: Сравнението е грешно поначало. Иначе аз не изключвам да се стигне до ексцесии в това отношение - още една точка за великия кормчия Си. За сега планът на ККП работи перфектно. Просто гениално.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 11 апр 2020 13:44

Thsmith написа:Онзи тиквеник пак искал да въвежда маски. Сега ще си играем на стражари и апаши с цел да пълним бюджета май.

Днес слушах един адвокат, че могат да се хванат за палците за глобата за без маска.
Държавата е длъжна при епидемия да осигури защитни средства на населението.
Другото е да променят закона. :lol:
---
Ще се възползваш ли от 60/40 или ще пращаш на борсата?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 апр 2020 13:49

[offtopic]
vvessel написа:
metodito написа:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3bXWGxhd7ic[/youtube]
Ако този филм е верен, футбол няма да има.

Да позная ли за какво се разказва без да съм го гледал. Правен е от американци, които обясняват, че злия комунистически Китай е направил биологично оръжие и сега ни се разгонва фамилията.
А ,ако са верни нещата които аз пуснах?! Едното беше, че по тв показват пълни болници и опашки за тестване, но като отидат на място хората не виждат това. Другото беше, че на доктор са дали инструкции от 7 страници как да пише всеки умрял с коронавирус без да е тестван. И двете пак от Щатите.
А междувременно у нас все още не пускат в парковете, въпреки, че времето е топло и грее слънце и точно тези две неща убиват вируси. Канят се да наложат да се носят маски, въпреки ,че има смисъл само ако си болен. И крадат като за последно, защото дори да изтече информация , протестите са забранени. Един коли и беси в държавата и никой не може да му каже копче. Диктатура? Не, извънредно положение. По- демократично е.

Има документи във филма. Може да посетиш и източниците на информация, сравни с други източници хронологията. Дали е нарочно или не "изпуснат"? Не знам. Факт е, че СЗО показа на чия страна е още в края на декември/януари, когато обяви официално, че това не се предава от човек на човек. Точка.
По отношение на това с празните болници, не знам, човек. Моята теория е това, че те се опразват в очакване на вълна от болни. Доколкото разбрах и в нашите е подобно - отменят се планови операции, пациенти, които са настанени с неживотозастрашаващи заболявания биват освобождавани. Така си го обяснявам...
Относно теорията за манипулиране... И тук нямам мнение, но и аз посочих материал в един британски вестник, където един от италианското министерство или съвет го казва: от ковид или не умрял, щом има ковид в кръвта си, пише се ковид. Но и каза друго, че реално преките случаи от ковид (смъртни) трябва да са 12%. Което пак не е малко на фона на починалите в Италия. Но както казах... нямам мнение по това. Виж защо Гугъл вкарва в алгоритмите си да забранява теории, които уличават Китай и поначало големите медии у нас не говорят за това. Тук може и да се досещам. Но изгледай филма.

П.С. Независимо дали е биооръжие или някакъв похапнал прилеп и целия свят се гътна (все по-абсурдно ми звучи), Китай укриват:
- наличието на заплахата;
- размера на заплахата;
- и продължават да го правят.
"Китайския Чернобил". Комунисти ли са, друго не чакай.
Предпочитам определението CCP (China's Comunist Party) VIRUS вече.

P.S. Има много подозрителности, но това, което трябва да ни притеснява е какво ще се случи и какво се случва. А когато и ако отмине: да се намерят виновните.[/offtopic]
Изображение
Последна промяна от metodito на 11 апр 2020 14:04, променено общо 1 път.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 11 апр 2020 14:01

Честно казано ме мързи да гледам един час и то на английски. Ще хвана 2/3 но пак ще се напъвам да схвана всичко. Принципно знам американците как намират документи. Така намериха и паспорта на един от терористите в останките от двете кули. Непокътнат. А черните кутии се оказаха негодни за прослушване. Та ако не ме мързи по-късно ще му хвърля едно око, но съм предубеден, признавам си. Сега ще видим къде да хващаме гората с децата, че пощуряха.

Върни се в “Свободна зона”