Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Thsmith » 05 апр 2020 14:56

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:
Естествено, че всеки може. Да попитам, Чаушеско можел ли е да прави същото, че и 10 пъти отгоре? :lol: Можел, но в един момент е спрял да може.
Лесно е да обявяваш такива мерки и да сееш заплахи. Трудно ще стане като достатъчно голямо количество хора са вече безработни и нямат какво да сложат на масата си. Когато озвереят и искат разплата с тези, които са им го причинили.
Не ме разбирай погрешно, никога не съм искал да се случват подобни неща из София. Те не са добри за никого, но ще са неминуеми с такава самоунищожителна политика на затваряне.

Сега вече започваш да говориш глупости! Да, знам че смелостта е безгранична пред компа! :lol: Ама само при вида на жандармерията, забележи дори не споменавам армията, дори и да са се събрали 100-на "смелчаци" някъде, те ще се разбягат с подвити опашки! А ако има някой останал, той първо ще бъде третиран със силна струя студена вода, и ако това не помогне, с гумени куршуми! А и освен това тези, които участват в размирици по време на епидемия/пандемия и Извънредно положение, се смятат от закона за терористи! Така че евентуалните останали, не само че нищо няма да направят, но ги грози и затвор за дълго време! Като в тези случаи се работи по бързата процедура! ;)

ПП Изглежда си доста млад и неособено мъдър да го наречем! :)

Мда, г-н наивник-паникьор говори за мъдрост.

Ако тези глупости, които говориш бяха верни, никога и никъде нямаше да има преврати. Чаушеско още щеше да управлява, а нямаше да е разстрелян, Кадафи нямаше да бъде линчуван, а Елцин нямаше да скача по танкове.
Чудно защо обаче все някак са се случили тези неща и то въпреки доста по суровото отношение от "гумени куршуми".

пп Каква смелост пред компа? Аз не казвам, че аз ще тръгна да правя поразии. Казвам, че гладните и отчаяни хора са готови на отчаяни действия и това не води до нищо добро, а понякога и до гореспоменатите събития. Аз не се притеснявам лично за мен, ще свия леко перки и ще го преживея. Говоря за мнозинството граждани.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 14:59

ivan56 написа:Ти да не си милиционер?
А, ако в един момент тия милиционери и армията(голяма смешка няма такъв емотикон) вземат да застанат на страната на протестиращите, щото примерно тия протестиращи им плащат заплатите.
Мисля, че просто не искаш да разбереш, че много хора са на ръба, морално, финансово и както искаш го разбирай, но на чужд гръб ....

Много филми гледаш, това мога да ти кажа! :lol: :lol: Кротувай! Положението не е чак толкова лошо засега, но такива "революционери" :lol: като теб, могат да го направят страшно за самите себе си!

А полицията и армията са на заплата от държавата, ако не знаеш! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 апр 2020 15:02

Държавата от къде взима парите? От дърветата ли ги бере или от работещите хора и като цяло икономика?
И положението изобщо не страшно, именно заради това са толкова глупави тези мерки.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 15:07

metodito написа:Що се отнася до Западна Европа, кой ще докаже, че починалите от ковид са починали именно от това, след като биват кремирани и не знам - правят ли се аутопсии?

Свидетели сме на ГЕНОЦИД.

Коронавирусът засяга не само белите дробове, но и останалите органи, като се разпространява на микроциркулярно ниво в късния стадий на заболяването. Това съобщава в интервю за агенция ТАСС ръководителят на отделението по инфекциозни заболявания на римската болница Умберто I и професор в университета „Ла Сапиенца” Клаудио Мастрояни.

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8410163
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 апр 2020 15:13

Thsmith написа:Държавата от къде взима парите? От дърветата ли ги бере или от работещите хора и като цяло икономика?
И положението изобщо не страшно, именно заради това са толкова глупави тези мерки.

Абе остави го този паникьор, или е милиционер или някой държавен служител и си няма друга работа освен да брои трупове от грип, да всява паника и да се мисли за спец по короноваирус. Сега му се е паднало :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 15:22

"11 дни неистови усилия е коствало на италианката Силвия Бертулети да убеди лекари да посетят 78-годишния й баща Алесандро, който е страдал от висока температура, кашлица и треска. Когато на 18 март дежурният лекар отива до къщата му близо до Бергамо, в епицентъра на коронавирусната инфекция в Северна Италия, вече е твърде късно.

Мъжът е бил лекуван по телефона с леко болкоуспокояващо и широкоспектърен антибиотик. Никоя болница не желае да приеме мъжа с грипоподобни симптоми.

„Баща ми беше оставен да умре сам, вкъщи, без помощ“,

казва 48-годишната му дъщеря. „Просто бяхме изоставени. Никой не заслужава подобен край", плаче жената.

Интервютата на агенция Ройтерс (Reuters) със семейства, лекари и медицински сестри в най-пострадалия регион Ломбардия в Италия показват, че ситуацията на Бертулети не е еднократен случай, а практика.

Десетки хора умират у дома без тестове за коронавирус. На практика те така и не стигат до тестове, защото „лечението” им се провежда по телефона, а стотици хора са починали по домовете си без да влязат в официалната статистика на починали от коронавирусната инфекция.

Според последни данни само в провинция Бергамо случаите на починали от COVID-19 са 2060, но по неофициални данни броят на загиналите е поне двоен, тъй като статистиката не отчита починалите по домовете.

Според италианските здравни власти съсредоточени в спасяване на тежкоболните, лекарите не са имали възможност да правят домашни посещения, а липсата на първична медицинска помощ е също толкова фатална.

„Това, което доведе до тази ситуация, е, че много семейни лекари не посещаваха пациентите си в продължение на седмици“, казва Рикардо Мунда, лекар, който работи с пациенти в два града – Селвино и Нембро, в близост до Бергамо. Той останал сам, след като колегата му също се заразил с коронавируса. По думите му много смъртни случаи е могло да бъдат избегнати ако хората по домовете си са могли да получат навременна спешна помощ, но лекарите са изнемогвали, не са имали достатъчно маски и костюми, както и са били изтощени от неспешни повиквани за домашни посещения.

Говорител на държавната здравна агенция за борба с коронавируса съобщава, че 142 лекари в района на Бергамо са били болни или в карантина. В близкия Милано смъртността по домовете и в центровете за настаняване на възрастни хора се е удвоила през втората половина на март."

Да, и преди седмица имаше съмнения, че италианците не включват хората починали по домовете за възрастни хора! А сега се появи информация, че има доста хора, които умират и в собствените си домове!

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 15:26

ivan56 написа:
Thsmith написа:Държавата от къде взима парите? От дърветата ли ги бере или от работещите хора и като цяло икономика?

Абе остави го този паникьор, или е милиционер или някой държавен служител и си няма друга работа освен да брои трупове от грип, да всява паника и да се мисли за спец по короноваирус. Сега му се е паднало :lol:

Ето, от такива "лекари"(явно сте завършили ускорен курс по медицина, та затова всичко вие ясно :lol: :lol: ) като вас, които неглижират вируса! Италия, Испания, САЩ, а и почти цяла Европа сега броят трупове! Но акъл не може да се налее! Само когато ти дойде до задника, чак тогава ще го разбереш!

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 05 апр 2020 15:48

CSKA 78 написа:Жертвите в момента са 64,577 и на тази база
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old 840 души
1.3%
40-49 years old 260 души
0.4%
30-39 years old 130 души
0.2%
20-29 years old 130 души
0.2%
10-19 years old -130 души
0.2%
0-9 years old
no fatalities

Тези цифри не ги гледай. По-лоша е картината. Тези цифри първо са отдавна в сайта от който ги вземаш, второ са официални данни, но за Китай и то към онзи първоначален момент, а не за света и към настоящия момент и трето е видно, че не са актуални от последната графа 0-9 години няма смъртни случаи, а то има.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 05 апр 2020 15:55

metodito написа:Домусчиев пък го нарече "грипче".

Домусчиев беше приет веднага в болница и мина тест с PCR. Друг българин щеше да бъде посъветван да си остане в къщи заради леата форма на грип и нямаше да бъде тестван с най-надеждния тест.

Мафиоти, политици, софиянци и прочие леваци не са меродавни. Хамавия костовист и той описа някакви мерки като абонаменти, застраховки, Токуди ама освен Токуда-София, аз не съм чувал за Токуда-Чирпан, Токуда-Балчик, Токуда-Поморие да речем, тоест все ми е тая от нещо не национално и само в крадлив столичен вариант. Застраховки, абонаменти пък няма как да стане докато не преместят столицата и тогава гадните провициалисти и селяни от София да плъзнат ъм мен, а аз да се вайкам, че никой извежду крадливите ми съграждани не иска и за 50 лв да е портиер.

Помиярсите примери не са релевантни и предлагам да не им обръщаме внимание.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 05 апр 2020 16:04

"...И дойдоха времена нелепи
в които крадци ръководят слепи...”
Радой Ралин

Върни се в “Свободна зона”