Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2020 18:49

Всички около 5 хиляди автоинструктори и служители на автошколите са в неплатен отпуск или са съкратени, след като със заповед на "Автомобилна администрация" както курсовете, така и изпитите са спрени, съобщи Би Ти Ви.

Собствениците на фирмите не могат да се възползват от предложението на правителството за поемане на част от заплатите, защото нямат средства да осигурят своята част от възнаграждението. Според председателя на Асоциацията на автошколите в България Красимир Георгиев държавата в момента унищожава бранша.

Накрая хората ще вземат камъни и тояги и ще подгонят тиквата, но да видим колко ще издържат още :lol: Явно не помни преди 20 тина години как трябваше да се барикадират в парламента и как евакуираха едни подобни наглеци :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 19:23

Thsmith написа:
CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Колко са 4000 на 7 млн бре? 0.0 колко %? Ако не се върти 24/7 колко е страшно, няма и да се усети.

Явно не си съвсем добре! Не знам дали си го разбрал?! Ако по твоята логика обаче има само 1 жертва -ти, тогава заслужава ли си, или не?! :shock: :?

ПП Изглежда продължаваш да си мислиш, че другите ще дадат жертвите, но ти си застрахован! :lol: Затова предлагаш такива меко казано странни "мерки"!

Кое не разбра? Много ясно казах, че жертвите са неминуеми като при всеки грип. Дори да са много повече, пак е приемливо спрямо заличаването на икономиката.

Що се отнася до другото. Аз не се притеснявам. Предлагам такива мерки просто защото само те са разбираеми и начинът ни на живот е най-важното. Не съм съгласен да го жертвам за нищо на света.

Не, въобще не е приемливо! Точно затова не ти разбирам логиката!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2020 19:28

Всички ли в тази държава са тъпи в управлението? За какво му е на работодател да поема 40%, като не работи? После пак ще се въртат при него. На борсата същите р/с пак ще получават 60%.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 19:39

Ще трябва тях да ги питаш! И май да, има нещо такова, че и в двата случая работника ще получи по 60% от държавата! Но в единия ще получи и осигуровка! Така че всъщност всичко зависи от работодателя! Дали даден работник за него е важен, или не е!
При доста от големите фирми в България, като Лидл, Фантастико, Техномаркет, Технополис и други подобни има голямо текучество! Те работят засега! Но ако се наложи да затворят, е ясно какво ще изберат!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 07 апр 2020 19:47

CSKA 78 написа:Ще трябва тях да ги питаш! И май да, има нещо такова, че и в двата случая работника ще получи по 60% от държавата! Но в единия ще получи и осигуровка! Така че всъщност всичко зависи от работодателя! Дали даден работник за него е важен, или не е!
При доста от големите фирми в България, като Лидл, Фантастико, Техномаркет, Технополис и други подобни има голямо текучество! Те работят засега! Но ако се наложи да затворят, е ясно какво ще изберат!

Как ще затворят големите хранителни магазини? Нали цялата схема е в тяхна полза. :lol: Ти стой и гледай колко ще са безлихвени кредитите. ;)

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 19:51

Аз ти дадох просто пример с фирмите! Ясно е, че магазините за хранителни стоки няма да затворят! Но има и други фирми, при които има голямо текучество на работници, и те не са в тази сфера! ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2020 20:08

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:
CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Колко са 4000 на 7 млн бре? 0.0 колко %? Ако не се върти 24/7 колко е страшно, няма и да се усети.

Явно не си съвсем добре! Не знам дали си го разбрал?! Ако по твоята логика обаче има само 1 жертва -ти, тогава заслужава ли си, или не?! :shock: :?

ПП Изглежда продължаваш да си мислиш, че другите ще дадат жертвите, но ти си застрахован! :lol: Затова предлагаш такива меко казано странни "мерки"!

Кое не разбра? Много ясно казах, че жертвите са неминуеми като при всеки грип. Дори да са много повече, пак е приемливо спрямо заличаването на икономиката.

Що се отнася до другото. Аз не се притеснявам. Предлагам такива мерки просто защото само те са разбираеми и начинът ни на живот е най-важното. Не съм съгласен да го жертвам за нищо на света.

Не, въобще не е приемливо! Точно затова не ти разбирам логиката!

Как ще не е приемливо? Естествено, че всяка смърт е нещастие, но ако поставиш на кантар 1 преждевременно загинал тежко болен и 1000, които обричаш на мизерия, дори без да смяташ убийствата/самоубийствата и другите престъпления, които ще последват от това, кое е по приемливото ако може да говорим за приемливо в момента? :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 20:59

Thsmith написа:
CSKA 78 написа:Не, въобще не е приемливо! Точно затова не ти разбирам логиката!

Как ще не е приемливо? Естествено, че всяка смърт е нещастие, но ако поставиш на кантар 1 преждевременно загинал тежко болен и 1000, които обричаш на мизерия, дори без да смяташ убийствата/самоубийствата и другите престъпления, които ще последват от това, кое е по приемливото ако може да говорим за приемливо в момента? :lol:

Първо трябва да уточниш дали се поставяш между тези, които са обречени на мизерия?!
И ако отговорът е не, тогава дали не става въпрос за популизъм и трупане на точки пред евентуалния електорат?! :lol: Като с последното изречение не визирам теб, а политиците, които използват този похват по време на пандемия! Разбира се, няма лошо време за тях, през което да не използват възможността да трупат точки!
А за самоубийствата ще те помоля да ми покажеш някаква графика, или поне сводка на това, което се очаква! За другите престъпления - то затова сме в Извънредно положение! За да се взимат максимално бързо мерки!

ПП Иначе имай си го твоето мнение, споделяй го, ако щеш! Но това, което искаш няма да стане! И не говоря само за у нас, но и по света! ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2020 21:32

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:
CSKA 78 написа:Не, въобще не е приемливо! Точно затова не ти разбирам логиката!

Първо трябва да уточниш дали се поставяш между тези, които са обречени на мизерия?!
И ако отговорът е не, тогава дали не става въпрос за популизъм и трупане на точки пред евентуалния електорат?! :lol: Като с последното изречение не визирам теб, а политиците, които използват този похват по време на пандемия! Разбира се, няма лошо време за тях, през което да не използват възможността да трупат точки!
А за самоубийствата ще те помоля да ми покажеш някаква графика, или поне сводка на това, което се очаква! За другите престъпления - то затова сме в Извънредно положение! За да се взимат максимално бързо мерки!

ПП Иначе имай си го твоето мнение, споделяй го, ако щеш! Но това, което искаш няма да стане! И не говоря само за у нас, но и по света! ;)

Не, не се поставям. Аз не съм зависим от заплата или нещо подобно. Да, търпя известни загуби, но това не е фатално за мен лично. Ако хората около мен мизерстват, напълно нормално е и моите приходи от различни начинания да спаднат значително. Най-малкото, че няма как да ми плащат с нещо, което нямат.

Ами няма да стане още известно време. Вече почват протести и вдигане на шум. Днес са едни, а утре други. Като станат твърде много...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4c6cMjFUNcA[/youtube]

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 21:57

Thsmith написа:Не, не се поставям. Аз не съм зависим от заплата или нещо подобно. Да, търпя известни загуби, но това не е фатално за мен лично. Ако хората около мен мизерстват, напълно нормално е и моите приходи от различни начинания да спаднат значително. Най-малкото, че няма как да ми плащат с нещо, което нямат.

Ами няма да стане още известно време. Вече почват протести и вдигане на шум. Днес са едни, а утре други. Като станат твърде много...

Показваш ми някакви фантастични за сегашно време неща! Говориш за Чаушеско! И какво е общото между клипа, който си дал и станалото с Чаушеско?! Да не би да е преврат?!
Какво се използва при преврат?! Да не би са пламенно написани на комп "речи"? :lol:
Аз даже и Чернобил си спомням, тогава бях на 8 години! Но си спомням парада!
Та този клип вече съм го виждал "на живо" един вид! Не ме плаши! Плаши ме(като нормален страх от непознат и невидим противник), че ситуацията с вируса се влошава! В събота и неделя имаше подобрение в цял свят! Спад на смъртността във всички страни по света! Мислех и се надявах, че отива към затишие, или поне ограничаване! Необяснимо е защо сега с още по-голяма сила вирусът изсипва своя така наречен гняв по света?! Няма да показвам новите числа! Мисля, че всеки вече има адреса на поне една карта за разпространение на вируса!

Върни се в “Свободна зона”